Korzáristi na maratóne opäť „naháňali“ Keňanov

Pred štartom. Katka a Jaro ako vždy nabudení na beh.
Pred štartom. Katka a Jaro ako vždy nabudení na beh. (Autor: Judita Čermáková)
Sportnet|3. okt 2016 o 13:13

Svojimi výkonmi dokázali, že im to beží aspoň tak dobre, ako píše.

KOŠICE. Na štart košického Medzinárodného maratónu mieru sa postavili dvaja zástupcovia redakcie. Šéfredaktor Korzára Jaroslav Vrábeľ si nenechal ujsť maratón a redaktorka z Košíc Katarína Gécziová polmaratón.

Obaja profil trate vo svojom rodnom meste dobre poznajú, keďže ju absolvovali aj po minulé roky.

Siaha na magický čas

Jaro sa po vlaňajšom behu zaťal, počas celého roka poctivo trénoval a vyplatilo sa mu. Zabehol svoj osobný rekord – 3.23.57.
 
„Za posledné tri roky, odkedy som začal behať, sa mi na košickom maratóne podarilo zlepšiť sa zo 4:03 hod. na 3:23. Magický čas 3:00 je tak čoraz bližšie, kto vie, možno už o ďalšie tri roky, haha.“

Za uplynulých sedem mesiacov – od marca do septembra – v tréningu nabehal 2 150 kilometrov, čiže priemerne vyše 300 km mesačne.
 
Vytvoril si aj osobáky na 10 km (Košice Night Run 37:41) i v polmaratóne (Košice – Seňa 1:28:58).

„MMM s tisíckami bežcov, medzi ktorými som si už našiel aj veľa kamarátov, a s fantastickými ľuďmi, ktorí fandia popri trati, je to čerešnička na záver celej sezóny a tak ako vždy, aj teraz to bola paráda!“

Víťaza počkala v cieli

Katka tak ako po iné roky poctivú bežeckú prípravu poctivo zanedbala. Beháva skôr pocitovo, pravidelný tréning jej veľa nehovorí, spolieha sa skôr na svoju kondíciu, ktorú získava z iných športov.

„Prišla som na to, že polmaratón sa dá bez veľkých problémov zvládnuť aj bez väčšej prípravy. Toto zistenie sa však odráža na mojom výsledku, nikdy sa neposúvam k lepšiemu času. Asi by som sa mala inšpirovať Jarovou húževnatosťou, ale ja na kontrolu časov na bežeckých hodinkách ani na zostavenie tréningového plánu veľmi nie som.“

Tento rok zabehla s časom 2.03.20 a spomedzi 833 žien sa umiestnila na 339. mieste. Radosť však mala z toho, že si v priamom prenose lapajúc dych opretá o zábradlie mohla pozrieť finiš víťazného Keňana.
 
„Milujem Košice v tento deň. Bežci na trati i diváci popri nej sú spontánni, veľmi priateľskí, navzájom sa povzbudzujeme. Jeden z najkrajších pocitov. Dôležité je, že sa v Košiciach stretne rodina z viacerých kútov Slovenska a nielen fandí, ale aj beží spolu so mnou. Pomaly sa z toho stáva rodinná tradícia a verím, že nám vydrží nadlho.“

Bežala aj obchodná riaditeľka

Svoj prvý beh na  košickej maratónskej trati absolvovala obchodná riaditeľka Korzára Slávka Dulebová. Rozšírila tak korzárovskú bežeckú rodinu.

"Som rekreačný bežec, preto som nešla na čas, podstatné bolo dobehnúť. Cieľ som si splnila, dokonca v čase, ktorý ma milo prekvapil - 2,04. Behalo sa fantasticky, hlavne kvôli divákom, ktorí povzbudzovali všetkých bežcov počas celej trate. Pevne verím, že si to o rok zopakujem," povedala.

Šéfredaktor na trati. „Bola to paráda, tak ako vždy.“
Šéfredaktor na trati. „Bola to paráda, tak ako vždy.“ (Autor: Judita Čermáková)
Netrénujúca redaktorka. Katka maratónsky deň miluje.
Netrénujúca redaktorka. Katka maratónsky deň miluje. (Autor: archív)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Korzáristi na maratóne opäť „naháňali“ Keňanov