Má 38 rokov, strelil päť gólov. Skóroval by som aj z Kriváňa, smial sa

Ivan Mriška|7. aug 2022 o 11:41

Dokazuje, že je stále je vo forme.

PRÍBELCE. Padli po pekných akciách a dobre zahraných štandardných situáciách. Mário KurákTJD Príbelce strelil v zápase piatej ligy proti FK Sitno Banská Štiavnica päť gólov.

Jeho tím zdolal minuloročného víťaza štvrtej ligy vysoko 6:1.

„Stále tomu nemôžem uveriť. Ale raz za život sa to stane. Mám pocit, že by som skóroval aj z Kriváňa. Do čoho som kopol, to skončilo v sieti,“ smial sa po zápase spokojný autor piatich gólov Mário Kurák.

Kurák: Mal som šťastný deň

Bývalý hráč Skalice potvrdil, že je stále vo forme. Že aj v 38 rokoch je rozdielovým futbalistom.

„Proti Banskej Štiavnici som mal šťastný deň. Som rád, že mi to vyšlo. Určite sa však neuspokojím. Pretože jedna bitka vojnu nikdy nevyhrala,“ dodal.

Banská Štiavnica má v tíme viacero bývalých ligistov ako Lukáš Pellegríni či Ľubomír Urgela. Kurák preto nabádal trénera, aby ho dal do obrany. A Príbelce hrali na remízu.

Kouč ho však neposlúchol. „Rozhodnutie trénera sa ukázalo ako veľmi správne. Neviem, či nás Banská Štiavnica podcenila, ale triumf si ceníme,“ uviedol s tým, že výsledok nezodpovedá priebehu zápasu.

Netrénuje, stále strieľa góly

O Kurákovi je známe, že päť rokov netrénuje, no napriek tomu jeho strelecký apetít neutícha.

„Nejde o to, že sa mi nechce, ale jednoducho nemám čas. Pracujem ako hasič, nedávno sme zabezpečovali chod EYOF - Európskeho olympijského festivalu mládeže 2022 v Banskej Bystrici. A stále sa niečo nájde. Keď mám chvíľku čas, venujem sa synovi,“ vysvetlil Kurák.

Príbelce prešli pred sezónou veľkou obmenou kádra. Opustilo ich osem futbalistov, až päť zo základnej zostavy.

Do tímu prišli prevažne mladí hráči, preto je výsledok 6:1 pre bývalého fortunaligového futbalistu prekvapením.

„Nečakal som to, určite nie proti Banskej Štiavnici, ktorá má kvalitný tím. Ukázali sme, že môžeme byť prínos. Na prvom mieste je však záchrana. Postupové ambície nemáme,“ prezradil.

Šanca hrať proti Žiline

Veľkú šancu na zaujímavé stretnutie majú Príbelce v Slovnaft Cupe. V stredu 10. augusta nastúpia v susedných Čebovciach a víťaz privíta fortunaligistu MŠK Žilina.

„Každý túži po takom zápase. Chceme vyhrať a užiť si ho. Ak sa to však nepodarí, doprajeme ho aj Čebovciam. Aby si užili skvelú atmosféru ligového tímu. Pretože nám sa to už podarilo,“ uzavrel Mário Kurák z TJD Príbelce.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Má 38 rokov, strelil päť gólov. Skóroval by som aj z Kriváňa, smial sa