Olympiáda Tokio 2020 / 2021: Rehák Štefečeková získala zlato (minúta po minúte)

Americká gymnastka Sunisa Leeová.
Americká gymnastka Sunisa Leeová. (Autor: SITA/AP)
Sportnet|29. júl 2021 o 00:00 (aktualizované 29. júl 2021 o 22:04)

Olympijské hry minúta po minúte (live). Sledujte online letnú olympiádu z dňa 6 (29.7.2021) v Tokiu 2020 / 2021.

Slovensko dnes na OH Tokio 2021 - Program a výsledky

Golf:

00:30 Rory Sabbatini - 1. kolo, 20. miesto

Športová streľba:

2:00 Zuzana Rehák Štefečeková - 2. časť kvalifikácie, 1. miesto, svetový rekord

2:50 Erik Varga - 2. časť kvalifikácie, 11. miesto

7:30 Zuzana Rehák Štefečeková - finále, 1. miesto, olympijské zlato

Box:

4:30 Andrej Csemez - 2. kolo, prehra 0:5 na body

Lukostreľba:

5:45 Denisa Baránková - 1. kolo, prehra 4:6

Vodný slalom:

7:00 Monika Škáchová - semifinále C1, 10. miesto

8:45 Monika Škáchová - finále C1, 9. miesto

  • Zuzana Rehák Štefečeková získala zlatú medailu v trape
  • Erik Varga nezvládol rozstrel a nepostúpil do finále trapu
  • Monika Škáchová skončila vo finále C1 deviata
  • Boxer Andrej Csemez v Tokiu skončil

Olympiáda Tokio 2020 / 2021: Sledujte olympijské hry minútu po minúte (online)

21:00 Minútu po minúte sme ukončili, ďakujeme za pozornosť
20:00 Špotáková o Štefečekovej

Zuzana Rehák Štefečeková a Jana Špotáková sú veľké kamarátky.

Tie dve sú akoby spojené pupočnou šnúrou. Spoznali sa na strelnici a odvtedy to ťahajú spolu už dvadsať rokov.

Chodia spolu na preteky, na nákupy, na sústredenia aj na výlety s deťmi. A prvý raz sú spolu aj na olympiáde. Teda obe už boli aj v Londýne 2012, ale tam jedna strieľala a druhej tiekli nervy v hľadisku. Teraz zdieľajú spoločnú bunku v olympijskej dedine.

19:00 UCI suspendovala Mostera za rasistický komentár

Medzinárodná cyklistická únia (UCI) suspendovala nemeckého trénera Patricka Mostera za nevhodné narážky počas olympijských hier. Ruchové mikrofóny zachytili, ako sa počas individuálnej časovky mužov nevhodne vyjadril na adresu Afričanov, ktorých nazval "jazdcami na ťavách".

V dôsledku jeho komentára ho vylúčili z hier. Podľa prezidenta Nemeckého olympijského výboru Alfonsa Hormanna porušil olympijské hodnoty. UCI následne začala vyšetrovanie podľa pravidla 12.4.017, ktoré zahŕňa porušenie princípov dôveryhodnosti, integrity a fair play. Informoval o tom portál cyclingnews.com.

18:00 Aktivisti žiadajú odňať Forúghímu medailu 

Ľudskoprávna organizácia United for Navid vyzvala Medzinárodný olympijský výbor (MOV), aby odňal zlatú medailu iránskemu strelcovi Džavádovi Forúghímu. Skupina, ktorá vznikla v reakcii na popravu zápasníka Navida Afkariho, zdôvodňuje svoj apel Foroughiho členstvom v Iránskych revolučných gardách.

Foroughi získal zlato v v disciplíne vzduchová pištoľ 10 m. Krátko potom však vyšlo najavo, že dlhé roky pôsobil v jednotkách Quds, ktoré sú zodpovedné za tajné operácie v zahraničí a napríklad USA ich považujú za teroristickú organizáciu.

Džavád Forúghí.
Džavád Forúghí. (Autor: TASR/AP)

Organizácia United for Navid žiada od MOV vyšetrovanie a až do jeho skončenia suspendáciu Foroughiho výsledkov. Podľa portálu insidethegames.biz aktivisti upozorňujú, že ak MOV nebude konať, môže sa stať spoluvinníkom pri propagácii teroristickej organizácie a zločinov proti ľudskosti: "Udelenie olympijskej medaily členovi teroristickej organizácie je strašná urážka všetkých športovcov a ideálov olympizmu, a zanechá čiernu stopu v histórii MOV."

17:30 Slovensko poskočilo v medailovej bilancii

Slovensko sa vďaka zlatu trapistky Zuzany Rehák Štefečekovej dostalo v medailovej bilancii krajín na OH 2020 v Tokiu na 31. miesto. Po šiestom súťažnom dni sa na čelo vyhupla Čína so ziskom 15 zlatých, 7 strieborných a 9 bronzových kovov. Druhí sú domáci Japonci (15-4-6), tretí reprezentanti USA (14-14-10).

poradie

krajina

zlato

striebro

bronz

spolu

1.

Čína

15  

7

9

31

2.

Japonsko

15 

4

6

25

3.

USA

14 

14

10

38

4.

ROC

8

11

9

28

5.

Austrália

8  

2

10

20

31.

Slovensko

1

0

0

1

17:00 Postup slovinských basketbalistov

Slovinskí basketbalisti si vo svojom druhom vystúpení na olympijskom turnaji v Tokiu pripísali druhé víťazstvo. Vo štvrtkovom zápase C-skupiny zdolali domácich Japoncov 116:81 a zaistili si postup do štvrťfinále. V ďalšej fáze sa predstaví aj Španielsko po triumfe nad Argentínou 81:71.

Usporiadateľskej krajine nestačil ani výborný výkon krídelníka Washingtonu Wizards a vlajkonosiča Ruiho Hačimuru, ktorý nazbieral 34 bodov. Slovincov potiahol ich líder Luka Dončič 25 bodmi, 7 doskokmi i asistenciami.

OH Tokio 2020 / 2021 - basketbal, muži

C-skupina:

Španielsko - Argentína 81:71 (40:34)

Slovinsko - Japonsko 116:81 (53:41)

16:58 Teší sa aj otec Rehák Štefečekovej

"Ten rekord (nástrel 125 bodov, pozn. red.) ma teší viac, než samotná medaila. Zlatý kov je už len čerešnička na torte. Ten rekord sa totiž nedá prekonať, ale iba vyrovnať. To je na ňom krásne," povedal pre TASR otec Andrej Štefeček.

"Jej dnešné výkony som, samozrejme, sledoval v priamom prenose. Pri tretej olympiáde si to už človek tak neberie. Skôr som si všímal nastavenie súperiek a ich štýl. Následne som si to kombinoval v hlave a uvažoval nad priebehom."

Podľa jej otca zavážili aj skúsenosti: "Skúsenejšie dievčatá majú ´odstrieľaných´ veľa európskych a svetových súťaží. Vedia sa pripraviť inak ako mladé dievčatá, ktoré sú prvýkrát na OH. Preto som napríklad veľmi nepočítal s jej prvou (striebornou) medailou z OH 2008 v Pekingu."

16:50 Jány dostal narodeninový darček

"Odstrieľal som pár rán a potom som sa pozrel, ako sa to vyvíja. Vyvrcholenie som chcel pozerať celé. Ale keď zostali už len tri, išiel som radšej strieľať. Boli to nervy, nemohol som sa na to pozerať. Neviem si predstaviť, čo musela prežívať Zuzka.

Po dvadsiatich ranách som sa otočil a tréner mi povedal, že máme zlato. Mám dnes narodeniny, takže mi dala krásny darček, ďakujem jej," povedal strelec Patrik Jány.

16:35 Holandské hádzanárky sú stále stopercentné

Ruské hádzanárky štartujúce pod vlajkou ROC zvíťazili v zápase B-skupiny nad Maďarskom 38:31.

Úradujúce svetové šampiónky z Holandska uspeli aj v treťom vystúpení na OH v Tokiu, Angolou v A-skupine zdolali 37:28.

LOH Tokio 2020 / 2021 - hádzaná, ženy

A-skupina:

Holandsko - Angola 37:28 (17:15)

Japonsko - Kórejská republika 24:27 (11:12)

Čierna Hora - Nórsko 23:35 (13:13)

B-skupina:

Švédsko - Francúzsko 28:28

Španielsko - Brazília 27:23 (13:13)

Maďarsko - ROC 31:38 (17:22)

16:10 Na čele medailového poradia je Čína

Lídrami medailového hodnotenia krajín sú po šiestom súťažnom dni reprezentanti Číny. Vo štvrtok získali tri zlaté medaily a spolu ich už majú pätnásť, čím sa vyrovnali domácim Japoncom. Tretia priečka stále patrí Američanom. 

Zo slovenského pohľadu najviac zaujala športová streľba a najmä finále trapu žien, v ktorom zvíťazila Zuzana Rehák Štefečková a pre svoju krajinu zaistila vôbec prvý cenný kov na OH v Tokiu.

16:05 Stolnotenisové finále žien patrilo Číňankám

Čínska stolná tenistka Čchen Meng zvíťazila v dvojhre žien. Svoju krajanku Sun Jing-ša zdolala 4:2 na sety. Bronz získala Japonka Mima Itoová.

16:00 Švajčiarka Benčičová si zahrá aj finále štvorhry

Švajčiarske tenistky Belinda Benčičová a Viktorija Golubicová postúpili do finále štvorhry. V semifinále zdolali brazílsky pár Laura Pigossiová, Luisa Stefaniová 7:5, 6:3.

Švajčiarka so slovenskými koreňmi Benčičová má istotu dvoch olympijských medailí, keďže ju čaká aj finále vo dvojhre. Švajčiarsky pár nastúpi vo finále štvorhry proti Češkám Barbore Krejčíkovej a Kateřine Siniakovej

15:55 Bilesová chýba, zastúpila ju krajanka

Olympijskou víťazkou vo viacboji jednotlivkýň sa stala americká gymnastka Sunisa Leeová. Striebro vybojovala Brazílčanka Rebeca Andradeová, bronz získala Ruska pod hlavičkou ROC Angelina Meľnikovová.

Súťaž mala mimoriadne vyrovnaný priebeh, prvé štyri pretekárky sa zmestili do jedného bodu.

Americká gymnastka Sunisa Leeová
Americká gymnastka Sunisa Leeová (Autor: SITA/AP)
15:35 Novak Djokovič naberá na obrátkach

"Som veľmi šťastný, bol to môj najlepší výkon na turnaji. Už sa poznám a viem, že čím ďalej postupujem na turnaji, tým lepšie hrám," povedal po postupe do semifinále Novak Djokovičsvetová tenisová jednotka.

V boji o finále narazí na Nemca Alexandra Zvereva.

14:50 Ruské šermiarky sa tešia zo zlata vo fleurete družstiev

Šermiarky Ruska pod hlavičkou národného olympijského výboru (ROC) získali zlaté medaily vo fleurete družstiev. Striebro pripadlo Francúzkam, bronz vybojovali Talianky.

14:30 Nemecký funkcionár kvôli rasizmu opúšťa Tokio

Nemecký funkcionár Patrick Moster musel opustiť olympijské hry v Tokiu. Podľa prezidenta Nemeckého olympijského výboru Alfonsa Hormanna porušil olympijské hodnoty.

Moster pri povzbudzovaní počas cyklistickej časovky mužov použil znevažujúce narážky na jazdcov Alžírska a Eritrey a televízne mikrofóny to zachytili. Športový riaditeľ Nemeckej cyklistickej federácie sa za incident ospravedlnil.

14:15 Finalistky ženskej tenisovej dvojhry sú známe

Vo finále ženského turnaja v tenise sa stretne Češka Vondroušová so Švajčiarkou slovenského pôvodu Belindou Benčičovou. Vondroušová vyhrala nad Ukrajinkou Svitolinovou 6:3 a 6:1, Benčičová zdolala Kazašku Rybakinovú.

Švajčiarska tenistka so slovenskými koreňmi Belinda Benčičová oslavuje postup do finále.
Švajčiarska tenistka so slovenskými koreňmi Belinda Benčičová oslavuje postup do finále. (Autor: SITA/AP)
13:45 Tenisový turnaj pokračuje bez nasadenej dvojky

Ruský tenista a nasadená dvojka olympijského turnaja Daniil Medvedev končí už vo štvrťfinále. Nad jeho sily bol Španiel Pablo Carreno-Busta, ktorému podľahol v dvoch setoch 2:6, 6:7 (5).

13:30 Duplantis o neúčasti Kendricksa: Je to veľmi desivé

Dvojnásobný majster sveta v skoku o žrdi Američan Sam Kendricks prišiel o účasť na OH v Tokiu po pozitívnom teste na koronavírus.

Kendricks mal byť hlavným vyzývateľom švédskeho svetového rekordéra Armanda Duplantisa. Toho však situácia znepokojila.

"Nemám o tom dostatok informácií, každopádne je to veľmi desivé. Je to jeden z mojich najväčších rivalov a niekto, kto ma jednoznačne mohol vo finále dotlačiť k najlepším výkonom," povedal podľa DPA Duplantis.

13:20 Talianky sú suverénne, doteraz stratili jediný set

Vo výborných výkonoch pokračujú talianske volejbalistky. Vo štvrtkovom zápase si poradili s Argentínou 3:0 a na konte majú plný počet 9 bodov.

V doterajšom priebehu turnaja stratili Talianky iba jediný set. Argentína je na chvoste tabuľky B-skupiny, keď v troch vystúpeniach zatiaľ nezískali jej hráčky ani set.

LOH Tokio 2020 / 2021 - volejbal, ženy

A-skupina:

Kórejská rep. - Dominikánska rep. 3:2 (20, -17, 18, -15, 12)

Srbsko - Keňa 3:0 (21, 11, 20)

Brazília - Japonsko 3:0 (16, 18, 24)

B-skupina:

USA - Turecko 3:2 (19, 20, -17, -20, 12)

Taliansko - Argentína 3:0 (21, 16, 15)

ROC - Čína 3:2 (17, 23, -20, -25, 12)

13:00 Vargovi nestačilo ani olympijské maximum

"Nebolo mi viac súdené, možno som potreboval viac šťastia. Dôležitejšie je, aby sme sa v tomto bláznivom svete usmievali a boli zdraví," zhodnotil svoje vystúpenie v trape slovenský strelec Erik Varga.

Zlatá medaila Zuzanou Rehák Štefečekovou je podľa neho "dobrá pre tento šport, ktorý sa na Slovensku zanedbáva."

12:36 Domáce Japonsko má už ôsme zlato v džude

Japonský reprezentant Aaron Wolf získal pre usporiadateľskú krajinu už ôsmu zlatú medailu v džude.

Vo štvrtkovom finále kategórie do 100 kg zvíťazil nad Cho Gu-hamom z Kórejskej republiky na ippon. Bronzové medaily vybojovali Jorge Fonseca z Portugalska a Nijaz Iliasov (ROC).

12:32 Djokovič si počína suverénne

Srbský tenista Novak Djokovič rázne mieri do boja o olympijské zlato. Vo štvrťfinále dvojhry si poradil hladko s Japoncom Nišikorim 6:2, 6:0.

Novak Djokovič postúpil do semifinále tenisového turnaja na LOH Tokio 2020 / 2021.
Novak Djokovič postúpil do semifinále tenisového turnaja na LOH Tokio 2020 / 2021. (Autor: SITA/AP)
12:29 Čilič s Dodigom sú vo finále, vyzvú ďalších Chorvátov

Chorvátski tenisti Nikola Mektič a Mate Pavič postúpili do finále mužskej štvorhry na olympijskom turnaji v Tokiu. Najvyššie nasadený pár zdolal v semifinále americkú dvojicu Austin Krajicek, Tennys Sandgren 6:4, 6:4.

Vo finále sa tak stretnú dva chorvátske páry. Finálovú účasť si vo štvrtok vybojovali aj Marin Čilič s Ivanom Dodigom po semifinálovom víťazstve nad Novozélanďanmi Michaelom Venusom a Marcusom Daniellom 6:2, 6:2.

Súboj o zlato je na programe v piatok 30. júla. Zábas o btonz sa hrá v rovnaký deň.

12:25 Kuzminová poslala odkaz pre Rehák Štefečekovú

"Zuzka, sledovali sme to naživo a silno držali palce. Klobúk dole pred Tebou. Vitaj v klube olympijských víťazov,“ napísala na facebooku šesťnásobná medailistka zo ZOH Anastasia Kuzminová.

12:16 Kanaďanky s napravili chuť, Španielky sú suverénne

Basketbalistky Kanady zvíťazili vo štvrtkovom zápase A-skupiny olympijského turnaja v Tokiu nad Kórejskou republikou 74:53. Revanšovali sa za prehru 68:72 so Srbskom, Kórejčanky si pripísali druhú prehru.

V druhom zápase skupiny Španielky zdolali Srbky 85:70 a pripísali si druhú výhru na turnaji.

LOH Tokio 2020 / 2021 - basketbal, ženy

A-skupina:

Kanada - Kórejská republika 74:53 (33:28)

Španielsko - Srbsko 85:70 (41:44)

12:15 Japonsko sa teší zo zlata v džude

Japonská džudistka Šori Hamadová získala zlatú medailu v hmotnostnej kategórii do 78 kg.

Domáca favoritka zdolala vo štvrtkovom finále Madeleine Malongovú z Francúzska na ippon. Bronz vybojovali Nemka Anna-Maria Wagnerová a Brazílčanka Mayra Aguiarová.

12:00 Sabbatini má za sebou prvé kolo

Slovenský reprezentant v golfe Rory Sabbatini figuruje po štvrtkovom 1. kole mužského turnaja na olympijských hrách v Tokiu na spoločnom 20. mieste s ďalšími desiatimi golfistami.

Slovenský reprezentant Rory Sabbatini na OH v Tokiu.
Slovenský reprezentant Rory Sabbatini na OH v Tokiu. (Autor: TASR)
11:53 Tréner Rehák Štefečekovej Slamka končí

Branislav Slamka, tréner zlatej strelkyne Zuzany Rehák Štefečekovej a ďalších slovenských trapistov, oznámil že po OH v Tokiu ako reprezentačný kouč končí. Slamka pôsobil v pozícii od vzniku samostatného Slovenska.

11:20 Rehák Štefečekovej gratulujú premiér i prezidentka

Zlatej slovenskej medailistke Zuzane Rehák Štefečekovej zablahoželali premiér Eduard Heger i prezidentka Zuzana Čaputová.

"Krásny úspech, ktorý opätovne potvrdil, že na Slovensku máme športové talenty," uviedol Heger.

10:53 Benčičová postúpila do finále dvojhry

Švajčiarska tenistka so slovenskými koreňmi Belinda Benčičová postúpila do olympijského finále. V semifinále zdolala Elenu Rybakinovú za 2:46 min v troch setoch 7:6(2), 4:6, 6:3.

Belinda Benčičová v semifinále dvojhry na LOH Tokio 2020 / 2021.
Belinda Benčičová v semifinále dvojhry na LOH Tokio 2020 / 2021. (Autor: TASR/AP)
10:50 Slovensko sa zapísalo do medailovej bilancie

Po víťazstve Zuzany Rehák Štefečekovej v disciplíne trap získalo Slovensko prvú medailu a zapísalo sa do celkove bilancie.

Vďaka zlatej medaile sa Slovensko zaradilo do štvrtej desiatky v medailovej bilancii krajín tokijskej olympiády. Pozrite si aktuálne poradie.

10:30 Zlatá medailová radosť Rehák Štefečekovej

Fotogaléria: Pozrite si, ako Zuzana Rehák Štefečeková vyhrala trap a jej radosť počas slávnostného ceremoniálu. Slovenka neskrývala veľkú radosť, ale aj dojatie, v očiach sa jej leskli slzy.

Zuzana Rehák Štefečeková so zlatou medailou na LOH Tokio 2020 / 2021.
Zuzana Rehák Štefečeková so zlatou medailou na LOH Tokio 2020 / 2021. (Autor: TASR)
10:26 Španielsko nezaváhalo, darilo sa aj Maďarsku

Maďarskí vodní pólisti zvíťazili vo štvrtkovom zápase A-skupiny olympijského turnaja v Tokiu nad JAR jednoznačne 23:1. Na konte majú 4 body za dve výhry a jednu prehru.

V B-skupine si Španielsko poradilo s Kazachstanom 16:4 a po troch súbojoch má stále stopercentnú bilanciu. Druhí sú priebežne Chorváti, ktorí zdolali Čiernu Horu 13:8.

LOH Tokio 2020 / 2021 - vodné pólo, muži

A-skupina:

Maďarsko - JAR 23:1

USA - Taliansko 11:12

Grécko - Japonsko 10:9

B-skupina:

Španielsko - Kazachstan 16:4

Chorvátsko - Čierna Hora 13:8

Srbsko - Austrália 14:8

10:09 České tenistky si vo štvorhre zahrajú o titul

České tenistky Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková si zahrajú o zlato v ženskej štvorhre.

Najvyššie nasadená dvojica zdolala vo štvrtkovom semifinále ruský pár Jelena Vesninová, Veronika Kudermetovová 6:3, 3:6 a 10:6.

Krejčíková so Siniakovou sa stávajú špecialistkami na supertajbrejk do 10 bodov, zvládli ho už tretíkrát za sebou.

9:52 Rehák Štefečeková: Prežívam obrovskú radosť

"Prežívam obrovskú radosť veľmi sa teším. Len okom som sledovala výsledkovú tabuľu ako na tom som. Vo finále bolo viacero prestávok, ale hlavne sa strieľa len na jednu ranu na rozdiel od kvalifikácie, ktorá sa strieľa na dve rany. Som rada, že som si vo finále udržala chladnú hlavu," povedala zlatá Zuzana Rehák Štefečeková pre RTVS.

9:42 Rehák Štefečeková si prebrala zlatú medailu

Zuzana Rehák Štefečeková si prebrala zlatú medailu za triumf v trape. Počas ceremoniálu neskrývala veľkú radosť, ale aj dojatie, v očiach sa jej leskli slzy.

Zuzana Rehák Štefečeková so zlatou medailou na LOH Tokio 2020 / 2021.
Zuzana Rehák Štefečeková so zlatou medailou na LOH Tokio 2020 / 2021. (Autor: TASR)
9:36 Škáchovej nevyšla finálová jazda

Zlatú olympijskú medailu v C1 žien získala v Tokiu austrálska vodná slalomárka Jessica Foxová. Na pódiu ju doplnili Britka Mallory Franklinová a Nemka Andrea Herzogová. Slovenka Monika Škáchová obsadila vo finále 9. priečku.

9:34 Rehák Štefečekova je deviatou Slovenkou so zlatom

Zuzana Rehák Štefečeková sa ziskom zlatej medaily posunula do najlepšej desiatky rebríčka najúspešnejších slovenských olympionikov v ére samostatnosti (1993 - 2021).

Tridsaťsedemročná trapistka sa stala iba deviatym slovenským olympionikom so ziskom zlatej medaily a ôsmym na letných hrách.

9:30 Dvojnásobná radosť Česka v trape mužov

Kým v trape žien triumfovala Slovenka Rehák Štefečeková, v trape mužov získali prvé dve priečky českí strelci. Zlato získal Jiří Lipták a striebro David Kostelecký. Česi získali v Tokiu už 4 medaily.

Slovenský reprezentant Erik Varga neuspel v rozstrele o postup do finále, v kvalifikácii obsadil 11. priečku.

9:20 Až 18 športovcov nesplnilo podmienky

Osemnásť atlétov, ktorí splnili olympijské kritériá, sa v Tokiu nepredstaví, pretože nesplnili požiadavky absolvovať tri antidopingové testy v priebehu desiatich mesiacov. Až desať z nich pochádza z Nigérie. Informovala o tom Jednotka integrity atletiky (AIU).

Ďalšie krajiny, ktoré nemohli na hry zapísať všetkých kvalifikantov, boli Bielorusko, Ukrajina, Etiópia, Keňa a Maroko. Informovala o tom agentúra AFP.

9:18 Golfový turnaj prerušili pre búrku

Organizátori museli prerušiť prvé kolo mužského golfového turnaja. Dôvodom bola silná búrka sprevádzaná bleskami, ktorá sa prehnala ihriskom v Kasumigaseki. Hráčov stiahli z ihriska, mnohí ešte nestihli 1. kolo dokončiť.

Patril medzi nich aj slovenský reprezentant Rory SabbatiniPo neúplnom úvodnom kole viedol poradie Rakúšan Sepp Straka, ktorý zahral 18 jamiek na 63 úderov, teda osem pod par.

9:05 Škáchová má finálovú jazdu za sebou

Vodná slalomárka Monika Škáchová vstúpila do finále C1 ako prvá. Na trati sa nevyhla trom dotykom bránok a k výslednému času si pripísal šesť trestných sekúnd.

Sledujte ONLINE prenos s nami.

8:19 Rehák Štefečeková získala zlato v trape

Strelkyňa Zuzana Rehák Štefečeková získala zlatú medailu vo finále trapu na olympijských hrách. Rodáčka z Nitry trafila vo finále 43 letiacich terčov a vybojovala pre Slovensko prvý cenný kov v Tokiu

Druhá skončila Američanka Kayle Browningová a tretia Allesandra Perilliová zo San Marína.

Zuzana Rehák Štefečeková a jej radosť zo zlatej medaily.
Zuzana Rehák Štefečeková a jej radosť zo zlatej medaily. (Autor: TASR)
8:11 Rehák Štefečeková bojuje o zlato

Zuzana Rehák Štefečeková skončí najhoršie druhá. O zlato bojuje proti Američanke Browningovej, obe majú na konte rovnaký počet bodov. ONLINE prenos sledujte s nami.

8:07 Rehák Štefečeková bude mať minimálne bronz

Zuzana Rehák Štefečeková má skvelú pozíciu vo finále trapu, bojuje o zlato, najhoršie bude bronzová. ONLINE prenos sledujte s nami.

7:58 Rehák Štefečeková vo finále vedie

Zuzana Rehák Štefečeková má veľkú šancu na medailu. Po 25 ranách vo finále je na čele. Na konte má štyri chyby s náskokom jedného bodu na Browningovú. ONLINE prenos sledujte s nami.

7:58 Namiesto Ledeckej či Titmusovej sa tešili Číňanky

Ani prítomnosť hviezdnych plavkýň Katie Ledeckej a Ariarne Titmusovej nezabezpečili pre Spojené štáty, resp. Austráliu, triumf vo štvrtkových pretekoch 4 x 200 m voľný spôsob v olympijskom bazéne v Tokiu.

V konfrontácii štafiet nečakane zvíťazilo čínske kvarteto v zložení Jang Ťün-süan, Tchang Mu-chan, Čang Jü-fej a Li Ping-ťie - navyše v novom svetovom i olympijskom rekorde.

7:54 Škáchová postúpila do finále C1

Vodná slalomárka Monika Škáchová uspela v semifinále kategórie C1 a postúpila do finále. To je na programe dnes od 8.55.

Škáchová skončila v semifinále na 10. mieste, teda poslednom, ktoré zaručovalo postup.

Na víťazku semifinále Jessicu Foxovú z Austrálie stratila 14,28 sekundy.

Vo finále odštartuje Škáchová ako prvá v poradí. Jazdiť sa bude od nuly, čas zo semifinále sa nebude započítavať.

Monika Škáchová dnes ide finále C1 žien na OH Tokio 2020 / 2021 LIVE.
Monika Škáchová dnes ide finále C1 žien na OH Tokio 2020 / 2021 LIVE. (Autor: TASR)
7:30 Rehák Štefečeková bojuje o medailu

Zuzana Rehák Štefečeková bojuje o medailu vo finále trapu. ONLINE prenos sledujte s nami.

7:22 Škáchová mala v semifinále problémy

Vodná slalomárka Monika Škáchová mala v semifinále C1 veľké problémy. Pripísala si dve trestné sekundy a tesne pred koncom sa prevrátila.

V cieli je priebežne na 4. mieste. Na štarte je ešte 9 pretekárok. Do finále postúpi najlepšia desiatka. ONLINE prenos sledujte s nami.

7:10 Dressel má druhé zlato, môže ich mať až sedem

Olympijským šampiónom v šprinte na 100 m voľný spôsob sa stal Američan Caeleb Dressel. Je to už jeho druhé zlato na olympiáde. Celkovo môže Američan bojovať v Tokiu o 6 až 7 medailí.

7:07 Varga sa vo finále trapu nepredstaví

Strelec Erik Varga sa neprebojoval do finále ani na svojej štvrtej olympiáde. Rozstrel o poslednú finálovú miestenku skončil pre 45-ročného trapistu bleskovo, minul hneď druhý terč.

7:00 Škáchovú čaká semifinále C1

Vodná slalomárka Monika Škáchová bojuje v semifinále C1. Do finále postúpi 10 z 18 pretekárok. ONLINE prenos sledujte s nami.

6:40 Varga bojuje o postup v rozstrele

Strelec Erik Varga stále bojuje o účasť vo finále. V kvalifikácii trapu mužov dosiahol výsledok 122 rán, podobne ako ďalších päť pretekárov na delenom šiestom mieste, a tak o jedinú postupovú priečku nasleduje rozstrel.

6:11 Sabbatini je zatiaľ jednu ranu pod par

Roty Sabbatini je po štrnástich jamkách jednu ranu pod par. Do konca úvodného kola mu chýbajú už iba štyri jamky. V Tokiu štartuje 60 golfistov, a preto ich nemusí trápiť cut. Všetci absolvujú všetky kolá.

6:08 Dvojnásobný majster sveta o medailu nezabojuje

Dvojnásobný majster sveta v skoku o žrdi Američan Sam Kendricks prišiel o účasť na olympiáde v Tokiu po pozitívnom teste na koronavírus. Úradujúci svetový šampión z Dauhy mal v japonskej metropole patriť k topfavoritom na zisk cenného kovu.

6:06 Baránková v Tokiu končí

Lukostrelkyňa Denisa Baráková končí v Tokiu už v 1. kole. V ňom ju zdolala Reena PärnatováEstónska reprezentantka uspela 6:4, keď rozhodla až v poslednom piatom sete.

Denisa Baránková na LOH Tokio 2020 / 2021.
Denisa Baránková na LOH Tokio 2020 / 2021. (Autor: TASR)
5:55 Baránková bojuje o postup

Lukostrelkyňa Denisa Baráková nastúpila na úvodné kolo v disciplíne Olympijský luk. Slovenskej reprezentantke čelí Estónka Reena Pärnatová.

5:48 Rehák Štefečeková: O rekord mi vôbec nešlo

"Už tréningy boli veľmi dobré, ale nechcela som sa priznávať. Toto som absolútne nečakala. Ráno som si povedala, že si nadbehnem na súperky, aby som mala finále isté," povedala Zuzana Rehák Štefečeková po úspešnej kvalifikácii trapu.

"Strieľalo sa mi rovnako ako včera, držala som si pokoj, podarilo sa. O rekord mi vôbec nešlo, môj 'osobák' bol 122 terčov. Nemyslela som však na neho, lebo posledné položky sú zradné, ale teším sa," dodala Rehák Štefečeková.

5:18 Varga sa priblížil k postupu

Erik Varga má za sebou v kvalifikácii trapu 4. kolo, v ktorom trafil všetkých 25 terčov. V priebežnom poradí sa posunul na postupové 5. miesto.

Na vedúceho Čecha Jiřího Liptáka stráca jediný bod. Ak chce zabojovať o medailu, potrebuje ešte zvládnuť posledné kvalifikačné kolo.

5:01 Jü-fej Čang vylepšila olympijské maximum

Číňanka Jü-fej Čang získala zlatú medailu na 200 m motýlik. V A-finále zaplávala čas 2:03,86 min, ktorým vylepšila doterajšie olympijské maximum krajanky Liou-jang Ťiao z Londýna 2012 o 20 stotín sekundy.

Jü-fej Čang triumfovala pred dvojicou Američaniek. Druhá skončila Regan Smithová (+1,44 s), bronz získala Hali Flickingerová (+1,79).

4:58 Rehák Štefečeková dosiahla svetový rekord

Zuzana Rehák Štefečeková dosiahla v kvalifikácii trapu svetový rekord a suverénne postúpila do finále. To sa uskutoční o 7.30 hod.

Slovenská reprezentantka trafila všetkých 125 terčov a o dva body prekonala zápis Fínky Satu Makelaovej-Nummelaovej.

Zuzana Rehák Štefečeková na LOH Tokio 2020 / 2021.
Zuzana Rehák Štefečeková na LOH Tokio 2020 / 2021. (Autor: TASR)
4:50 Csemez končí v osemfinále

Boxer Andrej Csemez sa neprebojoval do štvrťfinále. Vo štvrtkovom osemfinálovom súboji hmotnostnej kategórie do 75 kg prehral s Arménom Armanom Darčiňanom jednoznačne 0:5 na body.

4:13 Austrálčan nezačal najlepšie, nakoniec má rekord

Austrálsky plavec Izaac Stubblety-Cook získal zlato na 200 m prsia. Vo finále zvíťazil časom 2:06,38 min v novom olympijskom rekorde pred Holanďanom Arnom Kammingom (+ 0,63 s), bronz patrí Fínovi Mattimu Mattssonovi (+ 0,75 s).

Stubblety-Cook obracal na 50-ke až na 6. mieste, postupne sa však dostal do popredia.

Doterajšie olympijské maximum Japonca Ippeia Watanabeho z Ria de Janeiro 2016 vylepšil o 84 stotín sekundy. Za svetovým rekordom Rusa Antona Čupkova zaostal o 26 stotín sekundy.

Izaac Stubbblety-Cook získal zlato na LOH Tokio 2020 / 2021.
Izaac Stubbblety-Cook získal zlato na LOH Tokio 2020 / 2021. (Autor: TASR/AP)
4:00 Finke zobral Talianovi zlato v úplnom závere

Americký plavec Robert Finke získal zlato na 800 m v.sp. Vo štvrtkovom finále zvíťazil časom 7:41,87 min pred Talianom Gregoriom Paltrinierim (+ 0,24 s), ktorý po celý čas viedol.

V dramatických pretekoch prišiel o zlato na záverečných 50 metroch. Ukrajinec Michajlo Romančuk si vyplával bronz (+ 0,46 s).

3:38 Napínavé preteky ovládli talianske veslárky

Talianske veslárky Valentina Rodiniová a Federica Cesariniová získali zlato v dvojskife ľahkých váh. V A-finále zvíťazili s náskokom 14 stotín sekundy pred reprezentantkami Francúzska, bronz si v napínavých pretekoch vybojovali Holanďanky (+ 0,49).

Talianky sa držali na tretej priečke, na záverečnom 500-metrovom úseku však predviedli mohutný finiš a predstihli Holanďanky i Francúzky. Iba o stotinu sekundy zostali za medailovými stupňami Britky.

3:17 Íri sa tešia zo zlatej medaily

Írski veslári Fintan McCarthy a Paul O'Donovan triumfovali v dvojskife ľahkých váh. V A-finále zvíťazili s náskokom 86 stotín sekundy pred reprezentantmi Nemecka. Bronz získali Taliani, ktorí už zaostali výraznejšie (+ 7,87 s).

3:00 Nový Zéland má z Tokia prvé zlato

V dvojke bez kormidelníka žien sa tešili novozélandské veslárky Grace Prendergastová a Kerri Gowlerová.

V A-finále zvíťazili s náskokom 1,26 sekundy pred reprezentantkami Ruska pod hlavičkou Ruského olympijského výboru (ROC), tretie skončili Kanaďanky (+1,91 s). Tie po polovici trate viedli, napokon sa však museli uspokojiť s bronzom.

2:44 Chorvátski bratia oslavujú zlato

Chorvátski veslári, bratia Martin a Valent Sinkovičovci, získali na zlato v dvojke bez kormidelníka. Vo štvrtkovom A-finále zvíťazili pred reprezentantmi Rumunska, tretí skončili Dáni. Chorváti viedli na všetkých medzičasoch a v cieli mali náskok 1,29 s.

0:00 Medailové nádeje Slovenska

Zuzana Rehák Štefečeková a Erik Varga môžu získať medailu. Obaja budú bojovať v druhej časti kvalifikácie disciplíny trap v športovej streľbe. Ak to zvládnu, zabojujú vo finále.

00:00 Nedostatky v antidopingovom testovaní vyradili 20 športovcov

Dvadsať športovcov, z toho desať z Nigérie, nebude môcť štartovať v atletických súťažiach na OH 2020. Dôvodom je nesplnenie podmienok antidopingového testovania pred podujatím.

Jednotka atletickej integrity (AIU) požaduje od športovcov z krajín, ktoré sú označené kvôli nedostatkom v testovacom programe ako "vysoko rizikové", tri neohlásené testy v priebehu desiatich mesiacov.

Z každej zo siedmich krajín tzv. A-kategórie bol z olympiády vylúčený aspoň jeden športovec. Opatrenie sa týka Bieloruska, Bahrajnu, Etiópie, Kene, Maroka, Nigérie a Ukrajiny. AIU mená atlétov nezverejnila.

Letná olympiáda Tokio 2020 / 2021

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Olympijské hry»Olympiáda Tokio 2021»Olympiáda Tokio 2020 / 2021: Rehák Štefečeková získala zlato (minúta po minúte)