Borbély skončil ako tréner Slovenska v malom futbale, nesplnil cieľ

Ladislav Borbély.
Ladislav Borbély. (Autor: SZMF)
Sportnet|8. aug 2022 o 12:03 (aktualizované 8. aug 2022 o 12:25)

Nového trénera oznámi zväz v najbližších mesiacoch.

BRATISLAVA. Ladislav Borbély skončil na pozícii reprezentačného trénera SR v malom futbale. Rozhodol sa tak po vzájomnej dohode s prezidentom zväzu Petrom Králikom.

Svojho postu sa ujal vo februári 2019 a viedol slovenský národný tím na uplynulých dvoch vrcholných reprezentačných akciách.

Počas jeho pôsobenia dosiahla slovenská reprezentácia v malom futbale historicky najlepšie úspechy – 7. miesto na MS v Austrálii v roku 2019 a 5. miesto na domácich ME 2022 v Košiciach.

V 33 medzištátnych zápasoch zaznamenal celkovú bilanciu 18 výhier, 6 remíz a 9 prehier.

"Na základe podrobnej analýzy výsledku na ME, na ktorých sa nepodarilo naplniť vopred mediálne deklarovaný cieľ postúpiť do semifinále, ukončujeme po dohode s prezidentom SZMF Petrom Králikom moje pôsobenie vo funkcii reprezentačného trénera SR v malom futbale," potvrdil Ladislav Borbély v tlačovej správe.

Ako uviedol Peter Králik, koniec trénera Borbélyho súvisí práve s nesplnenými cieľmi. „S trénerom Borbélym sme mali už pred šampionátom internú dohodu a jej cieľom bolo postúpiť na domácom šampionáte do semifinále. To sa nám, žiaľ, nepodarilo naplniť. Po skončení šampionátu a s miernym odstupom času sme si obaja zanalyzovali účinkovanie slovenskej reprezentácie. Následne sme sa počas júla stretli a potvrdili našu predošlú dohodu.

Ladislav Borbély posunul úroveň reprezentácie na diametrálne inú úroveň, ako tomu bolo pred jeho nástupom do pozície a z nášho reprezentačného tímu urobil jeden z najlepších tímov v Európe. Za to mu patrí obrovská vďaka. Je za tým enormná práca a nasadenie počas uplynulého 3 a pol roka. Postavil piliere, na ktorých bude môcť reprezentácia stavať."

Ladislav Borbély.
Ladislav Borbély. (Autor: SZMF)

Meno nástupcu Ladislava Borbélyho oznámi vedenie malého futbalu v priebehu najbližších mesiacov.

"Myslím si, že spolu s mojim asistentom Peťom Gancznerom sme kvalitu malého futbalu aj v súčinnosti so SZMF výrazne posunuli smerom dopredu. Verím, že môj nástupca bude pokračovať v línii, ktorú sme načrtli počas nášho účinkovania od februára 2019 až po dnes," doplnil Borbély.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Malý futbal»Borbély skončil ako tréner Slovenska v malom futbale, nesplnil cieľ