Kritika Jágra. Pre finále NHL je príliš unavený

(Autor: SITA/AP)
Tomáš Prokop|17. jún 2013 o 16:19

Bývalý tréner Mike Milbury kritizuje českú legendu za slabú hru v play off NHL.

BRATISLAVA. Väčšina reakcií okolo Jaromíra Jágra je pozitívna. Spoluhráči uznávajú, ako pracuje pre tím, fanúšikovia s novinármi zas obdivujú jeho tvrdý prístup k povinnostiam. Nájdu sa však aj kritici, z ktorých najviac vyčnieva bývalý tréner Mike Milbury.

„Jágr by nemal hrať v druhom útoku, lebo nestíha korčuľovať. Stráca často puk a nestíha forčekovať. Je príliš unavený na to, aby hral finále. Musia ho vymeniť,“ nešetril kritikou Milbury pre bostonské médiá pred tretím finálovým zápasom s Chicagom.

Patril k najlepším

Pritom Jágr patril v druhom dueli k najlepším útočníkom Bruins a bol blízko toho, aby sa stal hrdinom zápasu, ale v na začiatku predĺženia nastrelil len tyčku bránky Coreyho Crawforda. Celkovo už v predĺženiach v tohtoročnom play off nastrelil konštrukciu tretíkrát.

Bývalý hráč Bostonu či tréner New York Islanders kritizoval českú legendu už pred jej odchodom v roku 2008 z NHL do Ruska. Jágr mu vtedy odkázal, že mu môže akurát tak pobozkať zadok.

Kritici sa odrážajú hlavne od toho, že po dvoch finálových dueloch slávny krídelník stále neskóroval. Naposledy dal gól ešte 21. apríla. V drese Bruins mal v 29 zápasoch len dva góly.

„Kritizoval som ho v minulosti, ale takisto som ho vždy obdivoval, ale teraz hrá skrátka zle. Hra Bostonu aj Chicaga je založená na forčekovaní a do toho Jágr nejde, to je problém, ktorý by si mal uvedomiť aj tréner Claude Julien.

Známy kritik ho chváli

Prekvapujúco Čecha chváli známy komentátor Don Cherry, ktorý nemá rád väčšinu európskych hráčov. „Nedáva góly, ale je veľkým faktorom úspechu Bostonu. Odvedie množstvo roboty, ktorá nie je až tak viditeľná.“

„Síce nedávam góly, ale zasa hrám finále Stanleyho pohára. To je dôležité,“ dodáva pre isport.cz Jágr.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Kritika Jágra. Pre finále NHL je príliš unavený