Majster sveta má desať detí. Potrebuje dve chladničky a minibus

Márton Joób s manželkou a desiatimi deťmi.
Márton Joób s manželkou a desiatimi deťmi. (Autor: FACEBOOK MÁRTONA JOÓBA)
ČTK|27. apr 2020 o 14:53

Joób opisuje život v čase krízy.

BUDAPEŠŤ. Keď sa niekdajší maďarský majster sveta, kanoista Márton Joób oženil so snúbenicou Dórou, plánovali mať šesť detí. Už ich majú desať a jedenáste je na ceste.

"Teraz, keď sú školy zatvorené a v krajine platia obmedzenia proti šíreniu koronavírusu, sa deti postarali rodičom o prácu na plný úväzok s občas nepredvídateľnými dôsledkami," napísala agentúra Reuters.

Dve chladničky a minibus

"Myslíme si, že je všetko v poriadku a že je chladnička plná, ale o dva-tri dni neskôr ju otvoríme a je takmer prázdna," opísal 37-ročný Joób.

Rodina má chladničky dve a k tomu ešte obrovskú mrazničku.

Na prepravu po okolí rodného Szegedu na juhovýchode Maďarska používa minibus so sedemnástimi sedadlami.

Najväčším problémom sa však ukázalo byť domáce vzdelávanie.

Deti vo veku od štrnástich mesiacov do pätnástich rokov sú doma už niekoľko týždňov. Všetky úlohy sa musia koordinovať, aby boli splnené včas.

Spomalili a zblížili sa

Čas strávený doma podľa rodičov naučil deti tomu, aby boli viac sebestačné, lepšie spolupracovali pri upratovaní domu či hračiek a hrali sa v menších skupinách, čo pomáha zblížiť rodinu.

"Koronavírus zmenil veľa vecí. Trochu sme spomalili," povedal Joób, ktorý ako člen štvorkajaku získal tri tituly majstra sveta v rokoch 2003 až 2007.

"Epidémia je síce doba plná starostí, ale vidieť naše deti okolo nás nám dáva nádej. A keď Boh dá, radi by sme mali ešte jedno či dve ďalšie," dodal.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Vodné športy»Majster sveta má desať detí. Potrebuje dve chladničky a minibus