Lokomotíve sa štart do novej sezóny vydaril

Strelil dva góly a na štvrtý prihral. Hráč i strelec piatkového duelu 2. futbalovej ligy medzi Lokomotívou Košice a Spišskou Novou Vsou bol Rastislav Chmelo (prvý zľava ).
Strelil dva góly a na štvrtý prihral. Hráč i strelec piatkového duelu 2. futbalovej ligy medzi Lokomotívou Košice a Spišskou Novou Vsou bol Rastislav Chmelo (prvý zľava ). (Autor: Erik Demek)
Sportnet|8. aug 2016 o 00:00

Lokomotíva Košice zdolala Spišskú Novú Ves 4:2.

DRUŽSTEVNÁ P/H. Takže do hry sa konečne dostali i druholigové tímy zo skupiny Východ.

V oklieštenej podobe, ale s neuveriteľne náročným itinerárom, ktorý pošle o poschodie nižšie možno až štyri tímy.

O to dôležitejší bude každý zápas a každý bod i pre oboch piatkových súperov za ťahanovským tunelom – Lokomotívu Košice a Spišskú Novú Ves (4:2 ).

Túto náročnú úlohu vnímajú aj samotní futbalisti oboch tímov.

„Samozrejme, že sme si toho vedomí a body chceme zbierať od samého začiatku,“ rozhovoril sa dvojgólový strelec duelu Rastislav Chmelo, aby nerušene pokračoval: „Fantasticky nám vyšiel nástup a rýchly gól nás dostal do pohody. Poviem pravdu, ani neviem ako som dostal loptu do siete, ale gól bol výsledkom zhody náhod a aj môjho plnenia úlohy danej trénerom, ísť na druhú žrď.“

Jeho vysmiata tvár jasne potvrdila spokojnosť s vlastnou užitočnosťou, veď dal možnosť nadýchnuť sa svojmu tímu k útoku na plný zásah. Nie iba otváracím gólom v tretej minúte, ale najmä druhou trefou z 80. minúty, keď poslal Lokomotívu opätovne do vedenia, tentoraz na 3:2.

„Neviem, čo sa s nami udialo po pomerne ľahkom vedení dva nula. Akosi sme sa až príliš upokojili, lebo okrem dvoch gólov sme mali i ďalšie šance, len sme ich nedotiahli do zdarného konca. Dokonca ani súperove zníženie pred odchodom do šatní nás neznervóznilo a ani tréner nás v kabíne za to nedeptal. Naopak, sami sme sa hecovali, že do druhého polčasu ideme akoby od začiatku. No Spišská sa do nás odvážne pustila a dokonca vyrovnala. V tejto fáze bola možno aj lepšia, no prišla moja šanca a tá asi rozhodla,“ reálne hodnotil vývoj zaujímavého zápasu s peknými šiestimi gólmi hráč, od ktorého sa v Lokomotíve góly očakávajú.

„Už nepatríme k outsiderom. Naopak, po úspešnej jari nás mnohí radia k favoritom a o to to bude pre nás náročnejšie. Lenže my chceme miešať karty hore, takže sa s tým musíme vyrovnať. Štart nám vyšiel, i keď tie lopty za Bredovým chrbátom nemuseli byť. Ale podstatné sú tri body,“ uzavrel diškurz Rasťo Chmelo.

Nevyzeralo to s nimi dobre

Na opačnej strane sme oslovili tiež strelca. Michal Vilkovský vyrovnával už v 55. minúte a Košičanov riadne vystrašil. Hráč, ktorý si na ihrisku v Družstevnej za viac ako dva roky niečo odkopal.

Ako sa cítil pri návrate na známe miesta?

„Prešlo mi hlavou kde-čo, ale koncentroval som sa najmä na zápas. Na nostalgiu veľmi priestor nebol a ani pri vyrovnaní som nemal nejaké zvláštne pocity zadosťučinenia. Aj naším cieľom je pobiť sa o šiestu priečku a pokúsiť sa vybojovať si miestenku v budúcej celoslovenskej druhej lige,“ prezradil ambície svojej ekipy hráč, ktorý zaznamenal nejaký ten zásah do čierneho i v košickom drese.

„Gól v úvode stretnutia nami trochu zalomcoval a nevedeli sme sa dostať do predzápasového odhodlania. To Lokomotíva využila, vytvorila si i ďalšie šance a ešte raz skórovala. Nevyzeralo to s nami dobre, ale podarilo sa nám z toho vymaniť a streliť povzbudivý gól do šatne. Po prestávke sme ešte pridali i vyrovnali a zdalo sa, že i hru už máme pod svojou kontrolou. Ale v najlepšom prišla nečakaná rana a tá rozhodla. Štvrtá poistka domácich už bola iba kozmetickou úpravou výsledku. Škoda, cítili sme, že bod nebol nedosiahnuteľný,“ ľutoval stratu kvetinky Michal Vilkovský.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Lokomotíve sa štart do novej sezóny vydaril