Marián Hossa je stále otrasený, na MS asi nepôjde

Mariána Hossu vyniesli po faule Raffiho Torresa z ľadu na nosidlách. Od tretieho zápasu série s Phoenixom chýbal v zostave Chicaga a dodnes sa lieči zo zranenia.
Mariána Hossu vyniesli po faule Raffiho Torresa z ľadu na nosidlách. Od tretieho zápasu série s Phoenixom chýbal v zostave Chicaga a dodnes sa lieči zo zranenia. (Autor: SITA/AP)
Ondrej Gajdoš|24. apr 2012 o 20:55

Slovenský útočník z Chicaga je po úraze hlavy ešte v domácom ošetrení a zatiaľ ďaleko od toho, aby sa vrátil na ľad. Majstrovstvá sveta sa začnú o deväť dní.

BRATISLAVA. Útočník Chicaga Marián Hossa prisľúbil vo februári trénerovi hokejovej reprezentácie Vladimírovi Vůjtkovi pri jeho návšteve v Amerike, že ak mužstvo Blackhawks skončí v play off a bude zdravotne fit, nastúpi za Slovensko na majstrovstvách sveta (4. - 20. mája).

Chicago vypadlo v prvom kole s Phoenixom, ale slovenský útočník je už týždeň v domácom liečení.

Zranil sa v treťom zápase série po brutálnom faule Raffiho Torresa, ktorý hráča Chicaga v plnej rýchlosti zasiahol ramenom do hlavy.

Ešte má bolesti hlavy

„Mariánovi telefonujem takmer každý deň. Jeho stav sa mierne zlepšil, no stále je otrasený a zatiaľ je ďaleko od toho, aby sa vrátil na ľad,“ povedal mladší z bratskej dvojice Marcel Hossa.

„Ešte má bolesti hlavy, podstupuje lekárske testy. Aj na diaľku podľa reči cítim, že nie je fit.“

Marcel Hossa z Dinama Riga v KHL sa v týchto dňoch pripravuje s tímom Slovenska na majstrovstvá sveta.

Zdá sa, že Torres vyradil Mariána Hossu nielen z play off o Stanley Cup, ale aj z účasti na svetovom šampionáte.

Hráč Phoenixu dostal 25­-zápasový trest, no Hossa chýbal v zostave Chicaga oveľa viac ako on v tíme Coyotes.

Lekári sú opatrní

Pri úrazoch hlavy sú lekári v predpovediach veľmi opatrní a ani tímový lekár Chicaga Michael Terry sa neodvážil povedať, kedy by sa rodák zo Starej Ľubovne mohol úplne uzdraviť.

Mariána Hossu po úraze najprv previezli do nemocnice, po vyšetrení ho prepustili do domáceho liečenia. Je pod pravidelnou lekárskou kontrolou.

V tejto sezóne si v januári zahral v Zápase hviezd, v základnej časti NHL nazbieral v 81 stretnutiach 77 bodov (29 + 48) - bol najproduktívnejším hráčom Chicaga.

Bratia Hossovci si doteraz spolu zahrali v tíme Slovenska na majstrovstvách sveta vo Viedni 2005, v Rige 2006 a v Bratislave 2011.

Ešte je šanca, že na šampionáte v Helsinkách si v slovenskom mužstve zahrá iná bratská dvojica.

V utorok sa do tréningov zapojil útočník Libor Hudáček zo Slovana a od začiatku je v príprave brankár Július Hudáček zo švédskeho Södertälje.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Marián Hossa je stále otrasený, na MS asi nepôjde