Košice nedovolili streliť Zvolenu ani gól

(Autor: SITA/Ivan Fleischer)
TASR|23. okt 2016 o 19:16

V 15. kole hokejovej Tipsport ligy porazili Košice Zvolen 4:0.

KOŠICE. Košickí hokejisti si v nedeľňajšom zápase 15. kola Tipsport ligy doma hladko poradili so Zvolenom po výhre 4:0.

Zvolenčania chceli na košickom ľade ukončiť sériu troch prehier, v ktorých inkasovali celkovo až 20 gólov.

Domáci však mali lepší vstup do zápasu. V 5. minúte najskôr Klíma v dobrej pozícii netrafil bránku, ale krátko na to ten istý hráč využil šikovnú prihrávku Boltuna a pohotovo otvoril skóre - 1:0.

Zvolenčania mali v 8. minúte prvú presilovku, ale najväčšiu šancu v nej mali domáci. Nagy sa ocitol v úniku, Baroš však podržal svoj tím.

V 14. minúte sa v sľubnej pozícii ocitol Zvolenčan Majdan, ale Habalovu bránku prestrelil. Vyrovnanie nepriniesla ani zvolenská presilovka v 18. minúte, v ktorej nádejné príležitosti na vyrovnanie premrhali Zuzin i McGregor.

Ustáli tlak hostí

V 22. minúte si potlesk divákov vyslúžila pekná strela Šmacha, ale i následná pohotová lapačka brankára Baroša.

Hostia boli ofenzívne odvážni, snažili sa o vyrovnanie a blízko k nemu boli v 32. minúte. Brankára Habala zachránila žŕdka po Zuzinovej akcii a Zvolenčan neuspel ani v následnej dorážke.

Zvolenčania mali v druhej časti niekoľko zaujímavých pokusov, ale vyrovnania sa nedočkali. Naopak, na začiatku 40. minúty inkasovali druhýkrát. Miklík nastrelil puk pred Baroša a tam úspešne tečoval Nagy - 2:0.

Hokejová Tipsport liga Košice - Zvolen: fotogaléria

23.10.2016

Miklíkov prvý gól po návrate

Domáci o svojom víťazstve definitívne rozhodli v úvode tretej časti. Na rozdiel triedy zvýšil v 42. minúte Hričina, keď využil nedôraz zvolenskej obrany a vychutnal si aj brankára Baroša.

Košičania za stavu 3:0 už kontrolovali vývoj a hrali uvoľnene. Zvolenské protiútoky boli čoraz zriedkavejšie a Habal nemal do polovice tretej časti veľa práce.

V 49. minúte domáci využili presilovku, keď sa prvým gólom od návratu do Košíc prezentoval Michel Miklík - 4:0.

Domáci boli blízko aj k ďalším gólom, príležitosti Miklíka, Suju či Klímu však zostali nevyužité.

Hlasy po zápase

Rostislav Čada, tréner HC Košice: "Nebol to jednoduchý zápas. Dôležité bolo, že sme hrali veľmi dobre v obrane a nedovolili sme súperovi skórovať. Veľmi nám pomohol gól v závere druhej tretiny. Postupne sme sa presadzovali, vytvárali sme si viac príležitostí. Stálo nás to veľa síl, ale napokon sme po poctivej práci získali tri body."

Milan Staš, tréner HKM Zvolen: "Začiatok zápasu bol z oboch strán opatrný, šancí bolo pomenej. Domáci sa však dostali do vedenia po našej chybe, keď sme boli v držaní puku a urobili sme chybu. Do kolien nás dostal druhý gól pred koncom druhej tretiny, z toho sme sa už nedostali. Vytvorili sme si v podstate iba jednu šancu, z ktorej sme mohli vyrovnať na 1:1. To bolo z našej strany veľmi málo. Príčinou prehry je prehrávanie osobných súbojov v obrannom i útočnom pásme. Súper ľahko vychádzal z rohov, dostával sa do šancí. Po treťom góle to už bolo v réžii domáceho mužstva, ktoré zaslúžene zvíťazilo."

Štatistika

HC Košice - HKM Zvolen 4:0 (1:0, 1:0, 2:0)

Góly: 6. Klíma (Boltun), 40. Nagy (Miklík, Dudáš), 42. Hričina (Varga, Dudáš), 49. Miklík (Hričina).

Rozhodovali: Jonák, Kubuš- Gajan, Bednár, vylúčení: 2:5 na 2 min., presilovky: 1:0, oslabenia:0:0, 3 160 divákov.

HC Košice: Habal - Dudáš, Deyl, Jankovič, Šmach, Matejka, Šedivý- Miklík, Suja, Nagy - Bicek, Boltun, Klíma - Hričina, Milý, Varga- Šoltés, Hruška, Bartoš.

HKM Zvolen: Baroš - Hraško, Andresons, Plechanov, Demiters, F. Fekiač, Habšuda, M. Ivan, Dubeň - Puliš, Mráz, Klhůfek - Majdan, P. Zuzin, Ďaloga - Kelemen, McGregor, Žilka - Misenev, Halama, Kňazev.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Košice nedovolili streliť Zvolenu ani gól