Libanonských rozhodcov mali podplatiť sexuálnymi službami

(Autor: Ilustračné - SITA/AP)
TASR|4. apr 2013 o 18:35

Jeden z trojice obvinených rozhodcov má akreditáciu FIFA a rozhodoval niekoľko stretnutí kvalifikácie MS 2014.

SINGAPUR. Trojica libanonských futbalových arbitrov čelí v Singapure obvineniu z korupcie. "V jednom prípade prijali na oplátku bezplatné sexuálne služby," informovala agentúra AP.

Ali Sabbagh a jeho asistenti Ali Eid a Abdallah Taleb, ktorí sa v piatok postavia pred súd, sa stali objektmi vyšetrovania protikorupčnej komisie CPIB.

Sabbagh je pritom arbiter akreditovaný Medzinárodnou futbalovou federáciou (FIFA) a rozhodoval niekoľko stretnutí kvalifikácie MS 2014.

"Singapur a FAS vyhlásili nulovú toleranciu zmanipulovaným zápasom a futbalovej korupcii," uvádza sa vo vyhlásení Singapurskej futbalovej asociácie (FAS).

Vo februári Europol uviedol, že stovky podozrivých futbalových zápasov boli globálne zmanipulované a zločinecká centrála sídli v Singapure.

Celkovo identifikovali okolo 680 podozrivých duelov, vrátane zápasov kvalifikácie MS či stretnutí európskej Ligy majstrov. Komisia spustila vyšetrovanie po tom, čo dostala informáciu, že duel medzi singapurským klubom Tampines Rovers a indickým East Bengal (2:4) je zmanipulovaný.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Libanonských rozhodcov mali podplatiť sexuálnymi službami