Marietta Žigalová oslavuje 50 rokov. Plánuje návrat na súťaže

Marietta Žigalová sa neustále púšťa do nových výziev v športe i v súkromnom živote.
Marietta Žigalová sa neustále púšťa do nových výziev v športe i v súkromnom živote. (Autor: Archív M.Ž.)
Katarína Gécziová|27. nov 2018 o 00:00

Ešte to dám, prečo nie? hovorí sebavedome známa košická fitneska.

Život Marietty Žigalovej v obrazoch: fotogaléria

26.11.2018

KOŠICE. Keď vojde do miestnosti, v ktorej na ňu už čaká skupina pripravená na cvičenie, na tvári sa jej vždy zračí široký úsmev. Odhodlanie a elán, s akými pristupuje k všetkým tréningom by mohla pokojne vyučovať pre ľudí školiacich sa za fitnes lektorov.

Marietta Žigalová je na športovej scéne už 23 rokov a počas tohto víkendu v sobotu oslávila okrúhle životné jubileum 50 rokov.

Pri pohľade na ňu by jej polstoročie hádal málokto. S fitnesom začala ako 27-ročná.

Pamätné súťaže

Keď sa vracia v spomienkach späť, spomedzi množstva súťaží sa jej pred očami vynorí rok 2001, keď v Riu de Janeiro obhájila ďalší titul majsterky sveta a získala aj absolútne prvenstvo zo všetkých fitnes kategorií.

Predchádzala tomu veľká dehydratácia a odpadnutie priamo na pódiu ju obišlo len o vlások. V tej chvíli jej pomohla silná pevná vôľa a myšlienka na ľudí, ktorí jej doma držia palce.

Aj rok 1999, keď sa zúčastnila Fitness Olympie – najvyššej profesionálnej súťaže vo fitnes a kulturistike v Las Vegas bol pre ňu výnimočný. Ani nie tak výsledkom, ako samotnou kvalitou súťaže.

Jednoducho Marietta

Zo Slovenska za veľkú mláku vtedy vycestovala na týždeň so 6-ročnou dcérou. Európsky kontinent vtedy reprezentovali len dve Slovenky – Marietta a Timea Majorová, ktorá však už v tom čase žila v Amerike.

„Umiestnila som sa v Top 10 na desiatom mieste z dvadsiatich nominovaných a tisícok ďalších profesionálok z celého sveta, ktoré sa na túto súťaž chceli nominovať a nepodarilo sa. Prišla som tam ako jednoduchá Slovenka, dcéra mi zaspala v publiku, pretože sa súťaž konala o štvrtej ráno nášho času.“

Marietta pokračuje, že sa toto umiestnenie neznalým môže javiť ako slabé, ale v skutočnosti je obrovským úspechom sa do tejto súťaže z Európy vôbec prebojovať.

„Kto to nevidel a nezažije, tak nevie. Ak sa vám do tejto súťaže podarí dostať, potom je už každý víťaz, pretože tam vedľa seba stoja najlepší z najlepších majstrov sveta.“

Sledovali ju jej vzory

Úžasným zážitkom pre ňu bola press konferencia, ktorá predchádzala samotnej súťaži.

V publiku totiž sedeli mnohé zvučné mená kulturistiky a fitnes, ktoré Marietta dovtedy vídala len v časopisoch. Ona sedela na lukratívnom mieste pretekárky a oni v poli porazených.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Marietta Žigalová oslavuje 50 rokov. Plánuje návrat na súťaže