Kopeckého gól Chicagu nestačil

Marián Gáborík sa bodovo nepresadil v zápase Rangers proti Caroline, ale jeho tím vyhral 2:1.
Marián Gáborík sa bodovo nepresadil v zápase Rangers proti Caroline, ale jeho tím vyhral 2:1. (Autor: SITA/AP)
SITA|6. jan 2011 o 07:35

V nočných zápasoch sa presadil len Tomáš Kopecký, ktorý strelil siedmy gól v sezóne.

NEW YORK. Hokejový útočník Tomáš Kopecký dosiahol svoj siedmy gól v tejto sezóne zámorskej NHL, jeho Chicago však doma prehralo s Dallasom 2:4. Slovák vyrovnával v druhej tretine na 2:2, Blackhawks však napokon neuspeli v štvrtom z posledných piatich zápasov.

Obhajcovia Stanleyho pohára prehrali už jedenásty zápas sezóny v United Centre a nemôžu tak nadviazať na bilanciu z predchádzajúceho ročníka. Kopecký v zápase vyslal na bránku Dallasu šesť striel, jeho spoluhráč Marián Hossa odohral vyše 23 minút a v štatistikách mu pribudol jeden mínusový bod a jedna strela.

„V dnešnom zápase rozhodli presilovky. Zohrali sme ich veľmi dobre a to rozhodlo,“ uviedol tréner Dallasu Marc Crawford, ktorého zverenci dosiahli až tri presné zásahy v početnej výhode, ďalší pridali v oslabení do prázdnej bránky.

Višňovský trafil dvakrát len tyčku

Hokejisti Anaheimu mali v prvých dvoch tretinách súboja s Nashville smolu, súpera síce v nich prestrieľali, ale presadiť sa nedokázali. Naopak, oni dvakrát inkasovali. Jednu z dvoch striel Ľubomíra Višňovského zastavila počas úvodných 40 minút konštrukcia bránky, rovnako pochodil aj Matt Beleskey.

„Hneď v úvode trafili dvakrát žŕdky. Ak by skórovali, zápas by asi vyzeral inak," priznal tréner Nashville Barry Trotz, ktorého tím napokon vyhral 4:1. Višňovský bol s takmer 25 minútami najvyťaženejším hráčom svojho tímu. Z víťazstva sa tešil Marek Svatoš, ktorý odkorčuľoval v drese Predators 11 minút.

O víťazstve NY Rangers nad Carolinou 2:1 rozhodol v predĺžení svojím premiérovým gólom v NHL Nór Mats Zuccarello-Aasen. Rangers sa vďaka zisku dvoch bodov odpútali od svojho súpera, ktorý je na prvom nepostupovom mieste do play-off, už na sedem bodov. Slovákovi Mariánovi Gáboríkovi nevyšiel ani jeden z piatich streleckých pokusov.

Hetrik Kunitz

Doslova trhací kalendár si urobili hráči Pittsburghu z Tampy, keď už v úvodnej tretine nastrieľali svojmu súperovi 5 gólov. V druhej časti pridali ďalšie dva a v tretej, keď dovolili súperovi dosiahnuť aspoň čestný úspech, ich víťazstvo 8:1 podčiarkol v 44. min Goligoski.

Hetrikom sa blysol Chris Kunitz, pre ktorého to bol prvý tohtosezónny trojgólový zápis, druhý v kariére v NHL. „Tučniakov“ nakopol už v 7. sekunde Jevgenij Malkin, ktorý sa preštrikoval obranou „bleskov“, oklamal aj gólmana Rolosona a otvoril skóre. „Rýchle vedenie nám veľmi pomohlo. Genov gól nás správne naštartoval a potom to už išlo,“ uviedol Kunitz a dodal: „Je to skvelé, že sa chytajú aj ďalší hráči, nemusíme sa tak v každom zápase spoliehať iba na Sida (Crosbyho, pozn. red.).“ Ani Crosby v tomto súboji nevyšiel bodovo naprázdno, keď zaznamenal jednu asistenciu.

Vancouver sa stredajším triumfom na domácom ľade nad Calgary 3:1 dostal na čelo celej NHL, na svojom konte má 57 bodov, o dva viac ako Detroit a Pittsburgh. Gól v podaní domáceho útočníka Daniela Sedina v 30. min na 3:0 sa veľkými písmenami zapíše do histórie Canucks, pretože sa stal jubilejným desaťtisícim v histórii tohto klubu v NHL. Vancouver dosiahol už siedme víťazstvo v rade.

Dvojgólový zápis Richa Peverleyho bol základom pre tesný triumf Atlanty na ľade divízneho rivala Florida Panthers 3:2. Vo výborných výkonoch pokračuje aj český gólman v službách Thrashers Ondřej Pavelec, ktorý zneškodnil 33 z 35 striel súpera.

Výsledky:

NY Rangers - Carolina 2:1 pp

Góly: 49. Gilroy (Zuccarello-Aasen, Dubinsky), 64. Zuccarello-Aasen (Dubinsky, Lundqvist) - 54. E. Staal (Corvo, Gleason)

Vylúčení: 3:3 na 2 min, navyše: Prust - Bodie (obaja 5 min za bitku), presilovky a oslabenia: 0:0. Strely na bránku: 35:32. Brankári: Lundqvist - C. Ward. Diváci: 18 200.

Pittsburgh - Tampa Bay 8:1

Góly: 1. Malkin, 3. Conner (Lovejoy, Cooke), 8. Tyler Kennedy (Letang), 8. Kunitz (Crosby, Pascal Dupuis), 19. Kunitz (Goligoski, Letang), 33. Letestu (Tyler Kennedy, Goligoski), 40. Kunitz (Goligoski, Letang), 44. Goligoski (Conner, Lovejoy) - 43. A. Hall (Thompson, Tyrell).

Vylúčení: 6:7 na 2 min, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0. Strely na bránku: 41:32. Brankári: M.-A. Fleury - Roloson (8.-20. a 41.-60. D. Ellis). Diváci: 18 261.

Florida - Atlanta 2:3

Góly: 15. Weiss (Higgins, Michael Frolík), 53. Higgins (Weaver, Garrison) - 13. Bergfors (Ladd), 20. Peverley (Antropov, Enström), 27. Peverley (Ladd, Bogosian).

Vylúčení: 5:2 na 2 min, navyše: Matthias (Florida) 5 min za narazenie na mantinel, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0. Strely na bránku: 35:31. Brankári: Vokoun (27. Clemmensen) - Pavelec. Diváci: 12 803.

Chicago - Dallas 2:4 (za domácich Kopecký 1+0)

Góly: 30. Pisani (Bickell, Hjalmarsson), 32. KOPECKÝ (P. Kane, Cullimore) - 3. Morrow (L. Eriksson, Niskanen), 8. Ribeiro (B. Richards, Morrow), 51. Ribeiro (B. Richards, Daley), 59. Ott (L. Eriksson).

Vylúčení: 3:5 na 2 min, presilovky: 0:3, oslabenia: 0:1. Strely na bránku: 37:22. Brankári: C. Crawford (59. Turco) - Lehtonen. Diváci: 21 245.

Anaheim - Nashville 1:4 (0:1, 0:1, 1:2)

Góly: 52. S. Koivu (Sexton, Selänne) - 6. Smithson (Spaling), 24. Hornqvist (S. Kosticyn, Suter), 60. S. Kosticyn (Hornqvist, M. Goc), 60. S. Weber.

Vylúčení: 2:4 na 2 min, navyše: Parros - Belak (obaja 5 min za bitku), presilovky: 0:0, oslabenia: 0:1. Strely na bránku: 41:24. Brankári: Hiller - Rinne. Diváci: 12 216.


Vancouver - Calgary 3:1 (2:0, 1:0, 0:1)

Góly: 2. Kesler (Ryamond, Burrows), 17. Bieksa (Torres, Hamhuis), 30. D. Sedin (Bieksa, Burrows) - 60. T. Jackman (M. Backlund).

Vylúčení: 3:2 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0. Strely na bránku: 21:44. Brankári: Luongo - Kiprusoff. Diváci: 18 860.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Kopeckého gól Chicagu nestačil