Kožlej má Grécky pohár

Sportnet|7. máj 2007 o 00:00

Slovenský futbalista Jozef Kožlej strelil gól vo finále Gréckeho pohára, v ktorom jeho klub AE Larissa zdolal Panathinaikos Atény 2:1.

ATÉNY. Slovenský futbalista Jozef Kožlej jedným gólom pomohol k zisku historicky druhého triumfu v Gréckom pohári pre jeho klub AE Larissa.

Aktuálne 13. tím gréckej najvyššej súťaže zdolal vo finále Panathinaikos Atény 2:1 a v budúcej sezóne bude hrať Pohár UEFA. Larissa naposledy vyhrala národnú súťaž v roku 1985. Zápas sa začal raketovo. Kožlej si výborne naskočil pred obrancu Giannisa Goumasa a hlavou už v 3. minúte premenil priamy voľný kop Georgiosa Fotakisa z pravej strany.

Panathinaikos, ktorý Kožlejovho zamestnávateľa zdolal v pohárových finále v rokoch 1982 a 1984, vyrovnal minútu pred prestávkou z penalty kapitána Dimitrisa Papadopoulosa. O všetkom rozhodol pred 10–tisíc divákmi na štadióne náhradník Henry Antchouet, ktorý v 59. minúte striedal práve Kožleja.

Po dlhom pase opäť z kopačky Fotakisa prešprintoval Antchouet dvoch obrancov a prudkou strelou prekonal v 82. minúte gólmana Pierra Ebeda. „Fantastické, prežívame neskutočné pocity. Budeme hrať európsky pohár,“ povedal kapitán víťazov Nikos Dabizas.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov