Mak góly ako kedysi Mintál za Klub nestrieľa

Strelec vyrovnávajúceho gólu na veľkoplošnej obrazovke Grundig Stadionu.
Strelec vyrovnávajúceho gólu na veľkoplošnej obrazovke Grundig Stadionu. (Autor: autor)
Karol Svozil|23. nov 2013 o 23:15

Róbert Mak na prvý reprezentačný gól proti Poliakom prvým sezónnym v 1. FC Norimberg nenadviazal. A mohol.

Zatiaľ čo v Mníchove sa fanúšikovia každú chvíľu tešia úspešným útokom domácich v zápase proti akémukoľvek tímu a je radosť sa na nich pozerať, v neďalekom Norimbergu to majú priaznivci futbalu omnoho náročnejšie.

Koľkokrát sa teší z peknej akcie fanúšik Bayernu, toľkokrát zrejme fanúšik 1. FC Norimberg vzdychá a zalamuje rukami. Rovnaký scenár ako v doterajšom priebehu bundesligy sme videli aj v 13. kole v sobotňajšom zápase Norimberg – Wolfsburg 1:1. Domáci „Der Club“ opäť len remizoval. V 13 zápasoch už ôsmykrát.

Mak nerozhodol

Nepomohol im ani slovenský stredopoliar Róbert Mak, ktorý hral od 55. minúty. Mal niekoľko pekných ťahov smerom k šestnástke Wolfsburgu. Domáci novinár z Radia Gong o jeho výkone povedal, že bol jeden z jeho lepších.

Mak viac lôpt získal ako stratil, hru domácich po polčase oživil. Ale zlyhal zrejme v najdôležitejšom momente zápasu. V 86. minúte mohol Norimbergu vybojovať prvé víťazstvo, brankár hostí Benaglio však nemal s jeho strelou zblízka z mierneho uhla žiadny problém. Mak trafil stred brány a nenadviazal na svoj prvý reprezentačný gól v súboji proti Poliakom.

Japonci neoslnili

Priemerný futbal do soboty posledného tímu tabuľky proti piatemu sledovalo v norimbergskom kotli 35-tisíc divákov. Medzi nimi aj mnoho japonských novinárov vrátane televízie. Boli zvedaví na výkon Makovych spoluhráčov, reprezentantov Kiyotakeho a Hasebeho.

Japonci, podobne ako celý tím domácich, neoslnili, v strede poľa toho veľa nevymysleli. V prvom polčase mali šťastie, že neinkasovali skôr, v druhom aspoň vyrovnali po peknej strele striedajúceho Ginczeka.

Róbert Mak tak má na svojom konte v 65 bundesligových zápasoch za Norimberg aj naďalej šesť golov. V tejto sezóne odohral siedmy zápas, v priemere v jednom zápase, v ktorom nastúpil, odohral 56 minút.

norimberg_tasr_600.jpg

Len remíza 1:1. Norimberg – Wolfsburg.

FOTO: SITA / AP

Porovnanie
Mintál - Mak
  • I. Bundesliga
    121/32 – 65/6
  • Reprezentácia
    45/14 – 7/1

(Zápasy/Góly)

Mintál pre pamätníkov

Marek Mintál, ktorý je dnes asistentom trénera klubu Gertjana Verbeeka, kedysi v drese 1. FC Norimberg strelil v druhej a prvej bundeslige 66 gólov v 180 zápasoch.

Rovnako ako Mak, zväčša z pozície atakujúceho stredopoliara. Mintálove alias „Fantómove“ strelecké kúsky, žiaľ, pochovali viaceré zranenia.

Mintál sa stal najlepším strelcom prvej bundesligy v ročníku 2004/2005 s 24 gólmi a ako prvý Slovák v nej strelil hetriky Hamburgu a Wolfsburgu. Zachránil 1. FCN v najvyššej nemeckej súťaži.

V tom čase v "Klube", ako 1. FCN domáci volajú, pôsobil aj útočník Róbert Vittek. Ten strelil v 27 zápasoch druhej bundesligy 2003/2004 desať gólov a spolu s Mintálom tímu vybojovali postup medzi elitu. Počas štyroch sezón v prvej bundeslige odohral Vittek 91 zápasov a dal v nich 26 gólov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Mak góly ako kedysi Mintál za Klub nestrieľa