Chmeliar: Kým iní len trénovali, naši už zarábali

Miloslav Chmeliar. Vraví, že s Tatranom treba rátať aj po omladení kádra.
Miloslav Chmeliar. Vraví, že s Tatranom treba rátať aj po omladení kádra. (Autor: viza)
Ján Leško|8. sep 2016 o 00:00

Hádzanárov Prešova čaká vstup do nadnárodnej SEHA ligy.

PREŠOV. Sezóna hádzanárov sa ešte poriadne nerozbehla, no Tatran Prešov už zaknihoval dva významné úspechy.

V domácom prostredí obhájil Česko – Slovenský pohár a zakrátko nato si vybojoval v kvalifikačnom turnaji aj postup do skupinovej fázy Ligy majstrov.

Dvanásťnásobný majster Slovenska, z toho desiaty raz v rade, odohral v stredu už aj dohrávaný zápas prvého kola slovenskej extraligy s Topoľčanmi (vyhral 30:27).

V sobotu 10. septembra o 18. hodine nastúpi doma aj na prvý zápas šiesteho ročníka nadnárodnej SEHA ligy proti účastníkovi B skupiny Ligy majstrov, viacnásobnému slovinskému majstrovi Celje Pivovarna Laško.

Sedem z desiatich v Lige majstrov

Tatran Prešov - HK Agro Topoľčany 30:27 (14:12)

Najviac gólov: Číp 6, Hrstka 5/1, Rábek a D. Krok po 4 - Kučer 7, J. Urban 7/1, Ivanicja 3

Pok. hody: 1/1 - 2/1, vylúčení: 4 - 1, rozhodovali:Brunovský a Čanda, 412 divákov

Dva vrcholné ciele na začiatku sezóny 2016/2017 teda Tatran Prešov splnil. Pred slovenským šampiónom sú však ďalšie.

Obhájiť slovenský primát pre tohto hádzanárskeho suveréna by problém nemal byť nemal.

Podstatne ťažšie to budú mať prešovskí hádzanári v prestížnej SEHA lige, v ktorej z desiatich štartujúcich tímov bude sedem hrať aj Ligu majstrov.

„Začiatok dobrý pre tím, z ktorého počas i po predošlom ročníku odišlo osem hráčov. Prišli štyria noví (skúsený brankár Bražnyk a mladí hráči Jankovič, Vučko a Carapkin), v kádri sú aj talentovaní chlapci z našej mládežníckej liahne. Samotné doterajšie výsledky naznačujú, že spraviť trochu vietor v kabíne bola správna voľba. Vzťahy hráčov v nej sa dali do poriadku, čo je iste dobrý signál do budúcna. Samozrejme, toto mužstvo potrebuje ešte svoj čas,“ tvrdil majiteľ klubu Miloslav Chmeliar.

„Veď okrem brankára Bražnyka prišli doň len mladí, zato však ambiciózni mladí hráči. Mnohí náš po dosť radikálnom reze zatracovali. Vraj to už nie je a ani tak skoro nebude ten Tatran, čo býval. Odpoveď prišla pomerne skoro. Tatran so skúsenými hráčmi zvučných mien v minulosti cez kvalifikáciu do Ligy majstrov neprešiel. Na rozdiel od omladeného, ktorý to pred pár dňami dokázal. Takže Tatran Prešov siedmy raz bude účinkovať v Lige majstrov.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Chmeliar: Kým iní len trénovali, naši už zarábali