Los Angeles aj Pittsburgh vyhrali až po nájazdoch

Útočník Los Angeles Anže Kopitar pomohol úspešným nájazdom k výhre nad Calgary.
Útočník Los Angeles Anže Kopitar pomohol úspešným nájazdom k výhre nad Calgary. (Autor: SITA/AP)
SITA|22. mar 2011 o 07:53

V oboch pondelňajších stretnutiach zámorskej hokejovej NHL sa o víťazoch rozhodlo až v samostatných nájazdoch.

DETROIT. Hokejisti Los Angeles Kings si v súboji dvoch mužstiev bojujúcich o účasť v play-off v Západnej konferencii takýmto spôsobom poradili s Calgary Flames 2:1.

V rozstrele sa predstavil aj Slovák Michal Handzuš a hneď na úvod zlyhal. Potom však boli úspešní obaja "králi" Jarret Stoll a Anže Kopitar, zatiaľ čo za hostí skóroval len Alex Tanguay. V druhom pondelkovom súboji sa Detroitu podarilo streliť v záverečnej tretine tri góly do siete Pittsburghu a vyrovnať na 4:4, v nájazdoch však napokon predsa len uspeli hosťujúci Penguins.


Pittsburgh viedol už 4:0

"Tučniaci" viedli po 34. min hry už 4:0 a zdalo sa, že domáci už iba dohrajú tento duel a budú sa snažiť prikrášliť konečný výsledok. Red Wings ale opäť preukázali svoju psychickú výdrž a už v 51. min svietilo na ukazovateli skóre 4:4. Krídelník Penguins James Neal napokon v záverečnej lotérii rozhodol, že plný bodový zisk si predsa len pripísali hostia. "Bolo by lepšie, keby v našej zostave nechýbali zranení Daciuk, Franzén a Hudler," uviedla hviezda Red Wings Henrik Zetterberg a dodala: "V našom tíme však máme ďalších chlapcov, ktorí dokážu skórovať. Ak by sme hrali rovnako ako na konci druhej a počas tretej tretiny aj proti ďalším tímom, zdolať nás by bolo veľmi ťažké."

Los Angeles si víťazstvom nad Calgary vylepšili pozíciu pred záverečnými súbojmi o postup do play-off. "Králi" sa momentálne nachádzajú s 88 bodmi na 5. mieste tabuľky Západnej konferencie a pred zatiaľ nepostupujúcim deviatym Dallasom majú 3-bodový náskok.

Deväť stretnutí pred koncom základnej časti ešte nič nie je z ich strany isté, ale keď budú predvádzať výkony ako ten pondelkový proti Flames, postup medzi 16 najlepších by im nemal utiecť. "Každý bod, ktorý získame, či jeden alebo dva, nám pomáha priblížiť sa k postupu do play-off," uviedol prvý muž duelu, gólman Kings Jonathan Quick, a pokračoval: "Naším cieľom je v tejto fáze sezóny v každom zápase vybojovať plný bodový zisk. Dnes sa nám to podarilo a to je to najpodstatnejšie."

Súhrn výsledkov pondelňajších stretnutí zámorskej hokejovej NHL:

Detroit - Pittsburgh 4:5 po sam. nájazdoch (0:2, 1:2, 3:0 - 0:0, 0:1)

Góly: 38. Zetterberg (Cleary, B. Stuart), 42. Filppula (B. Stuart, Holmström), 49. Cleary (Kronwall, Lidström), 51. Modano (Filppula, Lidström) - 16. Dupuis (Conner, J. Staal), 20. Kunitz (Dupuis, Letang), 31. Dupuis (J. Staal, Lovejoy), 34. Tyler Kennedy (Kunitz, C. Adams), rozhodujúci sam. nájazd premenil J. Neal. Vylúčení: 3:4, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:1. Strely na bránku: 41:25, brankári: Howard (34. MacDonald) - B. Johnson. Diváci: 20 066.

Los Angeles - Calgary 2:1 po sam. nájazdoch (0:0, 0:0, 1:1 - 0:0, 1:0)

Góly: 55. Stoll (Richardson, Simmonds), rozhodujúci sam. nájazd premenil Kopitar - 56. O. Jokinen (Staios, Sarich). Vylúčení: 7:5, presilovky a oslabenia: 0:0. Strely na bránku: 27:28, brankári: Quick - Kiprusoff. Diváci: 18 118.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Los Angeles aj Pittsburgh vyhrali až po nájazdoch