Kozák: Išli sme do zakončenia s dostatočným počtom hráčov

Ján Ďurica (uprostred).
Ján Ďurica (uprostred). (Autor: TASR)
TASR|6. mar 2014 o 10:48

Dobrým výkonom sme dosiahli dobrý výsledok. Miňo vynikajúco poslal loptu rovno na moju hlavu, povedal Ďurica.

NETANYA. Slovenskí futbalisti si lepší vstup do nového roka nemohli želať. V stredajšom prípravnom zápase v Izraeli prevýšili domáci tím v hernej kvalite, bojovnosti i prístupe a zaslúžene zvíťazili 3:1.

Podľa trénera Jána Kozáka nie je nikdy jednoduché streliť na pôde súpera tri góly, preto si treba čerstvý triumf z Netanye vážiť.

"Išli sme do zakončenia s dostatočným počtom hráčov, preto sa naši ofenzívni hráči dokázali tak presadiť. Za stavu 2:1 sme sa pokúšali ísť do zakončenia, čo si vážim," povedal Kozák.

"V príprave je každý zápas dôležitý a každý jeden beriem vážne. Som rád, že sa s tým aj hráči stotožnili. Prípravné zápasy treba hrať uvoľnene, ale s nasadením."

Autorom víťazného gólu bol stopér Ján Ďurica, ktorý si v 69. minúte výborne načasoval pohyb a vložil hlavu do centra Miroslava Stocha.

"Dobrým výkonom sme domácich zdolali a dosiahli dobrý výsledok. Môj gól padol z nacvičeného signálu, keď Miňo vynikajúco poslal loptu rovno na moju hlavu. Dobrý center je 50 percent gólu," ocenil obranca Lokomotivu Moskva prácu svojho spoluhráča.

Akúkoľvek drámu odmietol Róbert Mak, ktorý v 83. minúte po vyšachovaní izraelskej obrany stanovil na konečných 1:3.

Najbližší program futbalistov SR:

V najbližšom asociačnom termíne 23. mája hráme doma s Čiernou Horou a 26. mája s Ruskom v Petrohrade.

V septembri sa začína nový kvalifikačný cyklus, v boji o postup na EURO 2016 do Francúzska budú v C-skupine súpermi Slovenska úradujúci majstri sveta a Európy Španieli, Ukrajina, Bielorusko, Macedónsko a Luxembursko.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Kozák: Išli sme do zakončenia s dostatočným počtom hráčov