Mal som odísť do Ameriky, bilancuje tenista Kližan. Prečo už skončil?

Martin Kližan.
Martin Kližan. (Autor: TASR/BTA)
Viktor Kiššimon|16. aug 2021 o 08:00

Tenista Martin Kližan prezradil, prečo ukončil kariéru.

Jeho zápasy boli sledované. Pozornosť pútal nielen svojou hrou, ale aj osobnosťou. Ak mal deň, zdolal najlepších na svete. Ak sa však necítil ideálne, bolo lepšie hľadisko opustiť či vypnúť televízor.

O svojom talente presvedčil už v roku 2006, keď vyhral juniorskú súťaž na grandslamovom Roland Garros. Ďalších päť rokov mu trvalo, kým nazrel medzi najlepšiu stovku tenistov medzi dospelými.

Vyhral šesť titulov na turnajoch ATP. Zdolal Rafaela Nadala, Novaka Djokoviča i Stana Wawrinku. Vo svetovom rebríčku vystúpal najvyššie na 24. miesto.

Dlhé roky bol stabilným členom daviscupového tímu Slovenska a hoci väčšinu svojich zápasov vyhral, nikdy sa mu s tímom nepodarilo postúpiť do Svetovej skupiny.

Vo vyjadreniach bol vždy priamy, nebral ohľad na to, či niekoho urazí. A neraz sa mu to podarilo.

V predchádzajúcich rokoch ho trápili zranenia a neúspešne sa snažil dostať do elitnej stovky. Napokon prišiel pred pár týždňami s prekvapujúcou správou. V 32 rokoch sa rozhodol skončiť s profesionálnou kariérou.

Martin Kližan patril medzi najtalentovanejších slovenských tenistov a na kurtoch bude chýbať. V podcaste s Viktorom Kiššimonom prezradil, prečo sa rozhodol skončiť, čomu sa chce venovať a aj to, ako vidí budúcnosť slovenského tenisu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Mal som odísť do Ameriky, bilancuje tenista Kližan. Prečo už skončil?