Giľák rozdelil majstrovské oslavy na dve etapy

Matej Giľák (vľavo) v plnom zápasovom nasadení, v extralige odohral v minulej sezóne za Banskú Bystricu 25 duelov.
Matej Giľák (vľavo) v plnom zápasovom nasadení, v extralige odohral v minulej sezóne za Banskú Bystricu 25 duelov. (Autor: sita)
Róbert Andrejov|24. máj 2018 o 00:00

Odchovanec novoveského hokeja by rád ostal v Banskej Bystrici.

SPIŠSKÁ NOVÁ VES. Pre hokejového útočníka Mateja Giľáka bol uplynulý ročník najúspešnejší v kariére, v drese Banskej Bystrice premiérovo získal slovenský titul.

Spišskonovoveský hokej síce nezažíva najlepšie obdobie, avšak viacerí jeho odchovanci mali v uplynulej sezóne dôvod na radosť.

Hneď štvorica Spišiakov sa tešila z víťazstva v prvoligovej súťaži. V tíme michalovskej Dukly totiž pôsobili Daniel Hančák, Tomáš Valečko, Branislav Cvengroš a Lukáš Hamráček.

Ďalší dvaja – Pavol Skalický a Matej Giľák – sa v drese HC 05 Banská Bystrica stali slovenskými majstrami. Pre posledne menovaného to bol najväčší úspech v jeho doterajšej kariére.

Bývalý mládežnícky reprezentant Slovenska získal vo veku 23 rokov premiérový seniorský titul, keď s „baranmi“ v strhujúcej finálovej sérii zdolal Duklu Trenčín 4:3 na zápasy.

Šikovný krídelník s nami debatoval nielen o finále, ale aj o celej sezóne i plánoch do budúcnosti.

Aké boli oslavy titulu? Užili ste si ich do sýtosti?

„Oslavy boli super. Nikdy som ešte nič také nezažil, takže ja som si ich užil naplno. Škoda len, že na námestie v Banskej Bystrici kvôli počasiu neprišlo viac ľudí.“

Rozdelili ste si ich na dve etapy – najprv v Banskej Bystrici a potom v Spišskej Novej Vsi?

„Áno, prvá časť osláv bola s tímom a fanúšikmi pod Urpínom a samozrejme titul som musel osláviť aj doma na Spiši.“

Finálová séria s Trenčínom bola mimoriadne vyrovnaná, ako ste ju videli?

„Finále bolo pre nás veľmi náročné nielen po fyzickej, ale najmä po psychickej stránke, pretože Trenčín vyrovnal sériu z 3:0 na 3:3. Do posledného zápasu sme šli značne oslabení, chýbali nám niektorí hráči, ale povedali sme si, že už nemáme čo stratiť, iba získať. Každý hráč nechal na ľade srdce a myslím si, že zaslúžene sme vyhrali.“

S akými pocitmi ste vy osobne nastupovali na rozhodujúci zápas v Trenčíne? Bol to váš doteraz najdôležitejší duel v kariére?

"Áno, bol to pre mňa zatiaľ najdôležitejší zápas v doterajšej kariére, ale ja som si povedal, že si idem zahrať hokej, ako keby to bol ďalší duel v základnej časti. Na rozcvičke som bol trochu nervózny, ale hneď, ako som nastúpil na prvé striedanie, všetko zo mňa opadlo.“

Je titul v správnych rukách?

„Myslím si, že áno. Až na piaty zápas v Trenčíne, ktorý nám vôbec nevyšiel, sme boli lepším mužstvom, len nám to nepadalo do bránky. Hlavne v siedmom stretnutí sme na ľade dominovali.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Giľák rozdelil majstrovské oslavy na dve etapy