Kováčikovo rozhodnutie odísť jeho nástupcu prekvapilo

Asistent strieda hlavného trénera. M. Kováčika (vľavo) nahradil P. Jankovič.
Asistent strieda hlavného trénera. M. Kováčika (vľavo) nahradil P. Jankovič. (Autor: Judita Čermáková)
Patrik Fotta|16. mar 2016 o 00:00

Maroš Kováčik sa rozhodol ukončiť svoje pôsobenie v košickom tíme po vypadnutí z pohára FIBA.

Basketbalistky Good Angels Košice viedol vo včerajšom zápase s Ružomberkom, ktorý žlto-modré vyhrali 67:52, ako hlavný tréner doterajší asistent Peter Jankovič. Maroš Kováčik sa rozhodol ukončiť svoje pôsobenie v košickom tíme po vypadnutí z pohára FIBA, kde Košičanky nestačili na francúzsky celok Lille.

KOŠICE. Kováčik bezprostredne po minulotýždňovom zápase s Lille prezradil, že si chce zobrať pár dní na rozmyslenie, či v klube bude naďalej pokračovať.

Včera však definitívne ukončil akékoľvek dohady, keď oznámil, že v pozícii trénera Good Angels končí.

„Ja osobne som bol veľmi prekvapený a je mi to ľúto, že to takto dopadlo. Bolo to Marošove rozhodnutie, ale ja som to akceptoval ale poviem pravdu, že mi bolo do plaču, keď mi povedal, že odchádza. Situácia je však taká a život ide ďalej. Musíme sa pozerať dopredu,“ povedal nový tréner úradujúceho slovenského majstra Peter Jankovič.

Je to medzi ním a generálnym manažérom

Okrem toho, že Kováčik s Jankovičom boli kolegovia, sú aj veľmi dobrí priatelia. Napriek tomu náhle rozhodnutie Kováčika doterajšieho asistenta Good Angels prekvapilo.

„My sme spolu komunikovali, takže ja som približne vedel o čo ide, ale je to záležitosť medzi ním a generálnym manažérom. Ja do toho nemám čo zasahovať,“ povedal Jankovič.

Už pred sezónou avizoval generálny manažér Daniel Jendrichovský, že v prípade odchodu Maroša Kováčika z klubu zaujme jeho miesto práve Jankovič.

„Možno by k tomu došlo, ale bol by som radšej, keby sa to stalo za iných okolností. Prebrať tím v takomto období nebolo veľmi príjemné. Samozrejme som sa toho trochu aj obával, pretože to nie je jednoduché. Musíme sa pobiť o to, aby sme to dotiahli do víťazného konca a približne o dva mesiace aby sme sa mohli tešiť z titulu.“

Novú výzvu prijal Jankovič s radosťou. Svoj prvý zápas v pozícii hlavného trénera zvládol, keď Košičanky zdolali Ružomberok 67:52.

„Bol som spočiatku nervózny, no vyzeralo to tak, že dievčatá sú ešte nervóznejšie ako ja. Ja si myslím, že sme to zvládli do celkovej pohody s tým, že sme vyrotovali všetky hráčky. Hrali sme dokonca v takej zostave, ktorá by za normálnych okolností nikdy nehrala. Situácia je taká, že máme málo hráčok a musia sa zapojiť aj mladé. Očakávame od nich, že vrátia niečo tomuto klubu a som rád, že sme to vyhrali a celkom som si to aj užil,“ skonštatoval Jankovič.

Nič meniť nebudú

Po odchode amerických posíl sa bude musieť úradujúci majster spoľahnúť, okrem Sloveniek, už len na dvojicu legionárok – Oblakovú a Stehlíkovú.

„Ja už by som ich ani nerátal ako legionárky, ony sú naše. Musíme sa pripraviť či už na Piešťany, alebo Ružomberok, uvidíme, ktorý z týchto tímov postúpi ďalej. Určite to nebude jednoduché, ale myslím si, že výhoda domáceho prostredia nám môže veľmi pomôcť. Pevne verím, že nás potlačia aj diváci a budeme sa na konci spoločne radovať,“ povedal Jankovič.

Nový tréner nemá v pláne z hľadiska herného štýlu a signálov niečo meniť.

„Ja si nepotrebujem dokazovať za mesiac a pol, že som tu vymyslel basketbal. Všetko nám doteraz fungovalo, takže nie je najmenší dôvod niečo meniť,“ povedal Jankovič.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Kováčikovo rozhodnutie odísť jeho nástupcu prekvapilo