Montreal, nespite! Neexistuje, aby ste nechali Slafkovského New Jersey

Juraj Slafkovský na MS v hokeji 2022.
Juraj Slafkovský na MS v hokeji 2022. (Autor: TASR)
Nikola Baďová|20. máj 2022 o 23:25

Hokejoví experti komentovali zápas Slovensko - Kazachstan na majstrovstvách sveta.

BRATISLAVA. Pred úvodným vhadzovaním zápasu Slovensko - Kazachstan na MS v hokeji 2022 si Boris Valábik aj Marián Gáborík uvedomovali dôležitosť stretnutia v boji o štvrťfinále. 

„Musíme vyhrať, aby sa nám ľahšie dýchalo, chalani vedia, o čo ide. Keď sú slovenskí hokejisti v úlohe favorita, veľakrát to nezvládajú. Nebude to jednoduchý zápas,“ avizoval Marián Gáborík.

S jeho vyjadrením súhlasil aj Boris Valábik: „Kazachstan má kvalitných hráčov z KHL. Mám pocit, že trpia v defenzíve na ruskú školu. Možno trochu lenivosť pri vrátení sa. Na druhej strane majú extrémne kvalitných a individuálne zdatných strelcov.“

Kazachovia ukázali, ako sa to robí

Slovenskí hokejisti si šli húževnato po troch bodoch. V úvode si vypracovali dostatok šancí, no skóroval iba Andrej Kollár, ktorý nastúpil na prvý zápas na majstrovstvách sveta.

„Andrej mal nastúpiť na turnaji už skôr. Dal pekný gól, ktorému predchádzal perfektný forček Adama Sýkoru. Takáč vôbec nevyzerá, že by mal hrať v štvrtej formácii. Skvele naservíroval mladému Kollárovi, ktorý pekne trafil z prvej rany,“ opísal Gáborík. 

Kazachovia trpezlivo hrali svoju hru a šance sa dočkali pri vylúčení Kristiána Pospíšila. Využili obe presilovky a dostali sa do vedenia 2:1.

„Oba fauly boli absolútne zbytočné. Prvý faul bol odplácanie, keď hráč reagoval na čistý hit. Pospíšil toto jednoducho nemôže spraviť. Je to sebecké voči tímu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2022»Montreal, nespite! Neexistuje, aby ste nechali Slafkovského New Jersey