Lukačín nakoniec Lamača nevystrieda

Tréner Roman Lamač tvrdí, že na hráčky, ktoré nie sú profesionálkami, je ťažké nájsť účinné páky.
Tréner Roman Lamač tvrdí, že na hráčky, ktoré nie sú profesionálkami, je ťažké nájsť účinné páky. (Autor: TASR/Milan Kapusta)
Sportnet|2. dec 2014 o 11:17

Pred týždňom sa udiali v kuchyni prešovských interligových hádzanárok prevratné veci.

Malo to byť akési sedenie vedenia klubu s trénerom a hráčkami. Napokon ale vyústilo do nečakaného odchodu.

PREŠOV. Na trénera nováčika spoločnej slovensko–českej súťaže hádzanárok (WHIL) Romana Lamača sa zniesla spŕška kritiky.

Podľa neho absolútne neopodstatnenej. Dnes už bývalý tréner zareagoval odchodom. Zo spoločného sedenia i klubu ako takého. R. Lamač zároveň skončil aj ako dorasteneckých družstiev Bemaca Prešov.

Potenciál antipatií tam vraj bol

Prezident Bemaca Prešov Peter Šutran, keď sa informácia o Lamačovom odchode prevalila, reagoval slovami, že klub trénera neodvolal.

Povedal, že vec nestojí tak, žeby za tým boli výsledky, hlavne prehry v druhých polčasoch ostatných zápasov. Pripustil len, že medzi odídeným trénerom a hráčkami zrejme nefungovala „chémia“.

Zhovorčivejší, hoci všetko zo zákulisia vyťahovať nemienil, bol aj po týždni Roman Lamač.

„Účinkovanie Bemaca Prešov v interlige žien sa ukulo extrémne rýchlo, tesne pred začiatkom súťaže. Káder sme skladali tak, že vlastne robili výberové konanie zo širokého okruhu. Vznikli tak v jednom tíme partie Michalovčaniek, Košičaniek, prešovských dorasteniek. Štruktúra družstva bola teda „pestro“ vyskladaná. Príprava bola krátka i ďalšie rozhodnutia v klube padali, ako padali.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Lukačín nakoniec Lamača nevystrieda