Kuzminová dobehla v Anterselve štvrtá

Anastasia Kuzminová
Anastasia Kuzminová (Autor: sita - archív)
SITA|23. jan 2011 o 13:30

Anastasii Kuzminovej sa tentoraz nepodarilo dostaň na stupeň víťazov. V Anterselve skončila na 12,5-kilometrovej hneď za prvou trojkou.

ANTERSELVA. V dramatických pretekoch žien na 12,5 km s hromadným štartom v rámci 6. kola Svetového pohára v biatlone v talianskom stredisku Anterselva zvíťazila Nórka Tora Bergerová.

V strhujúcom finiši o šesť desatín sekundy zdolala Francúzku Marie Laure Brunetovú, tretia bola v cieli Darja Domračevová z Bieloruska. Slovenská reprezentantka Anastasia Kuzminová skončila hneď za stupňami medailistov štvrtá.

Kuzminová na druhej streľbe v ľahu netrafila jeden z terčov a kým absolvovala 150 m dlhý trestný okruh, vypadla z vedúcej skupinky. Nezlomilo ju to a po tretej čisto zvládnutej streleckej položke už opäť bola medzi najlepšími na 7. mieste. Na záverečnú streľbu prišla šiesta, ale keďže bezchybne zvládla všetkých päť terčíkov, odchádzala z nej spoločne s Nórkou Torou Bergerovou na tretej pozícii.

Bergerová patrí medzi najrýchlejšie bežkyne medzi biatlonistkami a túto povesť aj potvrdila, keď na poslednom 2,5-kilometrovom okruhu zlikvidovala takmer štvrťminútový náskok vedúcej dvojice Domračevová - Brunetová a tešila sa zo svojho 11. triumfu v pretekoch tohto rangu. Kuzminová vidiac márnosť svojho snaženia dobehnúť vedúcu dvojicu sa zamerala na udržanie si štvrtej pozície, čo sa jej bezpečne podarilo.

"Bol to z jej strany veľmi pekný a kvalitný výkon. Výborne strieľala, myslím si, že absolvovať preteky s hromadným štartom s jediným chybným výstrelom je veľmi dobré. Do záverečného okruhu vbiehala s Nórkou Bergerovou, ale tá bola dnes nedostihnuteľná. Štvrté miesto je krásny výsledok, môžeme byť spokojní," skomentoval výsledok Anastasie Kuzminovej ústredný tréner slovenskej reprezentácie Milan Gašperčík.

Výsledky - preteky žien na 12,5 km s hromadným štartom:

1. Tora Bergerová (Nór.) 33:56,3 min (2 trestné okruhy), 2. Marie Laure Brunetová (Fr.) +0,6 s (1), 3. Darja Domračevová (Biel.) +5,8 (0), 4. Anastasia Kuzminová (SR) +18,0 (1), 5. Teja Gregorinová (Slovin.) +30,0 (1), 6. Magdalena Neunerová (Nem.) +35,1 (3), 7. Ann Kristin Aafedt Flatlandová (Nór.) +41,0 (2), 8. Selina Gasparinová (Švaj.) +50,3 (1), 9. Svetlana Slepcovová (Rus.) +52,0 (3), 10. Anna Bogalijová-Titovecová (Rus.) +55,6 (2)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Kuzminová dobehla v Anterselve štvrtá