Krajší gól v živote nestrelil, potom však dostal najprísnejší trest

Michal Šášky|11. jan 2021 o 10:00

Futbalnet predstavuje hráčov, ktorí sa uchádzajú o honor najkrajšieho gólu roka 2020.

TRNOVÉ. Kým celý svet žasne nad gólmi Lionela Messiho či Cristiana Ronalda, útočník FK Trnové Lukáš Harciník dokazuje, že nádherné kúsky možno vidieť aj v druhej najnižšej súťaži na Slovensku.

Jeho výstavný zásah z priameho kopu sa uchádza o hlasy v súťaži medzi TOP 10 najkrajšími gólmi v amatérskych súťažiach na Slovensku. O víťazovi ešte stále rozhodujú čitatelia.

Premiérový gól v novom drese

Trnové suverénne ovládlo zápas 2. kola proti Ovčiarsku, ktoré je po jeseni na dne II. triedy ObFZ Žilina. Harciník zvyšoval na 2:0, okrem neho sa blysol dvojgólový spoluhráč Turčan a v závere spečatil výsledok po jednej minúte na ihrisku Milučký. O slávu ho ale nepripravili.

„Bol to môj druhý duel v drese Trnového a čakal som na svoj premiérový gól. Po stretnutí sme sa tešili aj s divákmi, spoluhráči odo mňa chceli fľašu. Zapili sme to tak, ako sa patrí. Borovičkou,“ s úsmevom zaspomínal na augustový súboj Lukáš Harciník.

„Priame kopy sú moja parketa. Tento gól bol asi najkrajší, aký som strelil. Z pravej strany mi to sedelo na ľavačku, len som pozrel, kde stojí brankár a trafil som to presne tam, kde som chcel. Potom sa to začalo sypať a dal som za jeseň šesť gólov,“ opísal najlepší strelec účastníka siedmej ligy.

Aj keď dal 24-ročný futbalista už desiatky gólov v kariére a mnohé stáli za pozretie, na zásah z leta minulého roka je patrične hrdý. Nečakal však, že sa zaradí medzi tie najkrajšie na Slovensku.

„V klube mi oznámili, že som nominovaný a ostal som z toho milo prekvapený. Nečakal som, že sa dostanem až do takej spoločnosti. Videl som aj ostatné góly, všetky sú parádne. Mojim favoritom je číslo tri, Lipovský zo Strážskeho,“ dodal Harciník.

Nominácia náplasťou za jeseň

FK Trnové odštartoval jeseň 2020 štyrmi bodmi v úvodných dvoch kolách, nedokázal však na ne nadviazať. V záverečných šiestich kolách inkasoval hrozivých 29 gólov. Napriek tomu dokázal remizovať so Strážou (4:4) či dokonca vyhrať v Bytčici (7:5).

„Zápas s Bytčicou bol môj najkrajší v kariére. Hralo sa hore-dole, bolo to mimoriadne zaujímavé, dal som dokonca štyri góly. Ale aby ich padlo v celom zápase dvanásť, to som hádam ešte nezažil,“ hovorí fanúšik Liverpoolu.

Horšie sa mu už spomína na remízu s TJ Stráža, v ktorom ho rozhodca v 57. minúte po protestoch vylúčil. Posledné dva zápasy jesene si tak užil iba ako divák.

„V závere jesene to bola bieda. Posledné zápasy som už sedel len na tribúne, keďže som dostal trest za urážku rozhodcu. Bola to moja prvé červená karta v kariére, čakal som trest možno na dva zápasy, no dostal som od disciplinárky šesť týždňov. Zaskočilo ma to,“ hovorí bývalý hráč OŠK Baník Stráňavy a TJ Hviezda Zádubnie.

Posledné, štrnáste Ovčiarsko a jedenáste Trnové delí len jediný bod. Na jar teda čaká tímy tuhý boj o to, aby nevypadli do suterénu slovenských ligových súťaží.

„Nominácia na gól roka je aspoň náplasťou za zlou jeseňou. Verím, že ak sa podarí jar dohrať, tak sezónu dobojujeme úspešne a do novej sezóny by sme mohli vstúpiť s vyššími ambíciami,“ zakončil Harciník.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Krajší gól v živote nestrelil, potom však dostal najprísnejší trest