Madzin: Budeme bojovať, pokiaľ nám bude blikať svetielko


Budú čeliť mečbalu súpera. V Prievidzi sa Iskra pokúsi o malý zázrak.
Budú čeliť mečbalu súpera. V Prievidzi sa Iskra pokúsi o malý zázrak. (Autor: Richard Hudeček)
Richard Hudeček|6. apr 2017 o 10:50

Ak nechcú mať už v sobotu po sezóne, musia vyhrať na palubovke majstra.

SVIT. Basketbalisti Iskry Svit prehrávajú vo štvrťfinálovej sérii play-off s Prievidzou už 0:2 na zápasy. Po 23-bodovej prehre na palubovke súpera neuspeli ani doma. Po Vysokými Tatrami podľahli „baníkom“ 80:97.

„Mali sme sen, ktorý sa nám nesplnil. Nemyslím si, že by sme nechceli, koncentrácia bola na úrovni play-off zápasu. Stála ale proti nám obrovská kvalita. Každá naša chyba bola potrestaná, v tom je sila súpera,“ uviedol po stredajšej prehre tréner Iskry Svit Michal Madzin.

Prievidzu delí od postupu do semifinále jediný triumf. Ten však býva často najťažší. Podtatranci sú odhodlaní urobiť všetko preto, aby sa séria vrátila späť do Svitu.

„Budeme bojovať, pokiaľ nám bude blikať svetielko. Nie je dôvod sa na niečo šetriť, môže to byť pre nás posledný zápas v sezóne,“ zdôraznil Madzin.

Zasypali ich trojkami

Podobne ako v prvom dueli, aj v tom druhom výrazne zavážila o konečnom výsledku trojková streľba. Zatiaľ čo Svit premenil iba štyri pokusy spoza trojkového oblúka, hostia ich nasúkali dvanásť.

„Nevyšiel nám úvod zápasu, Prievidza nám ušla o desať bodov. Strašne sme sa nadreli v obrane, aby sme to potom stiahli. Myslím si, že rozhodlo to, že hostia premieňali aj ťažké strely. Na každý kôš sa strašne nadrieme. V Prievidzi môžeme už len prekvapiť. Mrzí ma, že som sa vyfauloval a viac nepomohol mužstvu. Dôvera trénera ma teší, viac by ma ale potešilo víťazstvo,“ povedal rozohrávač Svitu Roman Findura.

Prievidžania ukázali v oboch stretnutiach obrovskú kvalitu. Napriek tomu ostávajú oboma nohami pevne na zemi.

„Boli sme sústredení od začiatku zápasu, vedeli sme, čo chceme. Proti Svitu sme nastúpili s plným rešpektom. Ďakujeme našim fanúšikom, že nás prišli povzbudiť. Chcel by som ich touto cestou pozvať aj na najbližší domáci zápas v sobotu. Svit má náš plný rešpekt, majú mladého trénera, veľmi dobré mužstvo. Všetko je možné, ideme sa pripraviť, akoby to bol prvý zápas v sérii,“ neponecháva nič na náhodu tréner Prievidze Miljan Čurovič.

Hráči Prievidze aj po presvedčivom triumfe vo Svite unisono tvrdia, že „medvede“ nemožno podceniť. Pred semifinále by však chceli mať viac času na oddych, preto chcú sériu ukončiť už v sobotu.

„Nenazval by som to presvedčivým výkonom, lebo Svit sa držal veľmi dlho. Dve a pol štvrtiny bol vyrovnaným súperom. Potom nám padli nejaké strely zvonku. Svit zariskoval, začal brániť zónu, chvíľu im to vychádzalo. Domácim musím pogratulovať, hrajú výborne, robí nám to problémy. Svit je nevyspytateľný súper, má dobrých hráčov. Musíme sa sústrediť na sto percent, ešte nie je rozhodnuté. Urobíme všetko preto, aby sme to ukončili už doma v sobotu,“ dodal krídelník BC Prievidza Richard Körner.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Madzin: Budeme bojovať, pokiaľ nám bude blikať svetielko