Kristína Kučová postúpila do hlavnej súťaže turnaja v Paríži

SITA|7. feb 2011 o 17:50

Slovenská tenistka Kristína Kučová sa prvý raz od vlaňajšieho júla predstaví v hlavnej súťaži dvojhry na úrovni WTA Tour.

PARÍŽ.

V pondelňajšom stretnutí finálového 3. kola kvalifikácie na 19. ročníku turnaja Open Gaz de France Suez v Paríži (Premier, dotácia 618 000 USD, tvrdý povrch Greenset v hale) zvíťazila nad takisto nenasadenou Bieloruskou Irinou Kurianovičovou za 152 minút 2:6, 6:4, 6:4.

V druhom sete sa jej nevypomstilo, že povolila súperke vyrovnať z 1:4 na 4:4. V tretej časti najprv stratila náskok 2:0 a potom aj vedenie 4:2, ale napokon sa predsa radovala z postupu do "veľkého pavúka".

Ako súperky pre 20-ročnú Bratislavčanku prichádzali do úvahy aj krajanka Dominika Cibulková či strojkyne českého triumfu vo víkendovom bratislavskom fedcupovom derby Petra Kvitová a Lucie Šafářová, napokon jej však žreb rozdelenia kvalifikantiek stanovil ruskú ľaváčku Jekaterinu Makarovovú, v januári osemfinalistku melbournských grandslamových Australian Open aj zásluhou zdolania Srbky Any Ivanovičovej či Rusky Nade Petrovovej.

"Som naozaj veľmi rada, že som postúpila do hlavnej súťaže. Boli to ťažké zápasy a nečakala som to," priznala K. Kučová pre agentúru SITA a dodala: "Zároveň som však bola na každý zápas pozitívne naladená a išla som bod po bode. Možno aj preto som dobre zvládla dôležité stavy. Teraz mám Makarovovú, sledovala som ju v telke počas Australian Open. Hrá agresívny tenis a má výhodu, že je ľaváčka. Ja však zostávam stále nabudená a teším sa na ten zápas."

Víťazka juniorskej súťaže z newyorských US Open 2007 Kristína Kučová už má istotu 21 bodov do svetového rebríčka a šeku na 4650 USD. Momentálne figuruje na 225. pozícii v renkingu.

Predtým si naposledy zahrala v hlavnej súťaži minulý rok v lete na antuke v Budapešti a proti Kolumbijčanke Cataline Castaňovej získala len 3 gemy.

Dvojhra - kvalifikácia - 3. kolo (finále):

Kristína Kučová (SR) - Irina Kurianovičová (Biel.) 2:6, 6:4, 6:4 za 152 minút

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Kristína Kučová postúpila do hlavnej súťaže turnaja v Paríži