Budúcnosť Hamšíka? Kováčik mu predostrel predstavu a tá sa mu páčila

Marek Hamšík na slávnostnom vyhlásení ankety Futbalista roka 2022.
Marek Hamšík na slávnostnom vyhlásení ankety Futbalista roka 2022. (Autor: TASR / Lukáš Grinaj)
Titanilla Bőd|21. mar 2023 o 14:15

V ankete podľa neho zavážil ligový titul.

Je stálicou slovenského futbalu. V najlepšej trojke Futbalistu roka figuroval nepretržite už šestnásty rok. Bude navždy spätý s Neapolom, no svoj prvý majstrovský titul v kariére získal minulý rok v drese tureckého Trabzonsporu.

Po dlhých rokoch zmenil svoj imidž, zbavil sa číra. Vlani v novembri sa emotívne rozlúčil s reprezentáciou. Je rekordérom ankety o najlepšieho futbalistu, ale už sa pripravuje aj na ďalšie roly vo futbalovom živote.

MAREK HAMŠÍK, tretí najlepší slovenský futbalista za rok 2022 na slávnostnom vyhlásení v Senci hovoril aj o tom, ako si predstavuje svoju budúcnosť.

V ankete vás predstihol obranca Interu Miláno Milan Škriniar a stredopoliar Neapolu Stanislav Lobotka. Vy ste tiež dlhé roky hrávali za Neapol. Znamená to, že talianske kluby sú ideálne pre slovenských hráčov?

Vždy som hovoril, že talianska liga vyhovuje našim hráčom. Som rád, že chalanom sa darí, že sa presadili a majú úžasné kariéry.

"Škrinka" vyhral titul s Interom, dúfam, že sa to tento rok podarí aj Stanovi s Neapolom. Je to paráda a dúfam, že to bude aj takto pokračovať.

Aký výsledok ste očakávali v ankete? Čakali ste, že budete na treťom mieste, hoci ste v uplynulom roku mali menšiu minutáž?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Budúcnosť Hamšíka? Kováčik mu predostrel predstavu a tá sa mu páčila