Kopecký sa teší na sezónu, po zranení zabral v posilňovni

Tomáš Kopecký.
Tomáš Kopecký. (Autor: archív TASR)
TASR|23. sep 2014 o 16:00

Tomáš Kopecký si chce v nadchádzajúcom ročníku NHL napraviť chuť po minulej nevydarenej sezóne.

SUNRISE. Slovenský hokejista odohral vlani v drese Floridy Panthers iba 49 duelov s bilanciou štyri góly a osem asistencií, o väčšiu zápasovú porciu ho obral otras mozgu, ktorý utrpel počas februárových ZOH v Soči.

Zabral v posilňovni

V dôsledku zranenia sa musel dva mesiace vyhýbať akejkoľvek fyzickej aktivite. Keď mu dali lekári konečne zelenú, bolo po sezóne. Tridsaťdvaročný útočník sa tak rozhodol poriadne zabrať v posilňovni.

"Na novú sezónu som sa začal pripravovať prakticky už v apríli. Teraz ma už nič neobmedzuje, cítim sa byť zdravý. Snažil som sa prísť do prípravného kempu v čo najlepšej forme," uviedol Kopecký pre Miami Herald.

Panthers chcú na minulý ročník, v ktorom boli so ziskom 66 bodov druhým najhorším tímom v súťaži, čo najskôr zabudnúť.

"Každý vie, že to, čo sa stalo v minulej sezóne, je neakceptovateľné. Ja osobne som si to vzal k srdcu. Chalani prišli tento rok do kempu v skvelej fazóne."

Kabína je plná nových tvárí

Generálny manažér Floridy Dale Tallon očakáva, že v novej sezóne zlepšia svoje výkony hráči ako Kopecký či Tomáš Fleischmann. Spolu so Scottiem Upshallom sú v poslednom roku ich zmlúv, čo im dodáva na motivácii.

"Je to pre nich nová šanca. Myslím si, že boli veľmi sklamaní z minulého ročníka, či už po individuálnej alebo tímovej stránke. Z 29. miesta nemal nikto radosť," povedal nový tréner panterov Gerard Gallant.

Kabína Floridy je plná nových tvárí. Mužstvo v lete posilnili útočníci Jussi Jokinen, Dave Bolland, Derek MacKenzie, Shawn Thornton či obranca Willie Mitchell.

"Takáto konkurencia, akú máme teraz v kempe, nám chýbala," vyslovil sa pre klubovú webstránku Kopecký, ktorý je rozhodnutý vydať zo seba maximum.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Kopecký sa teší na sezónu, po zranení zabral v posilňovni