Kužmová prehrala vo finále dvojhry junioriek s Dayovou

Viktória Kužmová.
Viktória Kužmová. (Autor: SITA/AP)
TASR|11. sep 2016 o 21:30

Kužmová sa v prípade finálového úspechu na US Open mohla postarať o deviaty titul slovenského juniorského tenisu na podujatiach veľkej štvorky v éra samostatnosti, štvrtý vo dvojhre.

Juniorky - dvojhra - finále:

Kayla Dayová (5-USA) - Viktória KUŽMOVÁ (13-SR) 6:3, 6:2

NEW YORK. Slovenská tenistka Viktória Kužmová neuspela vo finále dvojhry junioriek na grandslamovom turnaji US Open. Vlaňajšia deblová šampiónka z New Yorku prehrala ako nasadená trinástka s domácou päťkou "pavúka" Kaylou Dayovou hladko 3:6, 2:6.

Napriek tomu dosiahla vo Flushing Meadows svoje juniorské grandslamové singlové maximum, vlani vo Wimbledone postúpila z kvalifikácie do semifinále.

Kužmová nezískala ani set: fotogaléria

12.9.2016

Kužmová sa v prípade finálového úspechu na US Open mohla postarať o deviaty titul slovenského juniorského tenisu na podujatiach veľkej štvorky v éra samostatnosti, štvrtý vo dvojhre.

Odchovankyňa košického tenisu nenapodobnila Kristinu Kučovú, ktorá triumfovala v juniorskom singli na US Open v roku 2007.

Vlani na Australian Open vyhrala juniorskú dvojhru Kužmovej rovesníčka Tereza Mihalíková, v roku 2006 sa zo zisku trofeje na Roland Garros tešil Martin Kližan.

Kužmovej nevyšiel úvod zápasu so 17-ročnou Dayovou, keď vo štvrtom geme stratila podanie a Američanka si po potvrdení brejku vybudovala rozhodujúci náskok 4:1.

Na začiatku druhého dejstva to bol tuhý boj o úvodný gem pri podaní Slovenky. Kužmová ho napokon prehrala a Dayová sa dostala definitívne na koňa. Po dvoch brejkoch odskočila Slovenke na 4:0 a zápas už dotiahla do úspešného konca. Dayová získala svoj prvý grandslamový titul.

Kužmová označila finálový zápas za veľmi náročný. "Nastúpiť vo finále proti domácej hráčke nikdy nie je jednoduché. Súperka hrala veľmi dobre, kvalitne podávala. Ja som v dôležitých momentoch spravila pár chýb, tie rozhodli. Dnes mi nevychádzal servis, ktorý bol v semifinále mojou veľkou zbraňou. Možno svoju rolu zohrala aj únava, na to sa však vyhovárať nechcem. Napriek prehre budem mať na New York iba tie najkrajšie spomienky. Som rada, že som sa s juniorskou kategóriou rozlúčila účasťou vo finále juniorského singla na grandslamovej pôde," povedala pre TASR členka Národného tenisového centra.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Kužmová prehrala vo finále dvojhry junioriek s Dayovou