Liptovský Mikuláš nebol v Bardejove ďaleko od remízy

Záverečná bardejovská ďakovačka. Partizán zvládol zápas, v ktorom dvakrát prehrával.
Záverečná bardejovská ďakovačka. Partizán zvládol zápas, v ktorom dvakrát prehrával. (Autor: Peter Cingel)
Juraj Ščerbík|31. okt 2016 o 00:00

Šarišanom sa nie veľmi vydaril prvý polčas, po prestávke otočili výsledok.

BARDEJOV. Priebeh prvej časti neprekvapil. Hostí, ktorí boli tvorivejší, poslal do vedenia Kubena. Poľský legionár Góra v drese Partizána sa vie presadiť v individuálnej činnosti, vďaka čomu vyrovnal.

Po prestávke pridali domáci na obrátkach, no Hamuľak sa pridlho chystal na zakončenie a jeho slabú strelu v dobrej príležitostí brankár Šavol chytil.

Domáci kanonier vyšiel na-prázdno a zahrmelo na druhej strane. Po protiútoku hostí po ľavej strane neodvrátili domáci obrancovia nepríjemný center a skúsený Papaj nemal problém prekonať brankára Nováka. Po hodine hry opäť prišli momenty pre domáceho Verčimáka.

Najprv tvrdou strelou neprekonal Šavola, no po rohovom kope Góru hlavičkou už áno a bolo 2:2. Roh Góru vyústil aj do rozhodujúceho okamihu zápasu. V 77. min. si naň šikovne nabehol Jacko a na jeho hlavičku už obrana Liptákov nestačila zareagovať.

Hostia boli naďalej častejšie pri lopte, šance na vyrovnanie už ale nezvládli využiť.

II. liga: Košické derby pre VSS
Prečítajte si tiež:
II. liga: Košické derby pre VSS

Domácim pomohlo to, že sa súper nezatiahol

Kouč Bardejova Jozef Kukulský netajil, že o výsledok zápasu sa obával, podľa neho mu chýbal kľúčový hráč v jeho tíme.

„V strede to bol zranený Grohoľ, ktorý to vie rozbehnúť. Nemáme tam dostatočnú osobnosť. Bol to obojstranne útočný futbal, na góly hostí sme dokázali odpovedať, prvý polčas z ich strany bol kvalitnejší. Aj keď sme pridali v nasadení, súper kontroval. Viac sme behali a oplatilo sa.“

Domácim vyhovuje útočná hra oboch tímov, kde sa rozhoduje v koncovke, čo potvrdil aj Kukulský.

„Vedel som, že dnešný duel bude mať takýto priebeh, aj preto boli moje obavy na mieste. Aj keď hostia dvakrát viedli, nezatiahli sa do defenzívy, čo nám vyhovovalo. Rozhodli štandardky a som rád, že konečne Jacko dal gól."

Kormidelník Liptovského Mikuláša Jozef Majoroš na úvod zvýraznil, že duel sa musel divákom páčiť, veď videli päť gólov.

„Netajím, že sme tu chceli niečo uhrať. Začali sme dobre, domáci vyrovnávali. Po prestávke nás podržal brankár, no vedenie 1:2 sme nedokázali udržať. Predpokladal som, že by sme mohli dominovať pri štandardkách, opak bol však pravdou. Domáci nás pri dvoch dobre zahraných rohových kopoch porazili dvomi presnými hlavičkami.“

Pred tým štyri, teraz dva

Liptáci strelili týždeň pred týmto zápasom štyri góly Lokomotíve a teraz dva v Šariši, čo kouč Liptákov hodnotí kladne.

„V koncovke nám pri snahe vyrovnať chýbala buď presnejšia prihrávka, alebo lepšie zakončenie. Papaj to mal lepšie riešiť, no netrafil bránu. Dať dva góly vonku a navyše v Bardejove je slušný výsledok. Dostali sme však tri, aj preto sme nemohli uspieť. Máme dostatočne vysokých hráčov, napriek tomu si to v obrane nedokázali ustrážiť. “

V minulom kole vyhral Bardejov v Rimavskej Sobote, autor dvoch gólov bol vtedy Michal Horodník. Aj proti Liptovskému Mikuláši sa prezentoval výbornou strelou, ktorú brankár Šavol excelentne vyrazil. Stáva sa z neho pevná súčasť základnej zostavy.

„Bol to náročný zápas. Prispel k tomu aj silný vietor, do prestávky pomohol súperovi, potom nám. Hostia boli na tom lepšie, nám chýbala iskra, boli sme pomalší, nemali sme odrazené lopty. Nevyhrávali sme súboje, no po prestávke sme to zlepšili. V minulom kole som dal dva góly, mohlo to tak byť aj tentoraz.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Liptovský Mikuláš nebol v Bardejove ďaleko od remízy