Má tridsaťšesť a za sebou štrnásť operácií. Kostelič začne aj ďalšiu sezónu

Ivica Kostelič bude mať už tridsaťsedem rokov a stále súťaží.
Ivica Kostelič bude mať už tridsaťsedem rokov a stále súťaží. (Autor: TASR/AP)
SITA|20. apr 2016 o 15:37

Ivica Kostelič sa chce v januári predviesť na domácich pretekoch v Záhrebe.

ZÁHREB. Chorvátsky lyžiarsky veterán Ivica Kostelič bude mať v novembri tridsaťsedem rokov a v kariére si želá už len jediné - predviesť sa ešte raz pred domácimi fanúšikmi v Záhrebe. A keďže záhrebský mužský slalom býva v kalendári Svetového pohára začiatkom januára, minimálne dovtedy by chcel pokračovať v kariére.

"Je to moje obrovské želanie - ešte raz sa ukázať fanúšikom na Snow Queen Trophy na Medveďom vŕšku v Záhrebe. Preto si chcem ešte o niečo predĺžiť kariéru," napísal Kostelič na svojej facebookovej stránke.

Kostelič je už dlhší čas v tzv. útlmovej fáze kariéry. V sezóne 2015/2016 obsadil v celkovom poradí Svetového pohára až 104. miesto, keď zabodoval iba dvakrát v alpskej kombinácii vo Wengene a Chamonix (24. a 9. priečka).

Celkový víťaz Svetového pohára z ročníka 2010/2011 a majster sveta v slalome z roku 2003 nevylúčil ani možnosť, že bude pokračovať aj po Záhrebe 2017. "Záležať bude na mojich výsledkoch, ako aj na stave môjho kolena," dodal Kostelič.

Pre zaujímavosť, jeho sestra Janica ukončila kariéru v roku 2007 ako dvadsaťpäťročná pre chronické zdravotné problémy. Kostelič sa začiatkom tohto roka v jednom z rozhovorov vyjadril, že po štrnástich operáciách kolien už nikdy nebude úplne zdravý.

"V bežnom živote ma to neobmedzuje, pri chôdzi nepociťujem bolesť. Najväčší problém vyvstáva pri lyžovaní. Je nepríjemné, keď vám hlavou neustále víria myšlienky, že koleno je nestabilné. Ten pocit je hrozný," povedal vtedy pre Neue Zürcher Zeitung.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Má tridsaťšesť a za sebou štrnásť operácií. Kostelič začne aj ďalšiu sezónu