Košičania rozprášili trenčiansku Duklu

(Autor: TASR/Roman Hanc)
TASR|18. sep 2016 o 19:24

V 5. kole hokejovej Tipsport ligy vyhrali Košice vysoko 6:0.

KOŠICE. Jednoznačným výsledkom sa skončil zápas 5. kola Tipsport ligy medzi HC Košice a Duklou Trenčín.

Domáci celok vyhral jednoznačne 6:0, keď mu excelentne vyšla druhá tretina, v ktorej vsietil päť gólov.

Vlažné prvé dejstvo, v druhom koncert

Prvá tretina priniesla skôr opatrnejší hokej. V 3. minúte mal trenčiansky brankár Chábera starosti s Klímovou strelou, o tri minúty neskôr si aj so šťastím poradil s tečovaným pokusom obrancu Deyla.

Domáci účinne bránili a darilo sa im držať Trenčanov mimo výhodných streleckých pozícií. V prvej tretine najviac zaujal tvrdý "hit" Trenčana Hlinku na domáceho obrancu Šedivého.

Košický hráč bol chvíľu otrasený, ale napokon pokračoval v hre.

Dianie v druhej tretine predznamenala už jej prvá minúta. Strieľanú prihrávku Hričinu zrazil do trenčianskej bránky obranca Novák a domáci viedli 1:0.

Kuriózny gól dodal domácim sebavedomie, "vojakov" naopak očividne zaskočil. Domáci boli v ofenzíve nebezpečnejší a ešte v druhej časti to viackrát potvrdili.

V 25. minúte mal trenčiansky brankár zakrytý výhľad a na Vargovu strelu nedosiahol - 2:0.

Krátko na to sa hostia snažili o kontaktný gól, dôrazný Veilleux však napriek snahe nedostal puk za Habala. Prvý gól Trenčína nepridal ani Hossa, ktorého strele bez prípravy v 28. minúte chýbala presnosť.

V 29. minúte hrali domáci presilovku a Nagy spomedzi kruhov pridal ich tretí gól. Trenčanom druhá tretina vôbec nevyšla a keď v 30. minúte prekonal Cháberu aj Milý, hostia vystriedali brankárov.

Rozbehnutých Košičanov nepribrzdil ani oddychový čas hostí a tí svoju nemohúcnosť demonštrovali aj v 36. minúte, keď nič nevyťažili zo 70-sekúnd trvajúcej presilovky o dvoch hráčov.

Gólovou bodkou za druhou tretinou bol zásah Bartánusa, ktorý vzal puk Hlinkovi a prekonal Kuteja - 5:0.

Skóre pečatil Deyl

Aj v úvode tretej časti mali Trenčania možnosť presilovky piatich proti trom, tentoraz až 109 sekúnd, ale znovu bez gólového efektu. Dve strely Michala Nováka zmaril brankár Habal.

V 45. minúte opäť zvonila trenčianska bránka, tentoraz pravá žrď zachránila Kuteja po strele Milého.

Trenčiansky brankár mal šťastie aj po pokuse Šedivého, ale v 52. minúte už kapituloval. Obranca Deyl namieril od modrej čiary presne a upravil na 6:0.

V nasledujúcich minútach mali hostia dve presilovky, ale ani v nich sa čestného úspechu nedočkali.

Hokej Košice - Trenčín: fotogaléria

18.9.2016

Hlasy trénerov

Marcel Šimurda, asistent trénera HC Košice: "Prvých päť minút bolo z oboch strán "oťukávacích." Potom sme však boli lepším mužstvom. Výborne sme vykrývali stredné pásmo a v obrannej tretine sme boli silnejší s pukom. Vyhrávali sme osobné súboje a vytvorili sme si gólové príležitosti, v ktorých sme boli efektívni. Výsledok hovorí za všetko."

Miloš Holaň, tréner HK Dukla Trenčín: "Dnes môžem iba gratulovať Košiciam k víťazstvu. Niečo sme predviedli iba v prvej tretine, v ďalších už prakticky nič. Od druhej tretiny bolo na ľade iba jedno mužstvo. Dnes sme dostali lekciu prakticky vo všetkom - v prístupe, v presilovkách, v dôraze, jednoducho absolútne vo všetkom." 

Štatistika

HC Košice - HK Dukla Trenčín 6:0 (0:0, 5:0, 1:0)

Góly: 21. Hričina (Nagy, Dudáš), 25. Varga (Milý), 29. Nagy(Deyl), 30. Milý (Hričina, Varga), 40. Bartánus (Boltun), 52. Deyl (Nagy, Suja). 

Rozhodovali: M. Novák - Kollár, Jobbágy, vylúčení: 7:7 na 2 min., navyše Spilar (Koš.) 10 min. za nešp. správ., presilovky:2:0, oslabenia: 0:0, 3 046 divákov.

HC Košice: Habal - Dudáš, Deyl, Šmach, Vašíček, Michalčin,Šedivý - Spilar, Suja, Nagy - Bicek, Boltun, Bartánus - Hričina,Milý, Varga - Klíma, Hruška, Bartoš - Šoltés

HK Dukla Trenčín: Chábera (30. Kutej) - M. Novák, Drgoň, Alberts, Kozák,Hatala, Bohunický, Ryzák, Holenda - L. Novák, Dlouhý, Hossa- Ölvecký, Hlinka, Gašparovič - Pardavý, Veilleux, Sojčík - D. Novák,Švec, Briestenský

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Košičania rozprášili trenčiansku Duklu