Olympiáda Tokio 2020 / 2021: Hviezdou dňa bol Warholm (minúta po minúte)

Marco Asensio strelil rozhodujúci gól v semifinále Španielsko - Španielsko na LOH Tokio 2020 / 2021.
Marco Asensio strelil rozhodujúci gól v semifinále Španielsko - Španielsko na LOH Tokio 2020 / 2021. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR, SITA|3. aug 2021 o 00:00 (aktualizované 3. aug 2021 o 18:59)

Olympijské hry minúta po minúte (live). Sledovali ste online letnú olympiádu z dňa 11 (3.8.2021) v Tokiu 2020 / 2021.

Slovensko dnes na OH Tokio 2021 - Program a výsledky

Atletika

4:03 Ján Volko - 200 m, rozbehy - celkové 42. miesto

Rýchlostná kanoistika

3:37 Peter Gelle - K1 1000 m, semifinále - 7. miesto

5:12 Peter Gelle - K1 1000 m, B-finále - šieste a celkové 14. miesto 

  • Ján Volko na 200 m nepostúpil z rozbehov
  • Peter Gelle finišoval v K1 na 1000 m na 14. mieste
  • Warholm výrazne posunul svetový rekord na 400 m cez prekážky
  • Thompson-Herahová zabehla na 200 m druhý najlepší čas histórie

Olympiáda Tokio 2020 / 2021: Sledujte olympijské hry minútu po minúte (online)

18:59 Minútu po minúte sme ukončili, ďakujeme za pozornosť
18:00 Slováci klesli v medailovej bilancii

Na čele medailovej bilancie OH 2020 v Tokiu je aj po jedenástom dni Čína, na druhom mieste sú reprezentanti USA. Slováci v medailovom zrkadle klesli, predbehli ich štyri výpravy. Viac si prečítajte tu.

17:10 Spoznali sme semifinalistov vo volejbale

Volejbalisti Ruského olympijského výboru (ROC) sa stali prvými semifinalistami turnaja na OH v Tokiu, keď zdolali Kanaďanov hladko 3:0 na sety. Narazia na Brazílčanov, ktorí si poradili s domácimi Japoncami takisto 3:0.

Postup si museli vybojovať reprezentanti Argentíny, ktorí zvíťazili v dramatickom súboji nad striebornými medailistami z OH 2016 Talianmi 3:2, rovnako ako Francúzi, ktorí si poradili s Poliakmi 3:2.

Volejbal - muži, štvrťfinále

Poľsko - Francúzsko 2:3 (21, -22, 21, -21, -9)

Kanada - ROC 0:3 (-21, -28, -22)

Japonsko - Brazília 0:3 (-20, -22, -20)

Taliansko - Argentína 2:3 (21, -23, -22, 14, -12)

16:16 Japonské stolné tenistky zabojujú o titul

Stolné tenistky Japonska zvíťazili v semifinálovom zápase nad Hongkongom 3:0 a postúpili do finále. V ňom sa stretnú s úspešnejším tímom z druhého semifinále Čína - Nemecko.

16:00 Brazíliu vo futbalovom finále vyzvú Španieli

Brazílski futbalisti vo finále nastúpia v sobotu v Jokohame proti Španielsku, ktoré v druhom semifinále zdolalo domáce Japonsko 1:0 v predĺžení. V 115. minúte rozhodol krídelník madridského Realu Marco Asensio.

Viac si prečítajte tu.

15:46 Uzbek Djurajev vytvoril olympijský rekord

Reprezentant Uzbekistanu Akbar Djurajev získal zlatú medailu vo vzpieraní do 109 kg. V dvojboji dosiahol súčet 430 kg, čím vytvoril olympijský rekord.

Strieborný Armén Simon Martirosjan zaostal o 17 kg, bronz získal Lotyš Arturs Plesnieks po dvojboji 410 kg.

15:34 Medaily nezískali, ale v lietadle spôsobili viacero incidentov

Austrálsky olympijský tím informoval, že niektorí športovci sa v závere minulého týždňa dopustili "neakceptovateľného správania" počas letu z Tokia do Sydney, keď sa vracali z olympijských hier.

Výkonný riaditeľ Austrálskeho olympijského výboru Matt Carroll prezradil, že incidenty na palube lietadla mali na svedomí športovci reprezentujúci Austráliu v ragby a futbale.

"Predstavitelia ragby a futbalu mi povedali, že takéto správanie určite nie je v ich športoch akceptovateľné,“ poznamenal Carroll.

Austrálski futbalisti, ragbisti ani ragbistky na OH v Tokiu nezískali medaily. Ženské futbalové družstvo Austrálie v Japonsku stále bojuje o cenný kov, vo štvrtok sa predstaví proti tímu USA v súboji o bronz.

15:20 Wlodarczyková získala už tretiu zlatú olympijskú medailu

Poľka Anita Wlodarczyková získala už tretiu zlatú olympijskú medailu v hode kladivom. V Tokiu hodila 78,48 metra, za vlastným maximom a súčasne svetovým rekordom zaostala o 4,50 m. Druhá skončila Číňanka Čeng Wang (77,03 m), bronz získala ďalšia Poľka Malwina Kopronová (75,49 m).

15:12 Zlatý Duplantis sa pokúšal o svetový rekord

Olympijským šampiónom v skoku o žrdi sa stal Švéd Armand Duplantis. V Tokiu ako jediný skočil 602 cm a pokúšal sa aj o svetový rekord 619 cm. Striebro získal Američan Christopher Nilsen (597 cm), bronz putoval do Brazílie zásluhou Thiaga Braza (587 cm).

Armand Duplantis získal zlato, ale neprekonal svetový rekord na LOH Tokio 2020 / 2021.
Armand Duplantis získal zlato, ale neprekonal svetový rekord na LOH Tokio 2020 / 2021. (Autor: TASR/AP)
15:02 Kirgizsko získalo druhú medailu

Americká zápasníčka Tamyra Mensahová Stocková triumfovala v kategórii do 68 kg. Vo finále zvíťazila nad Blessing Oborududuovou z Nigérie 4:1 na body. Bronz vybojovali Ukrajinka Alla Čerkasovová a Meerim Žumanazarovová z Kirgizska. Pre Kirgizsko ide o druhú medailu z Tokia, na konte má aj jedno striebro.

15:00 Šprintérka Thompsonová-Herahová obhájila zlato na 200 m

Jamajská šprintérka Elaine Thompsonová-Herahová získala zlatú medailu v behu na 200 m. Obhajkyňa prvenstva z Ria dosiahla čas 21,53 sekundy, druhá Christine Mbomaová z Namíbie dosiahla v juniorskom rekorde čas 21,81 s. Tretia skončila Američanka Gabrielle Thomasová (21,87 s).

14:30 Ukrajinskí medailisti dostanú nové byty

Ukrajinskí medailisti z OH v Tokiu Michajlo Romančuk a Oleg Omeľčuk, ktorí pochádzajú z mesta Rivne na západe krajiny, dostanú od tamojšej samosprávy nové byty. Prostredníctvom aplikácie na odosielanie správ Telegram to potvrdil predseda regionálnej správy v Rivnom Vitalij Kovaľ.

"Olympijskí športovci si zaslúžia dostať byty. Polovica medailí, ktoré ukrajinský tím získal na olympijských hrách v Tokiu, je zásluha športovcov z Rivného. Na nasledujúcom zasadnutí regionálnej rady sa budeme zaoberať otázkou prideľovania finančných prostriedkov na nákup bytov pre Michajla Romančuka a Olega Omeľčuka,“ vyhlásil Kovaľ.

14:22 Funkcionár porušil opatrenia, odhalil sa sám

Organizátori OH v Tokiu musia riešiť kuriózny prípad. Jeden z členov moldavskej výpravy mal totiž hrubo porušiť protipandemické opatrenia.

Ide pritom o takzvaného COVID-19 liaison officer-a (CLO), teda funkcionára, ktorý má na starosti práve dodržiavanie všetkých pravidiel, nariadení a opatrení v súvislosti s pandémiou koronavírusu u všetkých členov tímu krajiny.

Odhalil sa pritom sám, keďže na sociálnej sieti zverejnil fotografie z prechádzky mestom.

14:06 Cesta obhajcu sa skončila až vo finále, nemal však šancu

Ruský zápasník Musa Jovlojev pod hlavičkou národného olympijského výboru (ROC) triumfoval v grécko-rímskom štýle do 97 kg. V utorkovom finále zvíťazil nad Arturom Aleksanjanom z Arménska 5:1 na body. Bronz získali Poliak Tadeusz Michalik a Mohammadhadi Saravi z Iránu.

14:00 Nie som rasista, vyhlásil Sabbatini v Šamoríne 

Strieborný golfista z OH v Tokiu Rory Sabatini sa na stretnutí s fanúšikmi v Šamoríne vrátil k otázke svojho tetovania.

"Cítim sa nahnevaný a dotknutý, že si o mne niekto myslí alebo že si to vôbec niekoho napadne, že som rasista. Sú to absurdné obvinenia. Nikdy som s rasizmom nebol spájaný a som znechutený. 

Rešpektujem všetky vierovyznania, rasy, presvedčenia, národnosti a kultúry. V Tokiu som reprezentoval Slovensko. Mali sme sa tešiť a oslavovať. Som hrdý, že som vyhral pre Slovensko striebro. Táto absurdná fabrikácia ma veľmi znechutila a som z toho smutný.

Moje tetovanie má zosobňovať 3 L – love, laugh, loality (láska, smiech a vernosť). Sú to heslá z nášho manželského sľubu. Spájanie s radikálnymi organizáciami je len zhoda náhod.

 K tejto téme sa už nebudem vyjadrovať," vyhlásil rodák z Južnej Afriky, ktorý reprezentuje Slovensko.

Rory Sabbatini počas tlačovej konferencie v Šamoríne.
Rory Sabbatini počas tlačovej konferencie v Šamoríne. (Autor: TASR)
13:50 Futbalisti Brazílie uspeli v semifinálovom trápení

Futbalisti Brazílie sa stali prvými finalistami mužského olympijského turnaja. Obhajcovia zlatých medailí z Ria zdolali v semifinále Mexiko 4:1 po penaltách. V riadnom hracom čase i po predĺžení sa zápas skončil bezgólovou remízou. Oba tímy sa v útoku trápili, vychádzali zo zabezpečenej obrany a brankári mali minimum práce.

Futbalisti Brazílie sa tešia z postupu do finále na LOH Tokio 2020 / 2021.
Futbalisti Brazílie sa tešia z postupu do finále na LOH Tokio 2020 / 2021. (Autor: TASR/AP)
13:42 Belgickí pozemní hokejisti si zahrajú druhé finále za sebou

Belgickí pozemní hokejisti postúpili do finále. V semifinále zvíťazili nad Indiou 5:2 a aj vďaka hetriku Alexandra Hendrickxa si ako obhajcovia striebra zahrajú druhé olympijské finále za sebou. Vo finále nastúpia proti Austrálii, ktorá zdolala bronzových medailistov z Ria Nemcov 3:1.

LOH Tokio 2020 / 2021 - pozemný hokej, muži

India - Belgicko 2:5 (2:2)

Austrália - Nemecko 3:1 (2:1)

13:38 Grécko nebude súťažiť v synchronizovanom plávaní

Celý tím gréckej reprezentácie v synchronizovanom plávaní je v karanténe po tom, čo vedenie výpravy potvrdilo ďalšie tri pozitívne prípady na koronavírus. Prvý sa objavil už v pondelok. To znamená, že Grécko sa definitívne nepredstaví v tímovej súťaži ani v súťaži dvojíc.

13:30 Maďarsko má ďalšie zlato

Maďarský zápasník Tamás Lőrincz vybojoval zlatú medailu v grécko-rímskom štýle do 77 kg. V utorkovom finále zdolal Akžola Machmudova z Kirgizska 2:1 na body. Bronz získali domáci Japonec Šohei Jabiku a Rafig Husejnov z Azerbajdžanu.

13:20 Poľka sa tešila z bronzu, išlo o chybu

Poľská reprezentantka v rýchlostnej kanoistike Marta Walczykiewiczová si v utorkovom finále disciplíny K1 na 200 m chvíľku myslela, že má bronz.

Na výsledkovej tabuli svietilo jej meno na 3. mieste, no napokon z toho nebol medailový darček k jej nedeľňajším 34. narodeninám. Organizátori zakrátko zbadali chybu, opravili výsledky a Walczykiewiczová skončila na nepopulárnej 4. pozícii.

13:04 Iglesias suverénne získal zlato

Kubánsky boxer Roniel Iglesias získal zlato v kategórii do 69 kg. Vo finálovom zápase zdolal Brita Pata McCormacka 5:0 na body. Bronzové medaily získali zdolaní semifinalisti Ír Aidan Walsh a Rus Andrej Zamkovoj, ktorý štartoval pod hlavičkou Ruského olympijského výboru (ROC).

12:56 Japonec Hašimoto získal v Tokiu už tretiu medailu

Japonský gymnasta Daiki Hašimoto získal v Tokiu zlato na hrazde. Striebro vybojoval Chorvát Tin Srbič, bronz patrí Nikitovi Nagornému reprezentujúcemu Ruský olympijský výbor (ROC).

Čoskoro 20-ročný Japonec vybojoval na domácich hrách už tretiu medailu, v zbierke už má zlato z viacboja jednotlivcov a striebro z viacboja družstiev. Vo finále predviedol najlepšiu zostavu a odsunul na druhé miesto Srbiča, majstra sveta z roku 2017 a strieborného z MS 2019.

12:25 Slovinskí basketbalisti spoznali súpera v boji o finále

Semifinálovými súpermi basketbalistov Slovinska budú Francúzi, ktorí zvíťazili nad Talianskom 84:75 aj vďaka 22 bodom Rudyho Goberta. Pre piatimi rokmi v Riu im tesne unikla bronzová medaila po prehre so Srbskom.

12:05 Česi po prílete do Tokia podvádzali

Napriek úspechom českých športovcov v Tokiu u našich západných susedov opäť rezonuje kauza nezaočkovaného lekára výpravy Vlastimila Voráčka, ktorý pri lete špeciálom do Tokia nakazil niekoľko športovcov ochorením Covid-19.

Portál seznamspravy.cz zverejnil závery vyšetrovacej komisie Českého olympijského výboru, ale so závažným obvinením vyrukoval predseda Národnej športovej agentúry Filip Neusser.

Tvrdí, že má informáciu, podľa ktorej zástupcovia Českého olympijského výboru po prílete do Tokia podvádzali. Keď zistili, že je jeden z pasažierov pozitívny, zmenili zasadací poriadok.

Plážoví volejbalisti Ondřej Perušič a David Schweiner museli byť v karanténe, mohli hrať až od druhého zápasu a pre úvodnú kontumáciu vypadli v skupine.
Plážoví volejbalisti Ondřej Perušič a David Schweiner museli byť v karanténe, mohli hrať až od druhého zápasu a pre úvodnú kontumáciu vypadli v skupine. (Autor: SITA/AP)
11:45 Bilesová získala aspoň bronz

Čínska gymnastka Čchen-čchen Kuan získala zlato na kladine. Vo finále triumfovala so známkou 14,633 b.

Striebro vybojovala jej krajanka Si-ťing Tchang (14,233), bronz rovnako ako na OH 2016 v Riu Američanka Simone Bilesová (14,000).

Bronz z Tokia však pre ňu môže byť tým najcennejším. Američanka sa po odstúpeniach rozhodla vrátiť a predviedla sústredený výkon.

Simone Bilesová získala bronz na kladine na LOH Tokio 2020 / 2021.
Simone Bilesová získala bronz na kladine na LOH Tokio 2020 / 2021. (Autor: TASR/AP)
11:40 Hádzanári Dánska uspeli v severskom derby

Francúzski hádzanári zabojujú o medailu. Vo štvrťfinále triumfovali nad Bahrajnom jednoznačne 42:28.

Do najlepšieho kvarteta sa prebojovali aj Španieli, ktorí v dramatickom stretnutí vyradili Švédov o jediný gól 34:33. V boji o finále sa stretnú s Dánmi.

Obhajcovia olympijského titulu z Ria de Janeiro 2016 postúpili do semifinále po tom, ako v severskom derby zdolali Nórov 31:25.

LOH Tokio 2020 / 2021 - hádzaná, muži

Francúzsko - Bahrajn 42:28 (21:14)

Švédsko - Španielsko 33:34 (20:18)

Dánsko - Nórsko 31:25 (13:12)

Nemecko - Egypt 26:31 (12:16)

11:18 Holandskí dráhoví cyklisti vytvorili olympijský rekord

Holandskí dráhoví cyklisti Matthijs Buchli, Jeffrey Hoogland, Harrie Lavreysen, Roy van den Berg získali zlaté medaily v tímovom šprinte. Vo finále zdolali Britov a časom 41,369 s a vytvorili nový olympijský rekord. Bronz patrí Francúzom.

11:10 Na bradlách zvíťazil Číňan 

Čínsky gymnasta Cou Ťing-jüan získal zlato na bradlách. Striebro vybojoval Nemec Lukas Dauser, bronz patrí Turkovi Ferhatovi Aricanovi. Čínsky víťaz pridal do zbierky druhú medailu spod piatich kruhov, bronz už má z viacboja družstiev.

Strieborný Nemec prekvapil a pripísal si najväčší úspech v kariére. Turek prišiel na OH s prívlastkom dvojnásobného majstra Európy a odviezol si prvý cenný kov.

11:00 Prekonali vlastný svetový rekord 

Nemecké dráhové cyklistky získali zlaté medaily v stíhačke na 4000 m. Vo finále zdolali Britky a časom 4:04,242 prekonali takmer o dve sekundy vlastný svetový rekord zo semifinále. Bronz patrí reprezentantkám USA.

10:25 Náročný súper pre Makojeva

Slovenský reprezentant v zápasení voľným štýlom Boris Makojev sa v stredajšom 1. kole olympijského turnaja v kategórii do 86 kg stretne so štvrtým nasadeným a trojnásobným majstrom Európy Arturom Najfonovom.

9:55 Favorizované družstvá nezaváhali 

Vodné pólistky USA sa suverénnym spôsobom prebojovali do semifinále. V utorňajšom štvrťfinále zdolali v zámorskom derby Kanadu 16:5. Medzi elitné kvarteto postúpili aj Španielky po víťazstve 11:7 nad Čínou.

Semifinálovú štvoricu skompletizovali hráčky Maďarska a ROC. Maďarky si vo štvrťfinále poradili s Holandskom 14:11, hráčky ROC zdolali Austrálčanky 9:8.

LOH Tokio 2020 / 2021 - vodné pólo, ženy

Španielsko - Čína 11:7

USA - Kanada 16:5

Maďarsko - Holandsko 14:11

ROC - Austrália 9:8

9:45 Dominancia Číny pokračuje 

Novým olympijským šampiónom v skokoch do vody na trojmetrovej doske sa stal Číňan Sie S'-i. Na striebornej pozícii skončil jeho krajan Wang Cung-jüan, bronz si vyskákal Brit Jack Laugher.

Obaja Číňania získali v Tokiu druhú medailu, keď spoločne triumfovali v synchronizovaných skokoch z trojmetrovej dosky. Tradičná veľmoc v skokoch do vody ovládla z doterajších šiestich súťaží päť.

9:40 Svetové rekordy už v semifinále 

Nemecké dráhové cyklistky Franziska Braußeová, Lisa Brennauerová, Lisa Kleinová a Mieke Krögerová vytvorili svetový rekord v stíhačke na 4000 m.

V druhom semifinále dosiahli čas 4:06,166 min. Prekonali tak maximum, ktoré krátko predtým v úvodnom semifinále stanovili Britky (4:06,748).

9:20 V súťaží dvojíc uspeli Taliani 

Talianski jachtári Tita Ruggero s Caterinou Bantiovou triumfovali v triede Nacra 17. Striebro pre Veľkú Britániu vybojovali John Gimson s Annou Burnetovou, bronz putuje do Nemecka vďaka Paulovi Kohlhoffovi a Alice Stuhlemmerovej.

8:50 Medzi jachtármi uspel Scott

Britský jachtár Giles Scott získal zlatú medailu v triede Finn-Dinghy. Striebro pre Maďarsko vybojoval s odstupom troch bodov Zsombor Berecz, bronz patrí Španielovi Joanovi Cardonovi Mendezovi.

8:30 Hendrickx sa zaskvel hetrikom 

Belgickí pozemní hokejisti sa v Tokiu stali prvými finalistami. V úvodnom semifinále zvíťazili nad Indiou 5:2 a aj vďaka hetriku Alexandra Hendrickxa si ako obhajcovia striebra zahrajú druhé olympijské finále za sebou.

8:25 Američania sú v semifinále 

Basketbalisti USA podľa očakávaní postúpili do semifinále olympijského turnaja. V Saitama Super Arene zdolali v repríze finále z roku 2012 reprezentantov Španielska 95:81. Európanom nepomohlo ani 38 bodov Rickyho Rubia. 

8:00 Španieli otočili skóre a postúpili 

Ani desať gólov Hampusa Wanneho nepomohlo hádzanárom Švédska k postupu do semifinále. To si v Tokiu zahrajú Španieli, ktorí po nevydarenom prvom polčase otočili skóre a zdolali severského súpera tesne 34:33. 

7:55 Rusi proti Brazílčanom 

Semifinálovým súperom ruských volejbalistov na olympijskom turnaji budú Brazílčania. Obhajcovia zlatých medailí zdolali vo štvrťfinále domáce Japonsko jednoznačne 3:0. Sety vyhrali na 22 a dvakrát na 20 bodov. 

Do semifinále sa prebojovali aj reprezentanti Argentíny, ktorí zvíťazili v dramatickom súboji nad striebornými medailistami z Ria Talianmi 3:2. V semifinále narazia na víťaza duelu Poľsko - Francúzsko.

LOH Tokio 2020 / 2021 - volejbal, muži

Štvrťfinále:

Kanada - ROC 0:3 (-21, -28, -22)

Japonsko - Brazília 0:3 (-20, -22, -20)

Taliansko - Argentína 2:3 (21, -23, -22, 14, -12)

7:30 Takmer 300 nakazených ľudí 

Organizátori OH v Tokiu zaznamenali ďalších 18 prípadov koronavírusu u osôb akreditovaných na podujatie. Dokopy sa od 1. júla infikovalo už 299 ľudí.

Medzi najnovšie zachytenými prípadmi figuruje jedna športovkyňa, je ňou nemenovaná grécka reprezentantka v synchronizovanom plávaní.

7:25 Zvládnu Američania druhý polčas?

Basketbalisti USA majú čo robiť, aby si zaistili miestenku v semifinále olympijského turnaja v Tokiu. Po prvom polčase iba remizujú so Španielskom 43:43, pričom prehrávali už aj desaťbodovým rozdielom. 

7:15 Druhé zlato v priebehu dvoch hodín 

Lisa Carringtonová dosiahla zlaté double. Po triumfe v K1 na 200 m nenašla s krajankou Caitlin Regalovou premožiteľku ani v K2 na 500 m.

S takmer sekundovým náskokom zvíťazili pred poľským tandemom Karolina Najová, Anna Pulawská. Bronzové medaily patria maďarskej dvojici Danuta Kozáková, Dara Bodónyiová. 

"Zlaté olympijské double je niečo výnimočné. Nebolo ľahké presedlať v priebehu finálového dňa zo singla do debla, ďakujem Caitlin za skvelú spoluprácu.

Pri svojom debute na olympiáde si počínala ako skúsená harcovníčka. Som na ňu hrdá. Vo finále sme dali do toho všetko a vyšlo to," uviedla Novozélanďanka.

7:00 Premiérová a hneď zlatá 

Domáca boxerka Sena Irieová sa stala olympijskou šampiónkou v hmotnostnej kategórii do 57 kilogramov. Vo finále pokorila Nesthy Peteciovú z Filipín na body 5:0. Bronz získali Talianka Irma Testová a Britka Karriss Artingstallová.

Dvadsaťročná Irieová vybojovala pre Japonsko historicky premiérovú medailu v boxe žien a rovno tú najcennejšiu.

6:40 Kubánske zlato v deblkanoe

Kubánske deblkanoe v zložení Serguey Torres Madrigal, Fernando Dayan Jorge Enriquez získalo na OH 2020 v Tokiu zlaté medaily v C2 na 1000 m.

Striebro putuje do Číny vďaka Liouovi Chaovi a Čeng Pcheng-Fejovi, bronz patrí Nemcom Sebastianovi Brendelovi s Timom Heckerom.

6:25 Slovinci presvedčivo prešli cez Nemcov 

Basketbalisti Slovinska sa pri svojej olympijskej premiére prebojovali do bojov o medaily. Vo štvrťfinále zvíťazili nad Nemcami 94:70. Zoran Dragič nastrieľal 27 bodov, Luka Dončič pridal 20 bodov, 11 asistencií a 8 doskokov.

6:00 Zlato vďaka poslednému pokusu 

Nemka Malaika Mihambová zvíťazila v skoku do diaľky. Zlato si vybojovala výkonom 7,00 metra v záverečnej sérii, ktorým prekonala striebornú Američanku Brittney Reeseovú i bronzovú Nigérijčanku Esu Brumeovú (obe 6,97 m).

Úradujúca majsterka sveta figurovala pred svojím posledným pokusom na treťom mieste. Ako jediná v súťaži dosiahla sedemmetrovú hranicu, na čo už nedokázali zareagovať Reeseová ani Brumeová.

5:35 Svetový rekord pre Warholma

Nórsky atlét Karsten Warholm získal na OH v Tokiu zlatú medailu v behu na 400 m prekážok vo svetovom rekorde 45,94 sekundy.

Ako prvý v histórii bežal pod 46 sekúnd. Striebro patrí Američanovi Raiovi Benjaminovi a bronz putuje do Brazílie zásluhou Alisona dos Santosa.

5:20 Gelle neohúril ani v B-finále 

Slovenský rýchlostný kanoista Peter Gelle obsadil v B-finále disciplíny K1 šieste miesto, keď finišoval časom 3:28,240 minúty. Oproti semifinále sa zlepšil o 15 tisícin a v konečnom poradí mu patrí 14. miesto. 

5:10 Tretie zlato pre Carringtonovú

Novozélandská rýchlostná kanoistka Lisa Carringtonová získala zlato v disciplíne K1 na 200 m už na tretích OH za sebou. V Tokiu nadviazala na úspechy z Londýna 2012 a Ria de Janeiro 2016 v olympijskom rekorde 38,120 sekundy.

Striebro si vybojovala Španielka Teresa Portelová a na bronzovej pozícii finišovala dánska reprezentantka Emma Aastrand Jörgensenová.

5:00 Jasné víťazstvo Rusov 

Volejbalisti Ruského olympijského výboru (ROC) zabojujú o olympijskú medailu. Vo štvrťfinále zdolali Kanaďanov hladko 3:0 na sety. V semifinále vyzvú úspešnejšieho zo súboja medzi Brazíliou a domácim Japonskom.

4:45 O medaily zabojujú Francúzi 

Francúzski hádzanári sa stali prvými semifinalistami olympijského turnaja. V utorňajšom zápase triumfovali nad Bahrajnom jednoznačne 42:28.

Zaujímavosťou je, že okrem brankárov sa presadili všetci ich hráči. Zaskvel sa najmä hráč maďarského Veszprému Kentin Mahe, ktorý strelil deväť gólov.

4:15 Volko sa nedostal pod 21 sekúnd

Slovenský šprintér Ján Volko nepostúpil do semifinále behu na 200 metrov. V druhom zo siedmich rozbehov skončil na piatej priečke časom 21,21 sekundy. V konkurencii 48 pretekárov obsadil až 42. miesto. 

3:30 Gelle nepostúpil do finále

Slovenský rýchlostný kanoista Peter Gelle sa neprebojoval do finále disciplíny K1 na 1000 m. V prvom utorňajšom semifinále obsadil siedme miesto a predstaví sa v B-finále o konečnú deviatu až šestnástu pozíciu. 

0:30 Aké odmeny dostanú medailisti na OH?

V Česku schválili pre zlatého medailistu na olympiáde v Tokiu odmenu 2,4 milióna českých korún (v prepočte 94 214 eur). Strieborní Česi dostanú 1,8 milióna Kč (70 658 eur) a bronzoví 1,2 milióna Kč (47 105 eur).

Slovenský zlatý medailista dostane odmenu 50-tisíc eur, za striebro 40-tisíc a za bronz 30-tisíc eur. Viac o odmenách v iných krajinách sa dočítate tu.

0:00 Gelle zavŕši boj v K1, Volko o semifinále na 200 m

Olympiáda pokračuje 11. súťažným dňom. V akcii budú dvaja Slováci.

Rýchlostný kanoista Peter Gelle sa skoro ráno predstaví v semifinále K1 na 1000 m, aby zabojoval o účasť v následnom finále.

V akcii bude aj šprintér Ján Volko, ktorý pôjde rozbehy na 200 m, prípadné semifinále je na programe v poobedných hodinách slovenského času.

Letná olympiáda Tokio 2020 / 2021

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Olympijské hry»Olympiáda Tokio 2021»Olympiáda Tokio 2020 / 2021: Hviezdou dňa bol Warholm (minúta po minúte)