Marek Fabuľa už nie je tréner FC Košice. Odvolali ho

 Marek Fabuľa na trénerskej lavičke FC Košice skončil.
Marek Fabuľa na trénerskej lavičke FC Košice skončil. (Autor: SITA)
Daniel Dedina|11. okt 2020 o 16:54

Rozhodlo sa po sobotnej prehre v Skalici 1:5, ktorá bola tretia za sebou.

Agentúrny materiál sme nahradili článkom redakcie Korzára.

KOŠICE. Tri prehry za sebou a neuspokojivý herný prejav sa podpísali pod odvolanie trénera FC Košice Mareka Fabuľu.

Väz mu definitívne zlomila vysoká sobotňajšia porážka 1:5 na ihrisku Skalice, po ktorej strácajú Košičania na čelo tabuľky už osem bodov.

Fabuľa na zápase nebol prítomný, keďže pre kontakt s osobou nakazenou ochorením Covid-19 musel ísť do karantény. Napriek tomu, že bol dvakrát negatívne testovaný.

Vedenie klubu ho v nedeľu odvolalo z funkcie.

Do svedomia si musia vstúpiť aj hráči

„Nebolo to príjemné, ale vzhľadom na ambície, ktoré v sezóne máme, sa vedenie rozhodlo pre tento krok. Zavážil aj herný prejav od začiatku sezóny. Aj keď sme zbierali body, nie v každom zápase bol výkon taký, ako mal byť,“ zdôvodnil rozhodnutie odvolať trénera športový riaditeľ FC Košice Pavol Turczyk.

„Trénerovi Fabuľovi sa chcem za odvedenú prácu poďakovať a v ďalšej trénerskej kariére mu prajem veľa úspechov,“ doplnil.

Meno nového hlavného trénera zatiaľ známe nie je. Vedením mužstva je poverený asistent Peter Šinglár. „Ešte je skoro o tom hovoriť. V priebehu nasledujúcich dní by sa to mohlo vyriešiť,“ povedal Turczyk.

Vzhľadom na vývoj súčasnej situácie na Slovensku je ďalšie pokračovanie jesennej časti druhej ligy otázne. Ak sa ešte bude hrať, na cieľoch košického mužstva sa podľa športového riaditeľa klubu nič nemení.

„Stále chceme vyhrať najbližší zápas. Verím, že touto zmenou príde do kabíny nový impulz, výkony sa zlepšia a prinesie to očakávané výsledky. Do svedomia si musia vstúpiť aj hráči,“ zdôraznil Turczyk.

Z priemerných urobili nadpriemerných

„Vnímam to akú súčasť trénerskeho života,“ povedal už bývalý košický kouč Marek Fabuľa.

O tom, čo zavážilo pri jeho odvolaní, má jasno: „Tri prehry v sérii.“ Svoju misiu v metropole východu však hodnotí ako veľmi dobrú.

„Za krátky čas sme z priemerných až podpriemerných futbalistov dokázali v druhej lige urobiť nadpriemerných. V tejto sezóne sme sa chceli držať hore a učiť sa vyhrávať. Prežívali sme polrok, ktorý sme mali zažiť v jari. Zároveň tam stále boli otázniky a nevyužili sme obdobie oproti tým, ktorí v tom čase hrali zápasy,“ vyhlásil Fabuľa.

A čo bude robiť v najbližšom období? „Štandardne ako to tréneri robia. Čakať, že si niekto spomenie a bude mať záujem o naše služby,“ dodal 45-ročný kouč.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Marek Fabuľa už nie je tréner FC Košice. Odvolali ho