Košičania v Budapešti poblúdili, moderný štadión sa im páčil

(Autor: TASR/Dušan Hein)
Patrik Fotta|3. okt 2018 o 18:17

Bartoš: Keby sme mali podobné zimáky na Slovensku, bolo by to super.

KOŠICE. Hokejisti HC Košice sa po víťazstve 2:1 na ľade nováčika Tipsport ligy z Budapešti udržali na vedúcej pozícii.

O svojom triumfe rozhodli oceliari v záverečných minútach stretnutia, keď gólmi Pulliho a Bropheyho otočili skóre zápasu.

Košičania sa na ľade v Budapešti predstavili vôbec prvýkrát a zo štadióna i zázemia mali len pozitívne dojmy.

Jediným nedostatkom bola dlhá cesta z dôvodu menšieho zablúdenia.

„Trochu sme sa pomotali v dopravnej špičke v Budapešti. Keďže sme tam išli prvýkrát, išli sme trochu v predstihu z Košíc a absolvovali sme asi štyriapolhodinovú cestu. Bol to pre nás náročný zápas, v ktorom nás výrazne podržal brankár Habal. Budapešť hrala veľmi dobre, ale my sme sa na nich zodpovedne pripravovali, keďže tam prehrala už Banská Bystrica a mali tam aj ďalšie dobré zápasy. Chvalabohu sme to zvládli, aj keď sme sa gólovo presadili až v závere,“ povedal útočník oceliarov Tomáš Hričina.

Podobné haly majú na Západe

Domáci štadión Budapešti sa košickému rodákovi pozdával.

Maďari majú okolo haly vybudovaný veľký multifunkčný objekt.

„Prostredie je veľmi pekné a štadión taktiež. Škoda, že tam nechodí viac ľudí na hokej, pretože štadión majú veľmi pekný. Možno ich prilákajú dobrými výsledkami v lige, to ukáže až čas,“ skonštatoval Hričina, ktorý prirovnal štadión v Budapešti k halám na Západe.

„Je to taký skôr americký štýl, zvonku ani nepôsobí ako štadión. Sú tam reštaurácie, bazény, posilňovne. Je to niečo podobné ako majú v Amerike, Kanade alebo vo Švajčiarsku. Je to skutočne obrovské bludisko, zo začiatku sme ani presne nevedeli kam máme ísť, keďže je tam veľa šatní a kopa uličiek.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Košičania v Budapešti poblúdili, moderný štadión sa im páčil