Kto urobil chybu? Volešák alebo Piaček?

Na snímke sklamaný brankár Žiliny Miloš Volešák, ktorý inkasoval gól po vlastnej chybe.
Na snímke sklamaný brankár Žiliny Miloš Volešák, ktorý inkasoval gól po vlastnej chybe. (Autor: TASR)
Ján Mikula|15. mar 2015 o 20:18

Futbalisti Žiliny prehrali v Trnave 0:1 po kurióznom vlastnom góle.

BRATISLAVA. Futbalisti MŠK Žilina si po prehre 0:1 v Trnave - prvej po pätnástich neprehratých stretnutiach v rade - udržali vedenie v tabuľke, ale iba o skóre pred Trenčínom.

V Trnave odohrali vyrovnaný zápas, opäť čaroval brankár Volešák, ale paradoxne po jeho jedinej chybe prehrali.

V 49. min dával stopér hostí Pieček malú domov pred dobiehajúcim Cléberom. Volešák sa ju snažil rozohrať, ale tesne pred ním nadskočila a skončila v sieti.

Gól, akých sa už zrodili desiatky. V kvalifikácii Slovenska proti Grécku (0:1) takto zluftoval Ján Mucha.

Vlastný gól Žiliny v Trnave

trnava_zilina2.gif

Iba prázdna brána

Brankárska legenda Alexander Vencel starší hovorí, že to bol gól z kategórie vrchovato smoliarskych a oceňuje, že tréner Adrián Guľa to tak zobral a gólmana jednoznačne nevinil.

„Koľkokrát zluftuje obranca, útočník a nič z toho nie je,“ vraví Vencel. „Volešák a brankár vôbec má smolu, že za ním v takej situácii už nič nie je, iba prázdna brána.“

Stávalo sa to v minulosti, hoci mládežnícki tréneri upozorňujú, aby obranca nedával malú domov smerom na bránu, ale vedľa nej. V prípade zluftovania sa môže kopať roh, ale nebude gól.

Mladí za to pykajú. Sú známe prípady, že ak prihral malú domov na brankára a do priestoru brány, tréner ho vystriedal, a gól ani nemusel padnúť. Aby si zapamätal. Podobne ak prihráva pozdĺž šestnástky, alebo päťky.

Nevykorenený zvyk

Kto teda urobil väčšiu chybu? Volešák alebo Piaček?

„Aj nám to v mladosti tréneri dupľovali, teda spoluhráčom, ale nevykorenili to. Podobne aj dnešní obrancovia, dávajú malú domov do stredu brány,“ dodáva Vencel.

Sám dostal vlastný gól iného druhu. „Hrali sme na so Slaviou Praha, tlačili sme ju celý zápas, ale do 90. minúty bolo 0:0. Potom som sa vysunul na polovicu ihriska podporiť útok, dostal som loptu, chcel som ju rozohrať, ale všadebol František Veselý mi ju zobral a z pol ihriska ju pomalou strelou poslal do prázdnej brány.“

Bol to trojbodový gól podobne ako do siete Volešáka. Taký najviac mrzí, lebo v inom prípade, ak mužstvo vyrovná alebo otočí zápas, sa vlastenec nezdá až taký krutý.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Kto urobil chybu? Volešák alebo Piaček?