Marcinko: O Slovane sa písalo, ale išlo to mimo mňa

Tomáš Marcinko si zahrá v Česku.
Tomáš Marcinko si zahrá v Česku. (Autor: TASR)
Tomáš Prokop|1. aug 2014 o 19:13

Hokejový útočník Tomáš Marcinko z Košíc bude pokračovať v kariére v Pardubiciach. Rozhodol sa pre kvalitnejšiu súťaž a Ligu majstrov.

BRATISLAVA. V januári prekvapil všetkých, keď sa prebojoval do nominácie na olympijské hry.

Vtedy košický útočník Tomáš Marcinko mal však v Soči smolu, keď sa zranil už v prvej tretine úvodného zápasu s Američanmi. So zraneným kolenom pauzoval skoro do apríla.

Odišiel s titulom

Koniec ročníka však stihol a v Košiciach patril ku kľúčovým hráčom pri zisku titulu. Solídne hral aj na majstrovstvách sveta v Bielorusku. Po sezóne si mohol vyberať z viacerých ponúk, z ktorých vyhrali Pardubice.

„Zisťoval som si informácie aj u brankára Jula Hudáčka, ktorý mi klub odporučil. Česká liga je kvalitná a Pardubice sú top tím. Hlavným faktorom bolo aj to, že budú hrať Ligu majstrov,“ povedal SME Marcinko.

Chcú od neho fyzickú silu

V Pardubiciach najviac zarezonoval fakt, že sa syn prvého kapitána slovenskej reprezentácie Miroslava Marcinka prebojoval do olympijskej nominácie pre Soči.

„Mal úspešnú sezónu. Prebojoval sa do oboch reprezentačných nominácií. Verím, že nám pomôže najmä vo fyzickej hre,“ povedal klubovému webu manažér Dušan Salfický.

V súvislosti s urasteným stredným útočníkom sa hovorilo chvíľu o záujme Slovana Bratislava. „Písalo sa o tom, ale ku mne sa nič konkrétne nedostalo. Neriešil som to. Bolo to asi len v teoretickej rovine.“

Marcinka draftoval ešte v roku 2006 New York Islanders. Štyri roky sa pretĺkal na farme, ale NHL si nezahral.

„Nevravím, že to je úplne uzatvorená kapitola, ale s agentom sme to konkrétne neriešili,“ pokračoval center.

Dal by hlas Gáboríkovi

Dvadsaťšesťročný útočník plánuje v slávnom českom klube zabojovať o vrchné priečky.

„Chcem pokračovať v tom, kde sme v Košiciach skončili a hrať o titul. Verím, že z Pardubíc budem mať väčšiu šancu sa prebojovať aj do reprezentácie. Predsa len majstrovstvá sveta v Čechách sú veľkým lákadlom,“ dodal Marcinko.

Koleno, ktoré ho trápilo od januára, nie je stále stopercentné. „Viac-menej je to dobré. Sú tam ešte nejaké dozvuky. Snažím sa o koleno starať najlepšie, ako sa dá. Verím, že všetko bude v pohode.“ V sobotu vyvrcholí anketa Hokejista roka. Marcinkovi sa páčilo v tejto sezóne viacero hráčov, ale o víťazovi má jasno.

„Všetci, čo sú nominovaní, si to zaslúžia. Osobne by som dal hlas Majovi Gáboríkovi. Prežil si toho cez sezónu dosť, ale na jej konci bol skvelý. Vyhral Stanley Cup a zaslúžil by si prvenstvo aj v ankete.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Marcinko: O Slovane sa písalo, ale išlo to mimo mňa