Legendárna Navrátilová zažije v 47 rokoch olympijský debut

TASR|12. aug 2004 o 17:37

Atény 12. augusta (TASR) - Legendárna americká tenistka Martina Navratilová zažije v 47 rokoch debut na olympijskom turnaji. V Aténach sa držiteľka 18 ...

Atény 12. augusta (TASR) - Legendárna americká tenistka Martina Navratilová zažije v 47 rokoch debut na olympijskom turnaji. V Aténach sa držiteľka 18 grandslamových titulov predstaví vo štvorhre spoločne s Lisou Raymondovou a obe budú patriť k horúcim ašprirantkám na zisk medailí.

"Nikdy som nemala možnosť štartovať na olympiáde a na moju premiéru sa veľmi teším. Vôbec sa necítim byť stará, mám v sebe dostatok elánu a dúfam, že s Lisou sa dostaneme čo najďalej," povedala Navrátilová, ktorú po príchode do Atén uchvátila olympijská dedina, kde budú počas konania hier ubytovaní všetci americkí tenisti.

"Človek sa tam najskôr musí zorientovať, rozmyslieť si, čo si dá pod zub, či ako vyplní voľný čas. Olympijská dedina však má svoje osobité čaro a moje prvé dojmy sú veľmi pozitívne," povedala Navrátilová, ktorá sa chystá v Aténach uspokojiť aj svoju zberateľskú vášeň.

"Venus Williamsová mi pútavo rozprávala o svojich zážitkoch spojených so zbieraním olympijských upomienkových predmetoch i rôznych odznakov i o tom, že na OH 2000 v Sydney bola v tomto smere absolútnou kráľovnou. Rozhodla som sa, že v Aténach pôjdem v jej šľapajách. Ak sa nejaký fanúšik bude chcieť so mnou odfotografovať, privolím, ale iba výmenou za odznak," dodala humorne naladená americká legenda.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Legendárna Navrátilová zažije v 47 rokoch olympijský debut