Len simuloval, aby ma rozhodil, obvinil Kližana finálový súper

Martin Kližan počas štvorhry v Davis cupe s Rakúskom.
Martin Kližan počas štvorhry v Davis cupe s Rakúskom. (Autor: TASR)
Sportnet|4. máj 2014 o 17:43

Veľký obrat začal Martin Kližan vo finále turnaja v Mníchove lekárskym ošetrením. Jeho finálový súper Talian Fognini v tom videl len divadlo.

BRATISLAVA. Prvý set finálového zápasu na turnaji v Mníchove bol jasná záležitosť pre Taliana Fabia Fogniniho. Slovák Martin Kližan si tesne pred jeho koncom privolal na pomoc dvoch turnajových fyzioterapeutov.

Sťažoval sa na žalúdočné ťažkosti a vyzeralo to viac na skreč než na začiatok obratu v zápase.

Talian však po ošetrení súpera v zápase akoby skončil. Jasne prehral druhý set, rozbil raketu, hádal sa s rozhodcom. Aj sám sa nechal ošetrovať. Hodinu po Kližanovej lekárskej pauze však bolo dobojované. Slovák vyhral 2:6, 6:1 a 6:2 a stal sa víťazom turnaja v Mníchove. Mohol sa tak usmievať na svoj nový kabriolet BMW.

Vyzeral chorý, no hral výborne

Kližan však počas zápasu nevyzeral dobre. Bolo na ňom vidieť bolesti a dokonca si na pár sekúnd odpočinul na stoličke čiarového rozhodcu. Vo výmenách však hral výborne a viackrát zahral skutočne svetové údery.

Talian si to všetko vyložil jasne. Kližan vo finále podľa neho predstieral zranenie, aby ho vyviedol z rytmu. „Dúfam, že Martin sa teraz cíti už lepšie ako počas zápasu. Bolo to podľa môjho názoru z jeho strany divadlo. Uvídíme, koľko zápasov ešte v tomto roku takýmto spôsobom vyhrá," citovala Fogniniho nemecká agentúra dpa.

Po finálovej prehre vôbec netajil sklamanie. "Dnes to nebol môj deň. Nie som spokojný s predvedeným výkonom. Postup do finále si cením, no záverečný zápas mi vôbec nevyšiel," povedal Fognini.

Kližan vo februári odohral so žalúdočnými ťažkosťami aj domáci zápas v Davis cupe proti Lotyšsku. A rovnako ako vtedy vyhral zápas napriek ťažkostiam aj teraz.

fognini_tasr_res.jpg

Talian Fabio Fognini.

FOTO: TASR/AP

Pred zápasom sa necítil dobre

„Bol to najťažší zápas zo všetkých ôsmich, čo som v Mníchove odohral. Necítil som sa vôbec dobre, bol to desaťpercentný výkon," povedal Martin Kližan pre agentúru SITA.

„V noci pred zápasom som spal možno polhodinu, mal som strašné kŕče v žalúdku a som veľmi unavený. Myslel som si, že po prvom sete bude koniec, ale rozhodol som sa, že ešte zabojujem a som veľmi rád, že som to dotiahol do víťazného konca,“ povedal víťaz turnaja v Mníchove.

„Oficiálny lekár turnaja mi dal nejaké dve tabletky na kŕče v žalúdku, ale veľmi mi to nepomohlo. Tak som len bojoval,“ dodal Kližan.

„Prvý set som hladko prehral a čo rozhodlo o mojom návrate do zápasu? Taký je tenis. Keď prehráte jeden set aj na nulu, neznamená to, že nemôžete vyhrať zápas. Rozhodla moja húževnatosť a bojovnosť o každú loptu, hral som srdcom, to bolo najväčšie plus,“ povedal Kližan.


Finále turnaja ATP v Mníchove

Fabio Fognini (Tal.-1) - Martin Kližan (SR) 6:2, 1:6, 2:6

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Len simuloval, aby ma rozhodil, obvinil Kližana finálový súper