Košičania vydreli víťazstvo nad zdatným súperom

Skvelý hlavičkár. Mulumba Mukendi (v strede) sa postaral o oba košické góly.
Skvelý hlavičkár. Mulumba Mukendi (v strede) sa postaral o oba košické góly. (Autor: Judita Čermáková)
Bohuslav Matia|12. máj 2016 o 00:00

Futbalisti FC VSS Košice, kandidáti na postup do najvyššej súťaže, privítali na vlastnom ihrisku desiatu Sereď.

Ani druhá liga nie je žiadna „sranda“, aj v nej sa treba na každý bodík poriadne nadrieť. Opäť sa o tom presvedčili aj futbalisti FC VSS Košice, kandidáti na postup do najvyššej súťaže, ktorí privítali na vlastnom ihrisku desiaty celok tabuľky ŠKF Sereď.

KOŠICE. Do poslednej minútky, do záverečného hvizdu rozhodcu Somolániho to boli nervy, lebo hostia mali zopár horúcich šancí na vyrovnanie, ale Košičania to ustáli a získali cenné tri body.

„Ako hovoríte, bolo to vydreté víťazstvo, ale myslím si, že sme mali dostatok príležitostí na to, aby sme viedli o viac ako jeden gól,“ tvrdí pravý obranca VSS Mikuláš Tóth.

„Napríklad Pali Jurčo, ktorý mal v prvom polčase jednu a v druhom dve tutovky. Hoci aj súper hrozil, najmä zo štandardiek, my sme šance na výraznejšie víťazstvo mali, takže si myslím, že i keď to bolo vydreté, ale zaslúžené víťazstvo.“

Každý môže niečím prekvapiť

Dalo sa čakať, že predposledný celok tabuľky si v Čermeli na viac ako jednoduchého „zanďoura“ netrúfne.

Ale opak bol pravdou, mužstvo Serede bolo pre Košičanov veľmi zdatným súperom a Matúš Ružinský sa vôbec nemôže sťažovať, že by sa v bráne nudil, zopár hlavičiek ho preverilo, či je dosť ostražitý.

„Áno, hráči Serede nás prekvapili, že napádali, že sa nestiahli a nespoliehali sa len na rýchle protiútoky,“ priznáva Mikuláš Tóth.

„Ale ja si myslím, že v tej tabuľke je každý súper nebezpečný, každý môže niečím prekvapiť.“

Sereď prekvapila, že išla do vedenia ľahkou dorážkou Abraháma po zaváhaní domácej obrany. O štvrťhodinu však zasvietilo červené gólové svetlo aj na košickej „rozhľadni“, keď hlavu vysokého Mulumbu Mukendiho našiel presným centrom práve Mikuláš Tóth.

Spoluhráčom sa naňho asi dobre prihráva, lebo ten maják je v súperovej šestnástke dobre viditeľný.

„Áno, je to výhoda, že je vysoký, že ho tam vidieť, takže ten center do šestnástky je pre nás relatívne ľahký. Muki si vie na loptu dobre nabehnúť a vie ísť do zakončenia, takže super,“ pochvaľuje si Miki Tóth, Mukendiho asistent pri vyrovnávajúcom góle.

Pri druhom, ktorý dal opäť Mukendi, opäť hlavou, a ešte krajšie, od brvna, asistoval Kamil Karaš. Ďalší dôkaz, že to Košičania často trénujú.

„Áno, cez týždeň to trénujeme, ako Mukiho trafiť, aké lopty sú preňho najlepšie,“ zasmial sa pravý bek košického tímu.

Môžu na ňom stavať

Posledné dva zápasy, tri góly (všetky hlavou), takže z Mukendiho je zrazu kľúčový hráč žlto-modrých. Mal na to všetky predpoklady, len trošku dlhšie to spoluhráčom trvalo, kým prišli na to, ako využiť jeho výškový potenciál.

„Konečne sa rozstrieľal a dúfam, že mu to pôjde tak dobre aj ďalej a môžeme na ňom stavať. Čakali sme na jeho góly trošku dlhšie, to je pravda, ale myslím si, že mal aj smolu, pretože do šancí sa dostával, len góly nepadali. Je super, že mu to teraz začalo padať,“ chváli Mikuláš Tóth svojho spoluhráča.

Tri cenné body, po zbytočnej strate s Pohroním, určite pozdvihnú aj košickú psychiku.

„Samozrejme, dúfajme, že nás to nakopne. V kabíne sme si povedali, že tých posledných päť zápasov musíme za každú cenu vyhrať, i keď to stále nebudeme mať iba vo vlastných rukách,“ povzdychol si Mikuláš Tóth.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Košičania vydreli víťazstvo nad zdatným súperom