Košickí hokejisti začali novú sezónu víťazstvom

Takto sa Košičania radovali z gólu päťkrát.
Takto sa Košičania radovali z gólu päťkrát. (Autor: Judita Čermáková)
Judita Čermáková, Patrik Fotta, TASR|14. sep 2018 o 20:08

Na domácom ľade zdolali Zvolen 5:2.

HC Košice - HKM Zvolen, 14.9.2018: fotogaléria

14.9.2018

Agentúrny materiál sme nahradili autorským článkom redakcie Korzára.

KOŠICE. Hokejisti HC Košice v piatok uspeli vo svojom premiérovom zápase novej sezóny Tipsport ligy, keď na domácom ľade zdolali Zvolen 5:2.

Kapitán oceliarov Ladislav Nagy si pripísal dva góly a asistenciu.

Rovnako troma bodmi pomohol mužstvu k triumfu aj Jakub Suja, ktorý sa ako prvý zapísal do streleckej listiny v Steel Aréne.

Hráčom aj fanúšikom v nej bolo počas úvodného duelu pomerne horúco, čo sa podpísalo aj na kvalite ľadu.

„Bol to veľmi ťažký zápas, mali sme dosť veľa vylúčení. Keď sme dali gól na 3:1, bolo to ešte stále nevyspytateľné, navyše Zvolen znížil a bol na koni. Mali tam ďalšie šance v presilovke, ale brankár nás podržal. Ja osobne som sa celých 60 minút trápil, pretože bolo veľmi teplo, ľad bol v katastrofálnom stave. Myslím si, že je potrebné trochu viac prichladiť,“ povedal kapitán oceliarov Ladislav Nagy.

Haščák bol nervózny

Od skúsenej opory Košičanov sa bodová produktivita očakáva a odchovanec oceliarov to potvrdil hneď v prvom zápase sezóny.

„Veľmi mi pomohli chlapci z našej päťky. Veľmi dobre korčuľovali, priznám sa, že mne až tak dobre tie nohy nešli. Som rád, že mi to tam padlo, nabudúce to môže vyjsť niekomu ďalšiemu. Máme tu vynikajúcich hráčov, či už Kafka, alebo Netík, ktorí mali veľa šancí a mohli pokojne dať aj dva alebo tri góly. Ja som ani nemal príliš veľa striel a padlo mi to. Hlavné je, že sme získali tri body a v tom musíme pokračovať,“ uviedol Nagy.

Spokojný s úvodným duelom bol aj Marcel Haščák, ktorý v lete posilnil košický káder.

Aj on sa dokázal gólovo presadiť presne mierenou strelou v presilovke.

„Bol to dôležitý prvý zápas sezóny. Teším sa, že sme ho zvládli a dúfam, že Mandarínku Darinku budeme počúvať čo najčastejšie. Ja osobne som bol trochu nervózny pred prvým zápasom sezóny, navyše bolo strašne horúco. Po prvej tretine to zo mňa opadlo a vďakabohu sa mi podarilo streliť gól a čo je podstatnejšie, tri body ostali doma,“ skonštatoval Haščák.

Pokrstia tučniaky v zoo

Košickí hokejisti premenili dve z troch presilových hier rovnako ako Zvolenčania, no tí mali o dve početné výhody viac.

„V dnešnom modernom hokeji rozhodujú presilovky a oslabenia. Pri hre piatich proti piatim sa už góly dávajú pomerne ťažko. Ja som veľmi rád, že sa nám v nerovnovážnom stave darilo a aj to bol jeden z rozhodujúcich faktorov, prečo sme uspeli,“ povedal Haščák.

V košickej zoo čaká popradského rodáka v sobotu milá povinnosť.

Spolu s ďalšími spoluhráčmi pokrstí mláďatá tučniakov.

„Veľmi sa na túto akciu teším. Konečne splním sen mojej manželke a pôjdeme sa pozrieť do zoo. Mám veľmi rád zvieratá a tak som šťastný, že budem mať možnosť zúčastniť sa krstu tučniakov. Ešte neviem, aké dostane môj tučniak meno, ale keby som ho vyberal ja, určite by som ho pomenoval Marcel,“ pousmial sa Haščák.

Štatistika

HC Košice - HKM Zvolen 5:2 (1:0, 2:1, 2:1)

Góly: 13. Suja (Spilar), 33. Haščák (Pulli, Nagy), 38. Nagy (Spilar, Suja), 50. Pully (Šoltés, Suja), 59. Nagy (Dudáš, Habal) - 30. Chovan (Špirko, Obdržálek), 41. Špirko (Vandane, Roman).

Rozhodovali: Orolin, Snášel - Gajan, Bogdan,

vylúčení: 5:3 na 2 min.,

presilovky: 2:2,

oslabenia: 0:0,

3960 divákov.

HC Košice: Habal - Lenďák, Dudáš, Pretnar, Koch, McDowell, Pulli, Michalčin - Netík, Brophey, Kafka - Spilar, Suja, Nagy - Haščák, Galamboš, Šoltés - Hričina, Klíma, Š. Petráš

HKM Zvolen: Skapski - Drgoň, Pöyhönen, Vandane, Roman, Zeleňák, Ulrych, Hraško - Obdržálek, Kytnár, Chovan - Vandas, Špirko, Handlovský - Demkov, Lušňák, Zuzin - Andrisík, S. Petráš, Šišovský - Holovič

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Košickí hokejisti začali novú sezónu víťazstvom