Kostelič si vyliečil koleno a chce byť úspešný

SITA|19. okt 2011 o 14:43

Chorvát Ivica Kostelič sa zotavil z operácie kolena a v novej sezóne.

SÖLDEN. Chorvát Ivica Kostelič, obhajca veľkého krištáľového glóbusu za celkové víťazstvo vo Svetovom pohári zjazdárov, sa zotavil z operácie kolena a v novej sezóne, ktorá sa začína cez víkend v rakúskom Söldene, by chcel byť rovnako úspešný ako v tej minulej.

"Je skvelé, že prvé preteky sezóny sú už tak blízko. Prvé podujatie je vždy výnimočné, pretože neviete presne, ako na tom ste. Ale je to prvá príležitosť súťažiť proti ostatným, preto je to také dôležité. Človek potom aspoň vie, na čom musí ešte pracovať," povedal pre web FIS Kostelič.

Chorvát má za sebou dva tréningové dni v Söldene. Podľa jeho slov je zjazdovka ťažká, ale on má rád technicky náročné podmienky. Pred pretekmi SP sa do stredy pripravoval na ďalšom alpskom ľadovci v Hintertuxe. Kostelič nechce hovoriť o tom, čo od seba na úvod sezóny čaká. "Je to ťažké povedať. Určite by som bol spokojný, keby som skončil do 20. miesta," povedal Kostelič.

Obhajca celkového prvenstva, ktorý v minulej sezóne nasadil k rozhodujúcemu útoku v januári, tvrdí, že v tejto sezóne podobné plány nemá.

"Nie je dobré hovoriť o plánoch. Jednoducho buď máte formu, alebo ju nemáte. Ja som absolvoval na jar operáciu kolena a nemohol som do júla na rozdiel od iných rokov lyžovať. Je možné, že tentoraz mi príde forma až o niečo neskôr," vysvetlil Kostelič, ktorý sa chce v novej sezóne zlepšiť v zjazde a v obrovskom slalome. Jeho koleno je v súčasnosti v poriadku. "Ak sa mi podarí zostať zdravý, potom nie je dôvod, prečo by táto sezóna nemala byť rovnako úspešná ako minulá," doplnil víťaz siedmich minulosezónnych pretekov Svetového pohára. Okrem veľkého glóbusu získal aj malé za slalom a kombináciu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Kostelič si vyliečil koleno a chce byť úspešný