Man City suspendoval Toureho, mal vziať tabletky na chudnutie

TASR|4. mar 2011 o 16:05

Vedenie anglického futbalového klubu Manchester City vo štvrtok večer informovalo, že s okamžitou platnosťou suspendovalo obrancu Kola Toureho.

MANCHESTER.

Hráč "Citizens" mal totiž pozitívny dopingový nález údajne po požití tabletiek na chudnutie, ktoré dostal od svojej manaželky.

"Anglická futbalová asociácia nás informovala o tom, že A-vzorka bola pozitívna," uvádza sa v stanovisku Manchestru City. Toure, čoskoro 30-ročný reprezentant Pobrežia Slonoviny, dostal od svojho zamestnávateľa dočasnú stopku na všetky stretnutia.

"Chcel mať pod kontrolou vlastnú váhu, pretože ju považuje za problémové miesto, a preto vzal výrobok, ktorý mu zaobstarala vlastná žena," vyhlásil tréner konkurenčného Arsenalu Arsene Wenger po rozhovore s predstaviteľmi Pobrežia Slonoviny. Práve vďaka Wengerovi sa Toure dostal do anglického futbalu.

"Nikdy neverte svojej žene! To je dôvod jeho pristihnutia," povedal Francúz s úsmevom. Nakoniec však vážne dodal, že podľa neho ide o chybu. "Bol dostatočne opatrný. Je to muž s čistým životom a žije veľmi čestne. Nemyslím, že by urobil niečo zlé a snažil sa to zakryť," uzavrel.

Informovala agentúra dpa.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Man City suspendoval Toureho, mal vziať tabletky na chudnutie