Kuriozita v hokeji: Banskobystričan Zigo dal gól hlavou

Tomáš Zigo.
Tomáš Zigo. (Autor: HOKEJ.SK)
Ján Mikula|11. sep 2015 o 22:03

Banskobystrický útočník zakončoval efektne hlavou, ale ani nevedel, že skóroval.

BANSKÁ BYSTRICA. Zaujímavý hokejový moment priniesol štvrtkový zápas 1. kola Tipsport ligy Banská Bystrica – Nitra (4:1).

Za stavu 2:1 dal tretí gól domácich útočník Tomáš Zigo - hlavou. Najskôr hokejkou trafil pukom do žŕdky, puk sa odrazil do dráhy jeho pádu, a on ho nevedomky prilbou usmernil do bránky.

„Paťo Lamper mi to dobre hodil a ja som trafil do žŕdky. Myslel som si, že to nevyšlo, ale všetci sa začali radovať. Dal som asi najkurióznejší gól kariéry. Brankár alebo hráč ma potkol a ako som padal, tak ma puk trafil, ani som o tom nevedel, čiže nebolo to úmyselné,“ opísal situáciu.

Podobný moment by vraj nerád zažil znova.

„Nie sme na futbale, my hokejisti strieľame hokejkou, prípadne niekedy skórujeme, ak sa odrazí puk od nohy, ale hlavou nie. Videl som takýto gól v˙NHL a neuznali ho. Dúfam, že budem dávať góly hokejkou a nie hlavou,“ dodal dvadsaťtriročný útočník.

Nitriansky tréner Antonín Stavjaňa neprotestoval: „Videl som ten gól až zo záznamu na tabuli. Išiel do bránky, odrazil sa puk a následne sa zrazil s hráčom. Bolo to v poriadku.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Kuriozita v hokeji: Banskobystričan Zigo dal gól hlavou