Malkin si geniálne obhodil dvoch obrancov a strelil gól

(Autor: SITA/AP)
Tomáš Prokop|5. mar 2013 o 13:24

Ruský útočník nehral desať dní pre otras mozgu. Hneď v prvom zápase po zranení však zažiaril.

Súboj o najproduktívnejšieho hráča NHL prebieha medzi Sidneym Crosbym a Stevenom Stamkosom, ale v nočnom súboji Pittsburghu Tampa Bay opäť pútal aj Jevgenij Malkin.

Ruský útočník sa vrátil po desaťdňovej pauze zavinenej otrasom mozgu skvelým spôsobom, keď strelil gól a na jeden prihral. „Neviem, či trénoval špeciálne s hokejkou, ale ruky mu fungovali skvele,“ pochválil spoluhráča pre espn.com Crosby.

V tretej tretine za stavu 2:1 pre Tampu Rus predviedol, prečo vlani ovládol štatistky NHL a na začiatku tejto sezóny tiež spravil niečo podobné v KHL, kde skončil v základnej časti produktivity tretí aj napriek tomu, že odohral o jedenásť zápasov menej.

Získal puk, ktorý zle vyhodil obranca Tampy. Nakoručľoval si do pásma, ale zo strany ho križovala dvojica obrancov, Malkin si pomedzi nich šikovne prehodil puk a následne bez problémov skóroval. Pomohol tak Penguins k otočeniu zápasu z 1:2 na 4:3.

„Druhá tretina bola z našej strany najlepšia v sezóne, ale v tretej získal Pittsburgh momentum po krásnom góle Malkina. Znova všetkým ukázal, akým skvelým je hokejistom,“ dodal pre nhl.com Stamkos.

V devätnástom zápase sezóny strelil Rus piaty gól, okrem toho má aj osemnásť asistencií.

„Viacero ľudí len krútilo hlavami, v akej forme sa Gena vrátil. Bol opäť ohromne silný a predvádzal fyzickú hru. Osobne však nie som z toho prekvapený. Keď má sebavedomie, tak hrá vždy skvele,“ dodal pre espn.com tréner Pens Dan Bylsma.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Malkin si geniálne obhodil dvoch obrancov a strelil gól