Hamšík? Je to najšialenejší prestup všetkých čias, píšu Švédi

Marek Hamšík.
Marek Hamšík. (Autor: TASR/AP)
Pavol Spál|6. mar 2021 o 06:40

Fanúšik ako prvý vytlačil na dres meno Hamšíka.

BRATISLAVA. "Áno, ak sa to potvrdí aj pečiatkou na papieri, tak je to najšialenejší podpis v dejinách švédskeho futbalu," priznal švédsky novinár Daniel Kristoffersson z denníka Sport Expressen.

Ako prvý vyšiel so správou, že kapitán slovenskej futbalovej reprezentácie Marek Hamšík mieri do švédskeho prvoligového tímu IFK Göteborg, s ktorým sa ústne dohodol.

"Do Švédska prichádza svetová hviezda," informuje Sport Expressen. V piatok denník napísal až sedem článkov výlučne iba o Hamšíkovi.

Jeden z fanúšikov IFK Göteborg sa ihneď po zverejnení správy pochválil na sociálnej sieti dresom, na ktorý si dal vytlačiť meno kapitána slovenského národného tímu.

Súčasťou je číslo sedemnásť, ktoré patrí k Hamšíkovi už dlhodobo.

Aký čertovsky nápad

"Bol som práve na ceste do obchodu, aby som kúpil darček pre svojho trojročného syna. A začul som správu o Hamšíkovi. A pomyslel som si: Aký čertovsky dobrý nápad. Dres bude mať svoj malý príbeh," vravel Danny Meiri, ktorý je fanúšikom IFK Göteborg.

V minulej sezóne skončil IFK Göteborg vo švédskej lige až na dvanástom mieste. Príchodom Hamšíka a ďalších posíl jeho ambície rapídne vzrastú.

V strehu sú aj zástupcovia úradujúceho majstra z Malmö FF. 

"Musíme priznať, že je to dobrý transfer. Je to skvelý hráč a ani by mi nenapadlo, že skončí v našej lige," tvrdil stredopoliar Jo Inge Berget z Malmö FF.

Prestupová bomba

Podľa Sportbladetu mal Hamšík priletieť do Göteborgu v nedeľu, v pondelok ho čaká lekárska prehliadka a potom podpis zmluvy.

Tvorca hry reprezentácie údajne ukončil zmluvu s čínskym klubom Ta-lien-žen.

"Švédska prestupová bomba, ktorá má rezonovať vo futbalovom svete," píše Sport Expressen.

Švédska Superliga štartuje až 20. apríla. Slovenských futbalistov čaká koncom marca vstup do kvalifikácie o postup na majstrovstvá sveta 2022 a Hamšík sa chce rozohrať.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Hamšík? Je to najšialenejší prestup všetkých čias, píšu Švédi