Košickí hokejisti si užili voľno. Spilar zápasy v televízii ani nepozeral

Najlepší strelec Košíc vo štvrťfinále. Gabriel Spilar nasúkal Martinu tri góly.
Najlepší strelec Košíc vo štvrťfinále. Gabriel Spilar nasúkal Martinu tri góly. (Autor: tasr)
Patrik Fotta|21. mar 2016 o 00:00

Hokejisti HC Košice prešli štvrťfinálovou sériou s Martinom ako horúci nôž maslom.

Hokejisti HC Košice prešli štvrťfinálovou sériou s Martinom ako horúci nôž maslom a po štyroch víťazstvách si mohli užívať zaslúžený oddych. Najlepší strelec oceliarov v prvom kole play-off bol útočník Gabriel Spilar, ktorý okrem troch gólov zaznamenal aj jednu asistenciu.

KOŠICE. Vzhľadom na postavenie v tabuľke po základnej časti sa v sérii prvého celku s ôsmym očakávala jednoznačná záležitosť.

Napriek tomu mali Martinčania minimálne v dvoch prípadoch šancu uchmatnúť víťazovi základnej časti aspoň jeden zápas.

„Už zápasy v lige boli proti nim veľmi ťažké a vedeli nás potrápiť nielen teraz, ale aj minulé roky. Samozrejme, pre nás je 4:0 krásny výsledok, no na druhej strane, možno až príliš krutý pre Martin. Vzhľadom na postavenie mužstiev to ale zrejme takto aj malo vyznieť. My sme splnili to, čo sme mali a sme radi, že máme trochu dlhší oddych,“ povedal pre Korzár Gabriel Spilar.

Tréner bazíruje na obrane

Po rýchlej sérii si košickí hokejisti zaslúžili relax v podobe dvoch voľných dní.

„Trénovali sme vo štvrtok a piatok, cez víkend sme dostali voľno a tak sme si trochu oddýchli. Všetka prí-prava sa začne hneď, ako spoznáme súpera a potom už to bude smerované priamo na tie konkrétne zápasy. Určite ešte doplníme nejakú kondičku, aby sme boli stopercentne pripravení,“ skonštatoval Spilar.

V štyroch dueloch štvrťfinálovej série inkasoval brankár Halász len šesť gólov, čo je dobrá vizitka pre celé mužstvo.

„Inkasovať len šesť gólov je super, pravdupovediac som si to ani neuvedomil, ale, samozrejme, je to určité odzrkadlenie práce nás všetkých, počnúc brankárom cez obrancov až po nás útočníkov. Na tom máme postavenú našu hru a je to zároveň niečo, na čom bazíruje náš tréner, takže sme radi, že sa nám v tomto smere darí.“

Hokeja už má dosť

Spilar bol po Radkovi Deylovi druhý najproduktívnejší hráč a s troma gólmi najlepší strelec Košičanov. Útočník oceliarov prezradil, ktorý z presných zásahov mal najväčšiu váhu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Košickí hokejisti si užili voľno. Spilar zápasy v televízii ani nepozeral