Legendy Slovenska i St. Louis si zahrajú na počesť Demitru

Na počesť Pavla Demitru bude na Slovensku charitatívna spomienková exhibícia. Siedmeho septembra uplynú tri roky od jeho tragického úmrtia v troskách lietadla.
Na počesť Pavla Demitru bude na Slovensku charitatívna spomienková exhibícia. Siedmeho septembra uplynú tri roky od jeho tragického úmrtia v troskách lietadla. (Autor: TASR)
Vojtech Jurkovič|10. aug 2014 o 18:11

Útok Peter Bondra – Peter Šťastný – Anton Šťastný hral spolu v slovenskom drese v olympijskej kvalifikácii v Sheffielde v roku 1993. O desať dní si zahrajú znovu v rámci turné na počesť Pavla Demitru.

BRATISLAVA. Pavol Demitra sa v klube Saint Louis Blues odrazil ku kariére hviezdneho playmakera formátu NHL. Svojím hokejovým umením a ľudským charakterom zanechal hlbokú stopu nielen medzi slovenskými fanúšikmi, nezabúdajú naňho ani v St. Louis. V Blues odohral Demitra osem úspešných sezón (1996 – 2004).

„Organizátorom trojzápasovej série na Demitrovu počesť je Peter Šťastný s Mariánom Bezákom. Ja im vypomáham doťahovať detaily, kým bude Peter Šťastný v Amerike,“ povedal Miroslav Michalek. Bývalý reprezentačný brankár, v súčasnosti hráčsky agent sa teší, že všetko je na dobrej ceste a benefícia bude úspešná. Nechce zakríknuť, že aj vypredaná.

V Poprade, Trenčíne i v Bratislave nastúpi proti sebe výber slovenských hokejových legiend proti hviezdam St. Louis, zväčša Demitrových priateľov.

Významné mená, dôstojný rámec

Do veci sa zapojila aj hráčska asociácia NHL, ochotne sa pridali aj zástupcovia klubu St. Louis Blues Alumni, čo je organizácia združujúca bývalých hráčov klubu. Nie je bežné, aby legendy NHL cestovali na zápasy do Európy.

„Dbám, aby akcia bola hodná Paľovho mena. Hráčskym obsadením, organizáciou i charitatívnym efektom pre hokejovú školu v Dubnici,“ povedal pri plánovaní celého projektu Peter Šťastný.

Štyria s menom Šťastný

Teší sa, že s bratom Antonom a Petrom Bondrom si zahrajú v spoločnom útoku tak ako v olympijskej kvalifikácii v Sheffielde 1993. Na ľade by v oboch tímoch mali korčuľovať štyria hráči s menom Šťastný. Peter, člen Siene slávy NHL v Toronte, jeho mladší brat Anton, syn Paul, ktorý nedávno prestúpil z Denveru do Saint Louis, a jeho starší brat Yan, čo hrával naposledy v Norimbergu.

Chýbať nebude ani Demitrov bývalý spoluhráč v St. Louis a dlho aj v reprezentácii Ľuboš Bartečko. Ten žije tiež v Amerike.

Možno príde aj Pálffy

V tíme slovenských hviezd sa zíde exkluzívna spoločnosť.

Okrem bratov Petra a Antona Šťastných Peter Bondra, Zdeno Chára, Miroslav Šatan, bratia Marcel a Marián Hossovci, Marián Gáborík, Zdeno Cíger, Igor Liba, Radoslav Suchý, Ľubomír Sekeráš aj Žigmund Pálffy, ktorý zatiaľ účasť nepotvrdil.

V drese hviezdnych bluesmanov budú vypomáhať aj ich bývalí spoluhráči Michal Handzuš s Róbertom Petrovickým (v sezóne 1996/97 odohral v Saint Louis 44 zápasov).

Finančný výťažok zo zápasov pôjde na podporu žiakov Hokejovej školy Pavla Demitru v Dubnici. Hrá sa 20. augusta v Poprade, 22. augusta v Trenčína a 23. augusta v Bratislave.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Legendy Slovenska i St. Louis si zahrajú na počesť Demitru