Severní Íri kritizujú rozhodcu po penalte: Je to hanebné a zničujúce

O víťazstve Švajčiarov rozhodol Ricardo Rodríguez (s číslom 13).
O víťazstve Švajčiarov rozhodol Ricardo Rodríguez (s číslom 13). (Autor: TASR/AP)
SITA|10. nov 2017 o 08:32

V Záhrebe Chorváti proti Grékom potvrdili rolu favorita a zvíťazili.

ZÁHREB / BELFAST. Po prvých dvoch zápasoch európskej baráže majú bližšie na budúcoročné majstrovstvá sveta do Ruska futbalisti Švajčiarska a Chorvátska.

Švajčiari zvíťazili v Belfaste nad domácimi Severnými Írmi 1:0. O všetkom v 58. min rozhodol gól ľavého obrancu AC Miláno Ricarda Rodrigueza z pokutového kopu po kontroverznej ruke defenzívneho stredopoliara domácich Corryho Evansa.

"Príliš som nad tým nerozmýšľal, keď som si postavil loptu. Bol som napätý, ale nervózny? To nie," povedal Ricardo Rodríguez, cituje ho portál NZZ.

Severní Íri sú nespokojní

Švajčiarsky denník Blick napísal, že medzi Belfastom a Moskvou je vzdialenosť 2727 km, ale po tesnom víťazstve 1:0 to už majú Švajčiari do metropoly Ruska na malý skok.

"Sme jednou nohou na majstrovstvách sveta," doplnil optimisticky Blick.

Sklamaný tréner Severných Írov Michael O'Neill pre Sky Sports povedal, že pokutový kop proti jeho tímu nemal byť.

"Rozhodcovi nič nebránilo vo výhľade. Rameno Corryho Evansa nebolo v neprirodzenej polohe. Lopta ho zasiahla viac na chrbte. Myslel som si, že rozhodca zapískal faul alebo ofsajd. Som rozhorčený jeho verdiktom a tiež žltou kartou," podotkol O´Neill.

"Je to hanebné a zničujúce. Nemal som ruku," bránil sa Corry Evans na webe BBC.

Futbalisti Severného Írska sa na MS predtým naposledy predstavili v roku 1986 v Mexiku. Ak sa chcú po vyše troch desaťročiach opäť objaviť na šampionáte, musia v odvete v nedeľu 12. novembra v Bazileji zvíťaziť najlepšie tak, že strelia dva góly.

Chorváti nedali Grékom šancu

V Záhrebe Chorváti proti Grékom potvrdili rolu favorita a zvíťazili 4:1. O góly sa postarali domáce hviezdy Luka Modrič (v 13. min z pokutového kopu), Nikola Kalinič (19.), Ivan Perišič (33.) a Andrej Kramarič (49.).

Za Grékov po polhodine hry znížil na priebežných 1:2 Sokratis Papastathopoulos. Odveta príde na rad v nedeľu 12. novembra v gréckom Pireu. Chorvátsko od získania samostatnosti v roku 1991 postúpilo na deväť z jedenástich veľkých turnajov MS či ME. A mieri na desiaty.

"Odohrali sme úžasný zápas. Ďakujem hráčom, ale aj fanúšikom. Vďaka nim sme mali pocit, že máme na ihrisku o jedného futbalistu navyše. Naším cieľom bolo vytvárať tlak na Grékov cez krídelnú hru. Fungovalo to. Toto však nie je koniec, bol to len prvý zápas," vravel chorvátsky kormidelník Zlatko Dalič.

Strelec jediného gréckeho gólu Sokratis Papastathopoulos poznamenal: "Bola to ťažká noc pre nás. Nikdy predtým sme neurobili toľko chýb v jednom zápase. Chorváti boli vo všetkom lepší. Majú teraz 90-percentnú šancu na postup."

Kvalifikácia MS 2018 - európska zóna - baráž:

BELFAST

Severné Írsko - Švajčiarsko 0:1 (0:0)
Gól:
58. Ricardo Rodriguez (z 11 m)

ZÁHREB

Chorvátsko - Grécko 4:1 (3:1)
Góly:
13. Modrič (z 11 m), 19. Kalinič, 33. Perišič, 49. Kramarič - 30. Sokratis

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Severní Íri kritizujú rozhodcu po penalte: Je to hanebné a zničujúce