Laziu Rím zatvorili sektor štadióna za rasistické pokriky

Lazio odohralo minulý týždeň duel skupinovej fázy Európskej ligy proti Zulte Waregem bez prítomnosti divákov.
Lazio odohralo minulý týždeň duel skupinovej fázy Európskej ligy proti Zulte Waregem bez prítomnosti divákov. (Autor: TASR/AP)
SITA|3. okt 2017 o 16:39

Klub sa dlhodobo borí s rasistickými prejavmi.

RÍM. Časť futbalového štadióna Lazia Rím bude v najbližších dvoch domácich zápasoch najvyššej talianskej futbalovej súťaže Serie A v dôsledku trestu za rasistické pokriky fanúšikov uzavretá.

Klub sa dlhodobo borí s rasistickými prejavmi, ktoré opäť našli živnú pôdu v sobotňajšom dueli Serie A proti tímu Sassuola.

Hanlivé pokriky smerovali na hráčov hostí Clauda Adjaponga a Alfreda Duncana. Adjapong sa narodil v Taliansku, má ghanských rodičov a reprezentoval krajinu vo výbere do 29 rokov. Duncan je z Ghany.

Disciplinárna komisia talianskej ligy zatvorila severný sektor pre fanúšikov Lazia (Curva Nord) v dueli proti Cagliari 22. októbra 2017 a takisto proti Udinese (5. november).

Lazio odohralo minulý týždeň duel skupinovej fázy Európskej ligy proti Zulte Waregem bez prítomnosti divákov pre trest Európskej futbalovej únie (UEFA) za rasistické pokriky na hráča Sparty Praha Costu Nhamoinesu v Európskej lige pred dvoma rokmi.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Laziu Rím zatvorili sektor štadióna za rasistické pokriky